Smaczna przekąska na wykorzystanie zalegających parówek. Znikają szybko, są w sam raz na kęs przy filmie czy nawet na przyjęciu. Składniki : 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 cienkich parówek 1 cebula 100g sera żókłtego 1 jajko czosnek granulowany pieprz sól Przygotowanie: Ciasto podzielić na kwadraty - tak by móc zawinąć w rulon parówkę. Pokrojone ciasto oprószyć solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, startym żółtym
Garnkowe fanaberieSylwestra :) I już :) Składniki: 1 ciasto francuskie ok. 200 gramów sera mielonego z wiaderka (ja miałam Łowicki) 1 jajko do posmarowania ciasteczek Ciasto pociąć wzdłuż na paski szerokości ok. 1,5 cm Każdy pasek posmarować serem Złożyć na pół... ... następnie znowu na pół... ... i złożyć po raz trzeci Nagrzać piecyk do 190 stopni Przełożyć ciasteczka na blachę wyłożoną papierem
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comMiało być na krucho, ostatecznie zdecydowałam się na szybkiego francuza. Ale było warto. Pępuszkowi chyba też smakowało. Swoją drogą, już wiem czemu z niego taki byczek rośnie ;) 1 opakowanie ciasta francuskiego (275g)1 opakowanie twarogu ricotta (250g) 1 kg rabarbarucukier waniliowy 2 łyżki cukru trzcinowego Ciasto rozwinęłam. Na każdym boku zrobiłam ok. 2cm zakładkę. Ricottę wymieszałam z cukrem waniliowym
bastalenaZainspirowana "Przepisem na życie" przedstawiam "Przepis na parówki" w cieście francuskim, z suszonymi pomidorami.Czytaj więcej
bistro mamaprodukcja ciast nie jest dziewiątym kręgiem piekła Dantego. Jednoczesna miłość do mięsa i śledzia oraz niewpadanie w dziki zachwyt na widok eklerka pozwoliły mi na omijanie orgii cukierniczych. Jednak ambicja i głosy w środku kazały przestać mi histeryzować i chociaż spróbować. Tym sposobem — po wielu błędach, szlochach, fochach i wypominaniu wszystkim naokoło złośliwości — oswoiłam szarlotkę. Szarlotka to dama francuska. Wymyślił(...)dodatek lekki despota zobowiązują do bardziej wyrafinowanego nazewnictwa. Przyjęło się, że do nadzienia szarlotki używa się jabłek a podstawę stanowi ciasto kruche, bądź półkruche. Używano również ciasta francuskiego, gruszek, moreli, brzoskwiń i śliwek. Więc po co się ograniczać? W Polsce co dom to inny przepis. Każdy oczywiście jest jedyny i słuszny. Ja pokażę wam swój, wypracowany, przetestowany, z dużą ilością
ladykitchenbardzo dobrego wina, które produkowane jest z najwyższą dbałością. Wytwarzanie wina francuskiego urosło do rangi prawdziwej sztuki, a jego próbowanie to nie lada przyjemność. Francja słynie również z ciasta francuskiego oraz bagietek, które są popularne w naszym kraju w różnych formach, na przykład na śniadanie, do zapiekanek czy do małych kanapeczek. Widać, więc wyraźnie, że specjałów kuchnia tego typu
Codogaraziołowych grzankach z sosem pomidorowym z tuńczykiem fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Halaszle , czyli węgierską zupę rybną z warzywami fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Piersi kurczaka a ‘la Wellington , czyli w cieście francuskim z kieszonkami nadzianymi szpinakiem i pieczarkami fot. Jolanta Perz-Straga i deser Zabajone w kruchym cieście z malinami fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl Pozostałe dwa zespoły przygotowały: -Mini Quiche z szynką
