przepisy na wielkanoc - 11014 przepisów (strona:585/735)

ROSÓŁ Z PERLICZKI LUB PRZEPIÓREK Z DOMOWYM MAKARONEM 316

   Nie wiem jak u Was ale u nas rosół bywa bardzo często, tak średnio 3-4 razy w tygodniu. W pozostałe jadamy zupy przygotowywane

Smaczne Zdrowe
Puszysty sernik 450

Z okazji pierwszej rocznicy założenia bloga zrobiłam iście świąteczny sernik :) puszysty, rozpływający się w ustach. Obiecałam opublikować przepis wczoraj, ale niestety miałam w kuchni mały wypadek

Delicious Titbits
Jajka faszerowane z szynką - klasyka 261

Zupełnie smaczny twór, który powstał w dawnych czasach po to, aby zagospodarować resztki poświątecznych, wędlin. Tak przynajmniej było u mnie.  Faszerowane w ten sposób jaja

Stare Gary
Jajka faszerowane z pieczarkami 243

Kolejny klasyczny przepis na faszerowane jajka. Tym razem pieczarkami. Można użyć brązowych pieczarek, które są nieco bardziej, moim zdaniem, aromatyczne niż białe. Ale z każdymi będzie

Stare Gary
Jajka faszerowane z estragonem i majonezem z awokado 257

Tym razem przepis na  jajka z ziołami i zielonym majonezem z awokado. Estragon ma bardzo charakterystyczny smak, świetnie komponujący się z

Stare Gary
Jajka faszerowane z bryndzą 218

Jeszcze jeden pomysł na faszerowane jajka. Pasta z bryndzy i żółtek jest bardzo wyrazista. Koperek znakomicie ją uzupełnia. Polecamskładniki4 jajka3 - 4 łyżki posiekanego koperku + koperek do

Stare Gary
Jaja faszerowane ze szczypiorkiem 199

Bardzo proste do wykonania, efektowne i smaczne jajka ze szczypiorkiem. składniki6 jajekduży pęczek szczypiorku3 spore łyżki majonezusól, pieprz, papryka w płatkach do smakuprzygotowanieJajka ugotować na

Stare Gary
Śledź w oleju z pieczonymi burakami 253

Klasyczny śledź na Wigilię ? Oczywiście, że śledź w oleju  z cebulką. Przecież to wie każdy, nawet dziecko. Postanowiłam nieco urozmaicić tę klasyczną pozycję świątecznego menu

Kulinarne przygody Gatity
Czerwona (modra) kapusta świąteczna 338

Dzisiaj w nowej świątecznej odsłonie nasza modra kapusta. Z dodatkiem żurawiny, śliwek, wina to jej nowa odsłona, bardziej królewska niż codzienna, niedzielna. Pyszny dodatek do świątecznej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Keks świąteczny,biszkoptowy -najlepszy 193

Wczoraj przezylam chwile grozy.Dwie foremki wypelnione ciastem keksowym,przygotowane do pieczenia,wkladam do nagrzanego piekarnika,klik i ciemno.Piekarnik przestal grzac,wszystkie swiatelka pogasly,tylko zegar funkcjonuje

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zakwas na żur-niezawodny i jego właściwosci zdrowotne 191

Jesli sie zastanawiacie czy warto samodzielnie w domu zrobic zakwas na zurek,podpowiadam po stokroc,ze warto.Co prawda polki sklepowe pelne sa zurku w sloikach,butelkach

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pochwała jajka-to warto wiedzieć 155

Jajko to symbol zycia i Swiat Wielkanocnych,a tradycja  malowania pisanek siega w Polsce tysiaca lat.Teraz przy okazji Swiat Wielkanocnych mam sposobnosc napisac pare slow

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Domowy majonez-zawsze sie udaje 329

Sprobuj raz zrobic majonez samodzielnie,a skoncza sie dylematy Winiary,czy moze Kielecki? Naprawde warto go zrobic, bo plyna z tego same korzysci.Teraz w okresie Swiat

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mazurek kokosowy 188

Pochodzacy z "tureckiej " kuchni specjal Polacy nazwali mazurkiem i od wiekow jest on wielka osobliwoscia wielkanocnej kuchni polskiej.Wymyslono dziesiatki przepisow na polskie mazurki,jednak glowna zasada

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babka na bialkach-last minute-prosta i szybka 166

Ta babka to swietny pomysl na wykorzystanie bialek pozostalych po wypiekach drozdzowych.I chociaz za babkami nie przepadam - to jak mam do wyboru fure przeslodzonych bezow i

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania