Ekspresowe oponki na proszku do pieczenia. Recepturę znalazłam w kolekcji holenderskich karteluszków z przepisami do zbierania. Zrobienie ich zajęło mi chwilkę i cała reszta również. Nie
Posadzone i zjedzoneZ przepisu ze starej niemieckiej książki, z której usmażyłam pyszne pączki , zrobiłam oponki. Pyszne, leciutki, w sam raz na Tłusty Czwartek. Oponki drożdżowe zaczyn drożdżowy: 400
Posadzone i zjedzoneI jeszcze jedne oponki. Tym razem są to oponki, które przygotowujemy poprzedniego dnia i na noc wkładamy ciasto do lodówki. Następnego dnia wyjmujemy ciasto, ogrzewamy i
Posadzone i zjedzoneKarnawał, to czas smażenia chrustu, pączków i róż karnawałowych. Tak się złożyło, że te przysmaki bardzo często potrzebują samych żółtek, traktując białka per noga. Nie chcąc
Posadzone i zjedzoneZwykłe ciasto murzynek , które znają chyba wszyscy, podane w trochę podrasowany sposób. Wyszło z tego pyszne ciasto z kremem. Myślę, że gdybym przełożyła murzynka dwa razy
Posadzone i zjedzoneTen mały torcik jest w sam raz na chłodniejszy weekend, który czeka nas już jutro :) Idealne trio - słodka beza, wyrazisty kawowy krem i gorzka czekolada, która
Posadzone i zjedzoneskładniki: 4 duże tortille 250 g pieczarek 1 cebula 150 g sera żółtego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki masło pieprz, sól, pieprz caien wykonanie: Pieczarki oczyszczamy
Domowy Smak JedzeniaDzisiaj podam fajny przepis na ziemniaczki zawinięte w boczek i zapieczone z mozzarellą. Danie jak widać jest mega smaczne, proste w przygotowaniu i ciekawe. Można je
Kulinarne Fantazje MarioliMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Nalewka z czarnej porzeczki to wybitny trunek, a jej smak i aromat jest bardzo silny. Nalewka z czarnej porzeczki to …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Słodko-kwaśny smak mirabelek kojarzy mi się z kompotem pitym w dzieciństwie. Kiedyś mirabelki często gościły w naszym menu. Dzisiaj to
My Blueberry CornerRoladki z grillowanego bakłażana, rukoli, serka i szynki parmeńskiej sprawdzają się jako przekąska, lunch czy kolacja. Są bardzo smaczne i bardzo szybkie w wykonaniu.
Kulinarne Fantazje MarioliTatar z łososia to jedno z pyszniejszych przystawek rybnych podane na surowo. Tatar można podawac sam lub z małymi grzankami, chipsami lub w łódeczkach cykorii. Doskonale
Kulinarne Fantazje MarioliPrzystawka o przepięknym wyglądzie i jak dla mnie wspaniałym smaku. Jedna z moich ulubionych :) Wiem jednak, że nie każdy przepada za jej smakiem. Ale jeśli
Czerwona PorzeczkaJuż dawno chciałam się z Wami podzielić tym przepisem. To mój „must have” na każdej imprezie i spotkaniu ze znajomymi. Proste w przygotowaniu, łatwe do podjadania
Ania i Marcin gotująNaszło mnie na coś innego…pierogi! Ale nie takie zwykłe bo prosto z Mexyku! Świetne, pikantne, z dowolnym nadzieniem. Doskonałe na ciepło jak i na
Mieszam w Garnku