Pyszne roladki z kurczaka idealne na Ś więta , S ylwestra czy Nowy Rok, zapraszam : Czytaj więcej »
Ana Mari's worldPyszne roladki z kurczaka idealne na Ś więta , S ylwestra czy Nowy Rok, zapraszam : Czytaj więcej »
Ana Mari's worldJeśli jesteście już znudzeni wigilijnymi, tradycyjnymi potrawami lub po prostu nie lubicie karpia i tym podobnych do niego ryb to mam dla Was coś extra! Całkiem
Mango PapajaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Lubię zaskakiwać swoich gości. W wigilię pasztet grzybowy będzie ciekawą odmianą od tradycyjnych dań. Ciasto jest prawie francuskie, ale lżejsze …
My Blueberry CornerN a terenie Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie szef kuchni Villi Intrata Maciej Nowicki z ogromną pieczołowitością odtwarza historyczne smaki podczas
SzczyptaSmaQSzybkie i proste karmelki - idealne do zapakowania w papierki i rozdania! Czyż to nie piękny jadalny prezent? Są twarde, ale po chwili cudownie miękkną i
Plate of JoyPrzeszukałam chyba cały internet w poszukiwaniu pomysłów na świąteczne ciasteczka i muszę wam powiedzieć, że znalazłam mnóstwo inspiracji. Pomyślałam, że skoro ja się naszukałam to wam
Kolejny blog o gotowaniuDziś zapraszam na nieco nietypowe ciasto, czyli ciasto którego jednym ze składników jest... burak. Tak, tak, to nie błąd w druku. Ciasto jest pyszne, wilgotne i
Kulinarne przygody GatitySzukacie pomysłu na jadalny, prosty i smaczny prezent gwiazdkowy? Taki prezent, który może z wami upiec dziecko, a następnie schować pod choinką dla swoich dziadków czy
Bernika - moj kulinarny pamietnikPlanujesz elegancki , wykwintny obiad dla rodziny?To mam dla Ciebie świetny przepis, który sprawi , że Twoja rodzina wyjdzie zachwycona z Twojego domu.Przepis jest prosty , łatwy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Już niedługo na naszym wigilijnym stole zagoszczą dania rybne. Ja mam dziś dla was przepis na śledzie w pomidorowym
Marta GotujeAktualizacja: moje piernikowe ludki niczym Armia Terakotowa dzielnie już czeka w blaszanym pudełku na okrutny swój los czyli zblendowanie, a ich prochy zostaną wykorzystane jako spód
greenscarfJ ak pisałam już poprzednio przy wstawianych przepisach na śledzia, dla mnie grudzień to miesiąc śledzia właśnie. Dziś zapraszam na kolejną wariację na temat tej pysznej
Kulinarne przygody GatityŚledzie i musztarda. Słone i kwaśne. To połączenie pasuje do siebie zawsze. A jeśli do tego duetu dodamy miód, wiśniówkę, dobrą whisky i korzenne przyprawy… Znacie
Karo in the KitchenNa wigilijnych stołach najczęściej do barszczu podane są pierogi albo uszka z grzybami i kapustą. Ja jednak dzisiaj chce was zachęcić do podania ekspresowego kulebiaka mięsno
Bernika - moj kulinarny pamietnik