Kruche ciasto z pianką budyniową i czarnymi porzeczkami 348Uwielbiam ciasta, których smak przywołuje najlepsze wspomnienia. I do takich ciast zaliczam ten wypiek. Słodkawy smak pianki budyniowej i kwaśny smak czarnych porzeczek przywołuje wspaniałe wspomnienia
Świat Smaku
Sernik Królewski 226Prawdopodobnie jeden z najlepszych serników jaki kiedykolwiek jadłam. Przepis znalazłam na Kwestii Smaku. Ciasto jest cudownie kremowe aż nie chce się przestać jeść. Nie będę
Emskie Smaki
Sernik brzoskwiniowy 305Wielu smakoszy serników twierdzi, że jeżeli ciasto nie ma w składzie prawdziwego sera i nie wyszło z piekarnika to nie może być sernikiem. I coś w
Świat Smaku
Pasztet z kurczaka świąteczny 214Pasztet z kurczaka świąteczny…W tym roku nabrałam ochoty na pasztet z kurczaka. Dawno nie piekłam pasztetu, więc zapomniałam jak szybko go się przyrządza. Zapomniałam
codojedzenia
Bigos z sherry luksusowy 270Wczoraj ugotowałam bigos. Wymyśliłam sobie bigos z sherry. Bardzo lubię bigos, ale lubię też eksperymentować. Tym razem przedmiotem kulinarnego eksperymentu był bigos . Jak ugotować bigos aby
codojedzenia
Śledź marynowany z cebulą 238Czas przegryść śledzikiem wszystkie ostanie słodkości na blogu. Proponuję śledź marynowany z cebulą, a właściwie z trzema rodzajami cebuli, białą, czerwoną i porem. Śledź w occie
codojedzenia
Gańś ze żurawinōm i gruszkōm (Gęś z żurawiną i gruszką) 198Gańś je dobroł niy yno na świyntego Marcina- moł 1 dobry smak, a ôd 2 ni 3 miyso i fet 4 sōm 5 tyż richtich 6
Chop w kuchni
11 LISTOPADA – IV KRAKOWSKI FESTIWAL MŁODEGO WINA – KRAKÓW 270Już 11 listopada dzień św. Marcina, patrona winiarzy, a to oznacza tylko jedno – Krakowski Festiwal Młodego Wina! Winnica Srebrna Góra po raz czwarty zaprasza na czas
COOKMAGAZINE
Barszcz czerwony na zakwasie 271W ostatnich dniach mam wewnętrzne zapotrzebowanie na buraki. Przywiozłam od mamy zakwas do barszczu i postanowiłam zrobić sobie małe święta. Barszcz nie Wigilijny, bo na rosole
Emskie Smaki
12-18 CZERWCA – WARSAW WINE WEEK – WARSZAWA 155Winicjatywa zaprasza wszystkich miłośników i smakoszy genialnego trunku na wielkie... Artykuł 12-18 CZERWCA – WARSAW WINE WEEK – WARSZAWA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
Amerykański kogel-mogel dla dorosłych czyli święta z Eggnog 341Jako dziecko uwielbiałam kogel mogel. Była to jedna z niewielu słodyczy niemal zawsze dostępna. Pamiętam koglo-moglowe eksperymenty z dodawaniem cynamonu, kakao i soku z cytryny
Jem więc Jestem
Sałatka śledziowa z buraczkami i jabłkiem 245Jeżeli zwykłe rolmopsy już się wam znudziły i tak jak ja uważacie, że śledzik smakuje najlepiej w doborowym towarzystwie to ta sałatka przypadnie wam do
Świat Smaku
Amerykański kogel-mogel dla dorosłych czyli święta z Eggnog 490Jako dziecko uwielbiałam kogel mogel. Była to jedna z niewielu słodyczy niemal zawsze dostępna. Pamiętam koglo-moglowe eksperymenty z dodawaniem cynamonu, kakao i soku z cytryny
Jem więc Jestem
Najlepsze Pierniki w czekoladzie na świecie 254Produkty Potrzebne; Mąka Pszenna extra typ 405 lub 450 - 1 kg Miód- 6 łyżek stołowych Cukier- 1 szklanka 330ml masło - 200 gram jajka- 2 sztuki
pichciszto