przepisy na wielkanoc - 11014 przepisów (strona:186/735)

Sałatka warstwowa z szynką, porem, groszkiem i rzodkiewką 77

A także z jajkami i serem żółtym. Nie wiem czy nie przekombinowałam ze składnikami, ale sałatka finalnie wyszła naprawdę bardzo smaczna. Na początku miałam wątpliwości co

Kardamonovy
Jajka faszerowane szynką 65

Jajka faszerowane szynką . Jajka ugotować na twardo – włożyć jajka do garnka z zimną wodą i gotować 8 minut od zagotowania. Ugotowane wyjąć z garnka i przelać

królestwo garów
Pasta z makreli z suszonymi pomidorami i oliwkami 73

Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami i oliwkami. Pyszny dodatek do pieczywa na śniadanie lub kolację. Czas przygotowania:  30 minut Ilość porcji:  1

karolgotuje
Serowa przekąska z pikantną nutą 61

Sery są niezbędne wśród zimnych przekąsek. Szczególnie polecane są ostre-twarde gatunki. Można je serwować w kawałku, pokrojone w plastry, kostkę czy w sałatce. Znakomitym dodatkiem

Kulinarne przemyslenia
JAJKA FASZEROWANE SUSZONYMI POMIDORAMI I FETĄ (keto, bez glutenu) 130

Oceń ten przepis Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i fetą niewątpliwie doskonale smakują oraz prezentują się na przykład na wielkanocnym stole. Oczywiście mogą one zagościć u Was

Ola la LCHF
Sałatka jajeczna z tuńczykiem 62

Przedstawiam Wam dzisiaj sałatkę, która od bardzo dawna gości u nas na świątecznym wielkanocnym stole. Jest wielowarstwowa, ładnie się prezentuje, dobrze smakuje i jest bardzo popularna

To co kocham
Sos wiosenny do wędliny 57

Bardzo prosty sos z jajkami i chrzanem, który pasuje do wędliny, sera żółtego, pieczeni i nawet jajek. Dodatek zieleniny powoduje, że jest pachnący i bardzo wiosenny

To co kocham
Babka piernikowa 55

Tanie i ekspresowe ciasto z jednego jajka! Jest bardzo lekkie i najlepiej smakuje jeszcze na ciepło. Samo przygotowanie to tylko 10 minut. Składniki: ? 1 jajko ? 125

To co kocham
Mazurek a’la Snickers 68

Mazurek to tradycyjne, słodkie ciasto kuchni polskiej pieczone w okolicy Świąt Wielkanocnych. W moim rodzinnym domu nie piekło się mazurków. Kiedyś zapytałam dlaczego i usłyszałam, że

To co kocham
Babka cytrynowa z jogurtem 61

Na stole wielkanocnym pojawiają się różnorodne, piękne babki. Znanych jest kilka rodzajów babek wielkanocnych: babki drożdżowe, żółtkowe, parzone, piankowe, śmietankowe, ucierane, puchowe oraz ciężkie, które są

To co kocham
Babka migdałowa z kawą 55

Szybka babka migdałowa do popołudniowej kawy, mimo że sama jest lekko kawowa. Bez glutenu i bez jajek, o piaskowej, puszystej konsystencji. Pisałam już o mojej nietolerancji

To co kocham
Sałatka z mielonką na krakersach 50

Kolejna odsłona warstwowej sałatki tortowej na bazie krakersów. Tym razem z mielonką z puszki zamiast tuńczyka jak poprzednio. Sama nie wiem, która smaczniejsza, każda ma to

To co kocham
Jajka faszerowane ćwikłą 61

Faszerowane jajka na buraczkowo czyli z dodatkiem ćwikły. Taka przekąska nie tylko ładnie prezentuje się na talerzu, ale też wybornie smakuje. Lekko chrzanowy smak nadzienia świetnie

To co kocham