ziemniaki 1 marchewka 1 jabłko 1 puszka białej fasoli 1 cebula 300 g śledzia marynowanego 1 łyżka kaparów 2 łyżki majonezu 1 łyżki śmietany kwaśnej 2 łyżeczki musztardy sól pieprz Ziemniaki i marchewkę ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać. Wszystkie produkty pokroić w drobniutką kostkę, Fasolę odcedzić na sicie. Majonez wymieszać z musztardą i śmietaną. Wymieszać i doprawić sałatkę do smaku
Gotowanie jest łatweduże ziemniaki ugotowane w mundurkach 6-8 filetów śledzia marynowanego mały słoiczek majonezu 3 jajka ugotowane na twardo ugotowana marchewka 1 cebula kilka oliwek czarnych i zielonych natka pietruszki jabłko Ziemniaka obrać i pokroić na plastry, ostrożnie, by były całe, Ułożyć je na półmisku, na każdy plaster rozsmarować łyżeczkę majonezu, z jednej strony ułożyć po plasterku jajka, listek natki pietruszki
Gotowanie jest łatwewywołanych burczeniem w brzuchu ratowałam się szybkimi sałatkami. Oto jedna z nich: Składniki : 2 filety śledziowe pół papryki pół awokado kilka liści cykorii belgijskich jalapeno sok z cytryny oliwa Śledzie, awokado i paprykę pokroić w kostkę podobnej wielkości. Skropić sokiem z cytryny. Cykorię pokroić w paski. Rozdrobnić jalapeno. Wszystko razem wymieszać. Polać oliwą i podawać. ----- Podobne: Sałatka śledziowa z warzywami
Weekendy w domu i ogrodziemały słoik grzybów marynowanych 1 cebula cukrowa Sos: 1,5 łyżka musztardy 1,5 łyżka miodu 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ostrej papryki sól,pieprz Sposób przygotowania: Śledzie moczymy w wodzie przez 1,5-2 godziny,odsączamy z nadmiaru wody i kroimy w kostkę.Paprykę,cebulę,ogórki ,grzyby i jajka kroimy w drobną kostkę.Składniki sosu mieszamy ze sobą
Bajeczna KuchniaDobry śledzik nie jest zły. A ten podrasowany w domu nie ma sobie równych. Kilka przypraw i dodatków. Kilka dni leżakowania w lodówce i żaden kupny śledź nam nie podskoczy. Podstawą są matjasy – kupcie te dobrej firmy i wysokiej jakości. W tym przypadku żadne półśrodki nie wchodzą w grę… Co potrzebne: 400... Czytaj dalej
Mam To Na Widelcumisce , przykryłem i wstawiłem na noc do lodówki. Następnego dnia obrałem cebulę, pokroiłem w plastry, zeszkliłem na oleju. Dodałem koncentrat, sól, pieprz i cukier. Wszystko wymieszałem i przestudziłem. Śledzie pokroiłem na kawałki, ułożyłem w salaterce, obłożyłem cebulą
R'n'G Kitchenkroimy je w paski. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Majonez łączymy ze śmietaną, musztardą i octem. Umyty koper drobno szatkujemy i razem z ogórkami dodajemy do sosu. Śledzie polewamy sosem i mieszamy. Wstawiamy danie do lodówki na 1-2 godz. aby całość się "przegryzła
Qchnia po prostuSkładniki: tuszki świeżych śledzi mleko bułka tarta mąka pszenna sól olej do smażenia Wykonanie: Tuszki śledziowe dokładnie oczyszczamy i moczymy przez ok godzinę w mleku. Odsączamy i lekko osuszamy. Solimy je do smaku i dokładnie panierujemy w mieszaninie mąki z bułką tartą w stosunku 1:1. Smażymy je na dość głębokim tłuszczu na rumiano z obu stron. Podajemy
Malinowe Pocałunkioctu winnego zioła prowansalskie Sposób wykonania: Filety moczymy w wodzie tak aby pozbyć się nadmiaru soli. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na patelni razem ze zmiażdżonym czosnkiem. Śledzie i pomidory kroimy w paski, dodajemy cebulę, zioła i ocet. Zalewamy całość olejem z suszonych pomidorów i dokładnie mieszamy
Qchnia po prostuodstawiamy na 2 godz aby wywietrzała i zmiękła. Rybę osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Śmietanę, majonez, musztardę, starte jabłko i curry mieszamy. W słoiku układamy warstwami cebule i śledzie, zalewamy powstałym sosem i wstawiamy na kilka godzin ( im dłużej, tym lepiej ) do lodówki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G Kitchenmniejszych ogórków konserwowych, 100g papryki konserwowej, 1 czerwona cebula, 50g suszonych pomidorów, garść natki pietruszki, 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego, pieprz, olej, cytryna. Przygotowanie: Śledzie i pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Paprykę, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć do słoika. Cytrynę sparzyć i ukroić 4 plasterki, włożyć
W kuchni u Monikiogórki z rolmopsów) kroimy w kostkę (mniejszą niż jabłko). Paprykę także kroimy w kostkę (nie za małą). Dorzucamy cebulkę z płatów. Śmietanę doprawiamy solą, pieprzem, dolewamy zalewę octową ze śledzi (w ilości osobiście preferowanej, można też doprawić zwykłym octem, wtedy sałatka jest bardziej kwaśna), dodajemy cukier do smaku według uznania. Gotową śmietaną zalewamy wcześniej przygotowane składniki i dokładnie mieszamy. Przechowywać
Pociąg Do KuchniŻołnierzyków wykorzystałam teraz do zadania specjalnego - skromnej i smacznej przystawk i :) Składniki*: - bagietka młodości - jeden trójkąt serka topionego Hochland z ziołami - parę owoców żurawiny (wedle uznania) - kiełki brokułu - filety śledź a'la matias * Wszystkie składniki dostępne w Biedzie (sklepy Biedronka
upichconaBlueberry Corner by "jagodzianka" Takie śledziki przygotowuję od lat, najczęściej w okresie świąt Bożego Narodzenia, czasem na inne okazje. Przepis na tę przekąskę dostałam … Przeczytaj cały artykuł Post Śledzie z rodzynkami w marynacie pomidorowej pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerBlueberry Corner by "jagodzianka" Smaczna odmiana śledziowej przekąski imprezowej. Porcja na słoik o pojemności 520 ml. Składniki: 5 płatów śledziowych (solone matiasy)* 300 ml … Przeczytaj cały artykuł Post Śledzie w musztardowej zalewie pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Corner