cukierniczego doświadczenia. Niestety przepisu szukałam dość dawno i udało mi się dotrzeć jedynie do jednego z adresów: http://kulinarnapiniata.pl/karpatka-przepis-ciasto-krem/ Wszystkiego najlepszego dla Mam, Dzieci czy też Tatusiów, których święto też wkrótce. ... oraz samej słodyczy dla wszystkich Łasuchów, którzy w żadnej z powyższych kategorii się nie mieszczą
Kuchnia po mojemuprawie nie je. Szkoda, bo to mięso nie dość, że smaczne to jeszcze bardzo wartościowe. Jako dobry znak powrotu gęsi do polskiego jadłospisu można potraktować akcję "Gęsina na Świętego Marcina", która w Poznaniu została podjęta przez wiele restauracji, które na ten okres dodały ją do swojego menu
Milion SmakówBlueberry Corner by "jagodzianka" Na dzień świętego Patryka – patrona Irlandii chciałam przygotować zielone proste danie. Wpadłam na pomysł – zielone naleśniki, które można … Przeczytaj cały artykuł Post Zielone naleśniki ziołowo – kokosowe pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerteż zrobiliśmy i szybkim krokiem poszliśmy w kierunku Rynku Głównego, a potem prosto na ulicę Krupniczą. Zamówiliśmy czarny ramen i policzki wołowe. Czarny ramen według informacji w karcie to Święty Graal wśród ramenów - skład zachęca do spróbowowania - mięso wieprzowe, taro z czarnego czosnku, sepia, szpik, sezam, węgierki, edamame, burak, ostre zielone, wywar z mięs, warzyw i glonów, makaron alkaliczny
Plate of JoyHalloween to takie zapożyczone święto co do którego są wyjątkowo mieszane uczucia. My jak co roku w naszych skromnych progach zorganizowaliśmy ze znajomymi imprezę. Coś tam zjedliśmy, coś tam wypiliśmy i jak zwykle się wydurnialiśmy. Jeśli szukasz inspiracji na halloweenowe jedzenie, przebranie, dekorację lub jesteś ciekawy jak potrafią bawić się inny- zapraszam na fotorelacje. Zaczęli się schodzić goście Sweetaśne małżeństwo
Wielki apetytHalloween to nie nasze święto, ale bloger jak to bloger jak ma na coś ochotę to to robi. Więc robimy i My! Razem z chłopakami z http://niereformowalni.com i Izą z http://anatomiazycia.pl/ postanowiliśmy zaprosić trójmiejską blogosferę i zaprzyjaźnionych przyjezdnych na fajną, mroczną imprezkę. Chcemy poznać Was lepiej,więc blogerze przybywaj! Normal 0 21 false false false
Wielki apetytpewnością już od XVI wieku, jednakże przez długi czas głównym składnikiem była cebula. Najpopularniejsza w Toskanii, Marche i Umbrii. W każdą pierwszą niedzielę lipca w Monterotondo odbywa się święto panzanelli. Rozgrzewamy w rondlu oliwę, dodajemy pokrojony w dużą kostkę czerstwy chleb (można także wcześniej rozmoczone kostki chleba ugnieść w misce z rozmarynem i oregano). Trzymamy na ogniu dopóki chleb
Bon Ton ItaliaKiedyś 1 maja krzyczano „Niech się święci 1 Maja” teraz 1 maja zaczyna się w Polsce czas grillowania. Dania z grilla, kto ich nie lubi? Nasza rodzina je uwielbia tak jak cała Polska, która zaczyna grillować. Dla większości Polaków nie ma nic lepszego niż weekend spędzony przy grillu z rodziną lub znajomymi. Grillowanie to dla większości z nas to okazja
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięminut, aż brzegi się zezłocą, ale środki pozostaną blade. Błysakwicznie wyjmować z pieca i układać na wałku lub butelkach; pozostawić do całkowitego wystudzenia. Smacznego! W piątek w Danii jest święto, mam więc wolne od szkoły. Mam nadzieję, że znajdę trochę czasu na nadrobienie blogowych zaległości - ten tydzień bowiem wcale nie jest lżejszy od poprzednich... Wczoraj do domu wróciłam o piątej
Pożeraczka, czyli raz adobrzejest eksponatów (część z nich znajduje się w zamku mediolańskim), ale kolejne komnaty i sale ozdabiają wyjątkowe freski. Te, znajdujące się na pierwszym poziomie południowo-wschodniej wieży, w kaplicy świętego Nikomedesa, są autorstwa Cesare Baglione, uznanego XVI wiecznego twórcy. W tej samej kaplicy, pochowano Piera Marię i Biancę Pellegrini. Najsłynniejszą komnatą jest Sala d’Oro (Złota Sala), znajdująca się
Bon Ton Italiatygodni "chodzily" za mna pierogi z kapusta . Nie wiem skad taka zachcianka ... nigdy za specjalnie za nimi nie przepadalam. W moim rodzinnym domu takie pierogi robi sie tylko w swieta lub na sylwestra, nigdy w zwykly dzien, na zwykly obiad. Moze poczulam chec bo nie bylam na swietach ani Bozego narodzenia ani na WIelkanoc u rodzicow i nie mialam okazji
PychaDaniaokazje i chyba znana jest w kazdym polskim domu. Chociaz wiele razy ja jadlam, nie znudzila mi sie . Moj partner tez ja lubi, wiec robie ja nie tylko na swieta, ale tez w normalne dni, bez okazji. Ponizej podaje przepis ;) SKLADNIKI: -6 ziemniakow -4 marchewki -2 pietruszki (korzen) - seler ( ja osobiscie nie za bardzo lubie jego smak, wiec
PychaDaniapanować cały dzień -wszyscy powinni spełniać jego/jej zachcianki. W przypadku gdy migdał trafi się pannie niedługo wyjdzie za mąż... Na podstawie książki Pani Hanny Szymanderskiej „Polskie tradycje świąteczne”. Na święto Trzech Króli pieczono również szczodraki . zastawa
królestwo garównietypowy sposób spędzić święto zakochanych? – wystarczy wybrać się np. na ciekawe spotkanie z winami Portugalii, które właśnie tego dnia odbywało się Mamaison Gotels&Residences Le Regina w Warszawie. Na zaproszenie Magazynu Wino przyjechali do Polski liczni producenci trunku, bez którego trudno sobie wyobrazić np. romantyczna walentynkową kolację we dwoje. To winne spotkanie to już druga doroczna degustacja portugalskich
królestwo garów