Z okazji piątku zapraszam was do wypróbowania przepisu na śledzie z pomarańczami czerwonymi sycylijskimi. Moim zdaniem śledzie w oleju wspaniale komponują się z cytrusami. Na blogu
Dorota SmakujeGofry na kolację? Czemu nie! Bo gofry nie muszą być tylko na słodko 😉 Oto wytrawna wersja gofrów... ze szpinakiem oraz dodatkiem serka wiejskiego pełnego świeżych ziół
Kuchnia MagdaLenyKoniak to wysokoprocentowy napój alkoholowy, destylat wina. Produkowany jest on z białych winogron, tylko i wyłącznie w rejonie Cognac we Francji, stąd jego nazwa. Koniak
Kuchnia MagdaLenyMargarita to kultowy koktajl alkoholowy, wywodzący się z Meksyku. Składa się on z tequili, likieru pomarańczowego triple sec oraz soku z limonki. Podczas przyrządzania margarity ważne
Kuchnia MagdaLenyNajprostsze ciasteczka z ciasta francuskiego, z dodatkiem orzechów włoskich i cukru brązowego. Tylko 3 składniki i 10 minut pracy + 10 minut pieczenia w piekarniku. Idealne, gdy
Kuchnia MagdaLenySzybka przekąska z ciasta francuskiego... świderki z czosnkową nutą, nadziewane szynką parmeńską oraz mozzarellą. Tylko 10 minut naszej pracy! Pyszne zarówno na ciepło, jak i na
Kuchnia MagdaLenyKeks kojarzy się z ciastem na słodko, które jest bogato nadziane bakaliami. Ale keks może być również wytrawny, bogato nadziany warzywami i nie tylko... Moja propozycja
Kuchnia MagdaLenyFaszerowana rolada ze schabu to danie bardzo uniwersalne i można ją przyrządzić na różne sposoby, a także w różnoraki sposób podać... Znakomicie smakuje na ciepło, podana
Kuchnia MagdaLenySzybkie przekąski z ciasta francuskiego... pizzerinki z jabłkami, cynamonem i orzechami włoskimi. Prosta i pyszna przekąska na różnego rodzaju imprezy czy wieczór z przyjaciółmi - jedyne 4
Kuchnia MagdaLenyKolejny pomysł na ciekawe przekąski sylwestrowe z użyciem ciasta francuskiego... pieczone koszyczki z ciasta francuskiego wypełnione sałatką z rukoli z dodatkiem pomidorków koktajlowych, oliwek, sera feta
Kuchnia MagdaLenyJeżeli chodzi o różnego rodzaju przekąski to uwielbiam ciasto francuskie, bo jest uniwersalne i można z niego wyczarować smakołyki zarówno słodkie, jak i wytrawne, nie używając
Kuchnia MagdaLenyProste pizzerinki z ciasta francuskiego z dodatkami w stylu włoskim... pomidorkami koktajlowymi, oliwkami, mozzarellą oraz bazylią. Mogą być świetną alternatywą dla tradycyjnych pizzerinek z ciasta drożdżowego
Kuchnia MagdaLenyBardzo dobre danie, szybko się je robi. Wystarczy 30 minut i gotowe. Polecam. Na patelni roztopić łyżkę masła, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę. Smażyć aż cebulka
Kuchnia PokoleńBardzo dobre pączusie. Moja siostrzenica zrobiła je dla nas. Wykonanie – wszystkie składniki wrzucić do miski i za pomocą miksera połączyć wszystkie składniki. Smażenie – wlać
Kuchnia Pokoleń