przepisy na wielkanoc - 11014 przepisów (strona:583/735)

Galaretka z szynką i warzywami 165

moja publikacja, niestety redakcja zmieniła przepis. ja napisałam 1 opakowanie żelfixu a redakcja 1 łyżeczka żelatyny, to za mało na 1,5 litra bulionu! czytajcie przepisy

Bon Appetit Małgorzaty
Zupa szpinakowa z mleczkiem kokosowym i migdałami 202

Szpinak jest jednym z najzdrowszych warzyw. Zawiera najwięcej składników mineralnych oraz witamin. W swoim składzie ma rekordową ilość żelaza i witaminy C! :)Składniki: 1,5

Bon Appetit Małgorzaty
Pieczona kaczka faszerowana wątróbką 193

Przepis na polskiego, nadziewanego kurczaka to kurczak z wątróbkami. Ale jeszcze lepiej smakuje tak przygotowana kaczka :) Była u mnie w drugi dzień świąt :)Składniki na farsz

Bon Appetit Małgorzaty
Konfitura z czerwonej cebuli 190

Przygotowałam konfiturę z czerwonej cebuli jako dodatek do mojego domowego pasztetu z kurczaka. Jeszcze dziś wieczorem dodam przepis na ten dietetyczny pasztet :)Składniki:4 duże czerwone

Bon Appetit Małgorzaty
Odchudzony pasztet drobiowy z karmelizowaną cebulą 475

Domowe pasztety i inne mięsne wyroby są o niebo lepsze od tych sklepowych. Przede wszystkim dlatego, że doskonale wiemy z czego one są zrobione.Pasztet doskonale

Bon Appetit Małgorzaty
Antybakteryjna zupa cytrynowo - chrzanowa 209

Cytryna, czosnek, cebula, chrzan, mają właściwości rozgrzewające i antybakteryjne. Czyli ta zupa jest stworzona na zimową porę. A tak naprawdę to postanowiłam zrobić ten

Bon Appetit Małgorzaty
Jajka ukryte w białej kiełbasie 267

Dziś przedświąteczna próba wielkanocna. Na śniadanie zrobiłam jajka ugotowane na twardo, obtoczone w surowej kiełbasie i panierce a następnie usmażyłam. Przepis podpatrzony od innych z

Bon Appetit Małgorzaty
Mazurek na andrucie (dla leniwych) 205

Dodaj napisJest to propozycja dla leniwych takich jak ja :-P w smaku jak tradycyjny, wielkanocny mazurek a jednak prosty w wykonaniu, ponieważ zrobiony jest na waflach

Bon Appetit Małgorzaty
Łopatka wieprzowa gotowana na parze (do kanapek) 256

Mięso gotowane na parze jest bardzo soczyste a cały tłuszcz z niej wypłynął. czas gotowania uzależniony jest od rodzaju mięsa. Możemy przygotować również szynkę

Bon Appetit Małgorzaty
Jajka po benedyktyńsku (w koszulce z sosem holenderskim) 209

Według jednej z wersji historii, pomysłodawca potrawy był Lamuel Benedict, XIX-wieczny broker z Wall Street. Lamuel był człowiekiem miasta - bywającym w towarzystwie, zawsze nienagannie ubranym

Bon Appetit Małgorzaty
Jajka faszerowane suszonymi pomidorami, fetą i marchewką 224

Na Wielkanocnym stole obowiązkowe są faszerowane jajca. Dziś odsłona z cudownymi pomidorami suszonymi oraz fetą. Ładny kolor jajka zawdzięczają marchwi oraz paście paprykowej. Następne planuję zrobić

Bon Appetit Małgorzaty
No to klops! Ale z cukinią w środku :) 201

Znudziły Wam się tradycyjne pieczenie rzymskie z jajkiem w środku? Potrawa ta wymyślona na święta specjalnie pod mojego pana, który nie lubi gotowanych jajec. Oto klops

Bon Appetit Małgorzaty
Domowy zakwas na żurek z receptury dziadka-piekarza 228

Domowy zakwas na żurek to  sfermentowana mąka żytnia z wodą i odrobiną przypraw. Są w niej bakterie kwasu mlekowego.Jakiej mąki użyć ? Dziś w

Bon Appetit Małgorzaty
Jajka faszerowane awokado, wasabi i oliwkami 245

Kolejna wielkanocna odsłona faszerowanych jajek, tym razem z awokado, oliwkami i wasabi. Jeśli ktoś obawia się wasabi - można w przepisie pominąć. Ale wasabi to nic innego

Bon Appetit Małgorzaty
Rzeżuszanka - włoska zupa z polskim akcentem 228

RZEŻUSZANKA...jak to wdzięcznie brzmi :) nie uwierzycie, ale jest to oryginalna włoska zupa podawana zimą lub wiosną, której głównym składnikiem jest... rzeżucha, spożywana na ciepło lub

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania