Jaja faszerowane ze szczypiorkiem

Jaja faszerowane ze szczypiorkiem

Jaja faszerowane ze szczypiorkiem

Bardzo proste do wykonania, efektowne i smaczne jajka ze szczypiorkiem. składniki6 jajekduży pęczek szczypiorku3 spore łyżki majonezusól, pieprz, papryka w płatkach do smakuprzygotowanieJajka ugotować na twardo, przestudzić , obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Szczypiorek drobno posiekać, odłożyć 1/3 do posypania jajek. Do miski włożyć żółtka, dodać majonez, szczypiorek. Wszystko dobrze wymieszać widelcem. Posolić i popieprzyć dosypać papryki do smaku. Farszem napełniać połówki jajek, posypać pozostałym ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.