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięskładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 parówek 2 czarne oliwki kethup wykonanie: Parówki obieramy z osłonek i dzielimy na pół. Z ciasta wycinamy 10 pasków ok. 2 cm szerokości. Każdą parówkę owijamy paseczkami z ciasta, tak aby cała była zakryta. Pozostawiamy jedynie szparkę na oczy. Przekładamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez
Domowy Smak Jedzeniazapraszam Was wszystkich po przepis i oczywiście namawiam do zrobienia ich w swoich domach. To piękny gest, prawda? Upieczcie je dla swoich bliskich i dodajcie zdjęcie tutaj . Składniki : * opakowanie ciasta francuskiego * 3 czerwone jabłka * łyżka soku z cytryny * pół szklanki brązowego cukru * 2 łyżeczki cynamonu * jajko Przygotowanie : Ciasto pokroić w 2cm paski. Cukier wymieszać z cynamonem. Jabłka pokroić
Magiczne Życie Martybiszkoptu przełożone dżemem malinowym, na to krem cukierniczy. Całość obłożona marcepanem, na wierzchu dekoracja z bitej śmietany, czekolady i owoców. To gęsie piersi , czyli gåsebryst . My robiliśmy je na cieście francuskim, z dżemem malinowym i kremem cukierniczym. Całość obłożona marcepanem, udekorowana bitą śmietaną i czekoladą. Te dwa ciasta robiliśmy jednego dnia, następnie sprzedawaliśmy - znikały błyskawicznie! I choć nie były idealne
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDziś wspaniały dzień Walentynki i dlatego z tej okazji proponuję zrobić ukochanej osobie takie pyszne ciasteczka na pewno przypadną jej do gustu ;pSkładniki: ciasto francuskie (ja użyłam gotowego) dżem (najlepiej taki, który uwielbia ukochana osoba) jajko cukier foremki Przygotowanie: Gotowe rozwałkowane ciasto odwijamy i wykrawamy z niego foremkowe serca, najlepiej zrobić parzystą ilość serc. W połowie serc zrobić na środku
cookplProsta i szybka w przygotowaniu tarta, a że z kozim serem więc wg nas pyszna. FROMAGE DE CHEVRE, czyli kozi ser, to prowansalski przebój. Składniki 500 g mrożonego ciasta francuskiego świeża bazylia Farsz : 500 g pomidorów 200 g koziego sera 1 średnia cebula 3 łyżki oliwy sól pieprz suszona bazylia Przygotowanie Rozgrzałem piekarnik do 190 stopni
R'n'G Kitchen/przyjęcie do lampki wina. A wygląda tak:Cebule w czasie długiego duszenia stają się brązowe, miękkie i słodkie, ponieważ zawarte w nich cukry ulegają karmelizacji. Kto kiedyś robił francuską zupę cebulową, ten wie, o co chodzi. To nie jest zadanie dla niecierpliwców (mi duszenie zajęło 40 minut), ogień nie może być za duży, a cebule nie mogą się przypalić(...)drożdżowym cieście do pizzy, choć spotkałam się także z wersjami z ciastem z dodatkiem drożdży i jajka. Jeżeli nie macie ochoty na zagniatanie (ja zawsze mam), sięgnijcie po gotowe ciasto francuskie - otrzymacie coś w rodzaju cebulowej tarty. Z tego co się zorientowałam przeglądając różne przepisy, w pissaladiere liczy się nadzienie, a ciasto pełni rolę drugorzędną. Możecie wykroić koło
Chilli Czosnek i Oliwawalentynki. Dzisiaj Ma dla Was propozycję pysznych ciasteczek z Powidłami śliwkowymi Chrupiące i nie są pracochłonne , w sam raz do Walentynkowej kawki :) Zapraszam :) Składniki : 1 opakowanie ciasta francuskiego Powidła śliwkowe Orzech cukier puder do posypania truskawki do dekoracji Wykonanie : Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta wyciąć foremką serduszka, po parze. Na jedno serduszko nałożyć
