Bardzo smaczna zupa ogórkowa, którą zrobiłam wykorzystując ostatnie ogórki kiszone z ubiegłego roku - trzeba przecież zrobić miejsce na świeże przetwory a już pełna spiżarka. Do startych ogórków dodałam łyżkę smalcu i przez chwilę podsmażyłam je na patelni. Wtedy ogórki nie mają takiego "surowego" smaku i zupa jest o wiele smaczniejsza. 2 skrzydełka z kurczaka
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieskładniki: 2000 g świeżych ogórków gruntowych 600 g papryki czerwonej 300 g cebuli 50 g soli wykonanie: Ogórki kroimy w słupki, cebulę w piórka
Domowy Smak Jedzeniakilogramami ogórków gruntowych. Ilość nie do przerobienia jak na dwie dłonie w kuchni, chwała Bogu obie prawe. Postanowiłam, że podkręcę trochę smak ogórków cytryną, którą umieściłam jedynie na dobę w słoiku z tymi przetworami. Małosolne wyszły bardzo smaczne, jedynie delikatnie pachną cytryną, co moim zdaniem dodaje im dodatkowego waloru. Napakowałam do słoika również przeróżne liście: dębu, czarnej porzeczki
Mango Papajawarzyw w Polsce. Mają delikatny, orzeźwiający smak i wykorzystuje się je do przygotowania mizerii oraz jako dodatek do kanapek, sałatek, surówek, a także wykonuje się z nich przetwory - kisząc, konserwując, marynując je. Ogórki w 96 % składają się z wody, a reszta do niewielkie ilości witamin i składników mineralnych. Ich wartość odżywcza nie jest zbyt wysoka, ale należy pamiętać
Kuchnia MagdaLenywarzyw w Polsce. Mają delikatny, orzeźwiający smak i wykorzystuje się je do przygotowania mizerii oraz jako dodatek do kanapek, sałatek, surówek, a także wykonuje się z nich przetwory - kisząc, konserwując, marynując je. Ogórki w 96 % składają się z wody, a reszta do niewielkie ilości witamin i składników mineralnych. Ich wartość odżywcza nie jest zbyt wysoka, ale należy pamiętać
Kuchnia MagdaLenyDwutygodniowa surówka z ogórków na szybko to bardzo prosty przepis na pyszną słodko-kwaśną surówkę z ogórków z lekko ostrą nutą. Lubię robić ją
e-PrzepisyKulinarnePrzepis na konserwowanie ogórków znaleziony dawno temu w internecie. Nie zapisałam strony. Korzystam z niego już od kilku lat. Jest to jeden z moich ulubionych
Praktyczna plCzas robienia różnych przetworów jeszcze nie minął, ja zatem proponuję pozamykać w słoikach zielone ogórki ;-) A jak wygląda moje wykonanie? SKŁADNIKI: - ogórki zielone - koper - czosnek - listki chrzanu - sól kamienna niejodowana - woda źródlana niegazowana Do słoika wkładam 1 koszyczek kopru, 1 ząbek czosnku, 1 listek chrzanu i na tym układam pionowo ogórki średniej wielkości. Na ogórkach znowu
WielopokoleniowoSezon na ogórki już się zaczyna ,więc zapraszam 😊 Kiszone najlepsze ❣ Ten przepis jest wypróbowany i naprawdę dobry.Na 1 litr wody daję 2 płaskie łyżki soli
Przepisy mojej mamyOgórki konserwowe na stro, polecają się na przekąskę, na zagryzkę i nie tylko, bardzo smaczne, polecam. SKŁADNIKI : 2 kg ogórków 4
Kulinarne Fantazje MarioliMoje ulubione ogórki kiszone 🥰🥰🥰 W tym roku u Mnie ma 1 miejscu. Uwielbiam https://www.skworcu.com.pl #ogórki #kiszonki #polskiesmaki #mojeulubione
Gotowanie PatkiSezon na ogórki w pełni, więc trzeba to wykorzystać. Przepis na tą sałatkę jest dość znany, robiła ją moja mama i babcia. Pyszna, kolorowa w
Zrób to smacznieSkładniki: ogórki gruntowe 5 kg, zestaw do kiszenia z koprem 2 sztuki, korzenie lub liście chrzanu 6 sztuk, czosnek 2 główki, woda gotowana - ile potrzeba
W Mojej Kuchni LubięSkładniki : małe ogórki przyprawy tj. chrzan, czosnek, liście z wiśni, dębu czarnej porzeczki liście laurowe, koper, pieprz czarny w ziarnach Pierwszy raz kisiłam ogórki
Proste Potrawy