gotował się makaron ojej rzepakowy do smażenia 2 cebule 2 ząbki czosnku sól pieprz 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej świeża rukola ok. 20 dag pomidorów koktajlowych 1. Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. 2. Na głębokiej patelni obsmażamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek, następnie dodajemy przyprawy, smażymy razem na złoty kolor. Wlewamy śmietanę, ścieramy gałkę muszkatołową, chwilkę razem dusimy, dodajemy wodę
Apetyczna babeczkasetny przepis! Kto by pomyślał, że tak szybko zleci :) Z tej okazji zapraszam na pyszne muffinki mięsne z ziemniaczaną czapeczką. Kiedyś robiłam już podobne muffinki mięsne z dwoma farszami - te są jednak inne, bo mięso wymieszałam z warzywami i serem, a wierzch udekorowałam masą ziemniaczaną. Smakują wspaniale i na zimno i na ciepło - stanowią super przekąskę na wszelkiego rodzaju imprezy
Kto ugości moich gości?mieszamy. Dodajemy cukier, pieprz, sól oraz cytrynę i całość gotujemy na małym ogniu przez 5 minut. Od czasu do czasu buraczki mieszamy, aby się nie przypaliły. Smacznego :) Przepis dołączam do akcji kulinarnej
Smak mojego domupieprzu i imbiru. Jeśli zupa ma być wege dodajemy ewentualnie trochę oleju. Natomiast dla mięsożerców można dodać wywar mięsny ale nie z kostki tylko domowy np. resztkę niedzielnego rosołku. Przepis na super smaczny bulion mięsny Żeby brokuły nie straciły pięknego zielonego koloru gotujemy je dosłownie 5 minut. Całość miksujemy. Podajemy z pieczywem. Smacznego
prawdziwe jedzenieowijamy filetem z kurczaka i zaciskamy w dłoniach. Panierujemy w kolejności: mąka, rozkłócone jajko, bułka tarta. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym i kliknij ,,Udostępnij” i ,,Lubię
Smaczne PotrawyPrzepis na tą tartę pochodzi z książki “Księga smaków świata”. Jest to bardzo krucha tarta na wytrawnym spodzie z dodatkiem sera koziego i pomidorów. Tarta ta pochodzi z Francji, stąd też mocno maślany smak kruchego spodu. Składniki: ciasto: 235 g mąki pszennej 2 łyżki świeżo startego parmezanu 1 łyżka świeżych listków rozmarynu sól morska pieprz 125 g chłodnego masła
Mama GotujeWydawałoby się, że to takie zwykłe, ucierane ciasto, jednak po spróbowania kawałka okazuje się, że smakuje niezwykle wyjątkowo- jak na taki banalny przepis! Ciasto o cynamonowo-maślanym smaku, miękkie i delikatnie gliniaste, z dodatkiem śliwek (byłam w posiadaniu małej ich ilości, rozłożyłam więc śliwki tak, aby na każdej porcji była jedna, jeżeli jednak macie więcej śliwek, to rozłóżcie po całej
Kraina Miodem Płynącaktóry trochę mi się upił, ucząc się gdzie co, i jak na tej mapie leży. A niedługo znów wychodzę, dobrze, że pierwszy w poniedziałek jest ten wf xd Przepis: 150g białej fasoli z puszki 100g gęstego pure z dyni hokkoido 20g mąki kokosowej jajko białko ok.80ml mleczka kokosowego/mleka szczypta sody oczyszczonej 1/3 łyzeczki proszku do pieczenia coś do posłodzenia
More food, love and dreamsbardziej, że teraz jest sezon jabłkowy. Bo mamy jesień przecież. W sumie jabłka są cały rok dostępne ale jesienią wyjątkowo. Szarlotka podana na Jupiter Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnidodatków ulepszających. Wymaga trochę cierpliwości i czekania, ale zapewniam Was, że warto. Wcześniej pokazywałam Wam pieczeń z mięsa mielonego z porem, która jest równie pyszna i idealna na kanapki (przepis) Składniki 1 kg szynki 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/4 ostrej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego Zalewa: 2 litry zimnej wody 3 liście laurowe 3 ząbki czosnku
O kuchni z uczuciemmalin! :o Takie niespodzianki to ja lubię ♥ Ale nie lubię tego, że przez to w zamrażarce jest tak ciasto, że strach ją w ogóle otworzyć :D Zapraszam też po przepis na szaszłyki warzywne z tofu. Jesli szaszłyki do tej pory kojarzyły się Wam tylko z grillem - teraz możecie zrobić je w domu :) Nawet zimą! :D KLIK TUTAJ lub na zdjęcie
breakfast of dreamszalać wrzątkiem i odstawić na 15 min. Oczyścić z ewentualnych zgrubiałych części i gotować jeszcze przez 10 minut. Odcedzić, przestudzić i pokroić na cienkie paski. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Pokroić na krótsze kawałki. Mięso pokroić na cienkie paseczki, dodać sos sojowy, curry i sól do smaku. Usmażyć (ok. 3-4 minuty). Przestudzić. Dodać do makaronu razem
Maślane ciasteczkoRoladki z cukinii (źródło: kuchnia.azur.pl) Składniki: 200 g sera Lazur Złocisty 2 małe cukinie słoik (ok. 300 g) suszonych pomidorów w zalewie z oleju olej sól
WojnaNaSmaki.plDzisiaj przepis na przepyszne i bardzo łatwe do zrobienia masełko, które idealnie nadaje się na kanapki, ale również jako np sos do makaronu. Uwielbiam pieczone warzywa, a zblendowane na gładkie masełko smakują mi jeszcze bardziej, wybierzcie swoje ulubione warzywa i dodatki, i przygotujcie swoją wersję, na pewno wam posmakuje, a oto moja propozycja. Składniki : 2 bakłażany średniej
zdrowa vege kuchnia