Sama słodycz i szczypta chiliograniczenia słodkości, ale w przypadku tej tarty nie musicie sobie zawracać tym głowy:) Przy okazji życzę wszystkim szczęśliwego, słodkiego Nowego Roku 2014. Składniki: 1 opakowanie (275 g) gotowego, świeżego ciasta francuskiego 500 g gładkiego, mielonego twarogu 4 łyżki soku pomarańczowego skórka starta z 1 pomarańczy 5 łyżek cukru pudru 2 pomarańcze do dekoracji Przygotowanie: Ciasto rozwałkować na grubość
Domowa Cookierenka Agiinny, a to pod względem nadzienia, ekstra dodatków, czy kruchości ciasta. Właśnie to super cienkie i kruche ciasto skutecznie odstraszało mnie od popełnienia tyrolskiego appel strudel. Zawsze używałam ciasta francuskiego, aż do wczoraj... Powiem Wam, że juz nigdy do strudla nie użyję innego niż z oryginalnej receptury. Ciasto robi siś dość łatwo i dobrze się zagniata, jest
Mia Cucina Sofietaszybka i smaczna przekąska którą zrobimy w zaledwie 30 minut SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego, 10 plastrów salami (u mnie piastowskie), 3 plastry sera żółtego, 1 jajko, czarnuszka Skworcu do posypania, ketchup WYKONANIE Ciasto rozwijamy, smarujemy cienko ketchupem, układamy plastry salami, na nich ser żółty, zwijamy w roladę lekko dociskając, tniemy w ok. 1,5 cm ślimaczki
słodki bratekpodany ser doskonale sprawdzi się jako dodatek do wina czy piwa, w sam raz do podania niezapowiedzianym gościom;) Polecam! Paczka gotowego, rozwałkowanego ciasta francuskiego. 1 opakowanie sera camembert 2 łyżeczki dżemu morelowego dżem żurawinowy do podania, ilość wg uznania, ja lubię dużo ;) Ciasto rozwinąć, posmarować dżemem
Codzienne GotowanieSkładniki: Ciasto francuskie (kupiłam gotowe) Ser feta pokrojony w kostkę Łosoś wędzony pokrojony na mniejsze kawałki Białko do posmarowania rogalików Przygotowanie: Ciasto pokroić w trójkąty, W podstawie trójkątów poukładać ser i łososia. Zawinąć i posmarować na wierzch białkiem. Piec w temperaturze 180*C do momentu, kiedy rogaliki się ładnie zarumienią
The Sweet Damselkupuje dziecku gotowego croissanta maślanego, ale zmusiłam się i zrobiłam mu domowe takie na wypasie. Po napełnieniu brzuszków rundka rowerem 17 km po mieście. Croissanty Składniki: gotowe ciasta francuskie - wyjdzie z tego 6 croissantów 2 banany 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady cukier puder 1 jajko- do glazury Przygotowanie: Ciasto należny dobrze schłodzić. Powrót ze sklepu do domu niemalże zniszczył
ClauditteMissCookingSkładniki na 18 paluszków:2 opakowania ciasta francuskiego 3 łyżki prażonej cebulki 4 łyżki startego żółtego sera łyżeczka ostrej paprykiCebulkę drobno pokruszyć, wymieszać z serem. Ciasto rozmrozić. Rozwinąć. Posmarować lekko wodą i posypać serem z cebulką. Przyprawić papryką (fot.1). Położyć na tym drugi blat ciasta. Lekko docisnąć a następnie delikatnie rozwałkować całość - tak aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Pokroić
Świat CiastaGotowe ciasto francuskie? Tak czasem używam, nie mam ochoty, ani czasu na składanie, wałkowanie, składanie, wałkowanie i tak cały czas. Ale ciasto do pizzy, to w sumie nic skomplikowanego, mimo to leń wyszedł na wierzch i po raz pierwszy wypróbowałam gotowe - nie było źle. :) Składniki: gotowe ciasto do pizzy śmietana boczek pieczarki cebula ser żółty ser mozzarella sól, pieprz Przepis
Brzuszki Łakomczuszki