przepisy na ciasta - 14000 przepisów (strona:589/934)

Polędwiczka wieprzowa Lady gray i rukolowy makaron. 176

Dość oryginalne połączenie smaków, ale jakże nowatorskie i smaczne. Coś innego niż tradycyjny gulasz, z makaronem. Pyszna polędwiczka, swojski makaron z ciasta bez dodatku jajek. Przepis stworzyłam na potrzeby konkursu BlogerChef . Liczę, że tym razem zaskoczę jury swoim pomysłem i kreatywnością. A Wam gorąco polecam i proszę o zagłosowanie na mój przepis. Składniki: 0,5 kg polędwiczki wieprzowej 1 szkl(...)dekoracji, bądź pomidory koktajlowe. Wykonanie:1 szkl mąki przesiewamy, dodajemy sporą szczyptę soli i mieszamy. Dodajemy posiekaną garść rukoli. Wlewamy po trochu wrzącą wodę wyrabiając gładkie i elastyczne ciasto. Wałkujemy nie za cienko i kroimy w grubsze wstążki. Wstawiamy wodę, doprowadzamy do wrzenia solimy i wkładamy nasz makaron. Gotujemy chwilkę od wypłynięcia.Polędwiczkę oczyszczamy, kroimy w kostkę i opruszamy delikatnie

Malinowe Pocałunki
Czekoladowe muffinki 326

łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 3/4 szkl cukru pudru 1 szklanka mleka 1/3 szkl oleju 1 jajko 3/4 szkl czekoladowych groszków do ciasta  aromat waniliowy Wykonanie: Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, kakao i cukrem pudrem. Wszystko dokładnie mieszamy. W innym naczyniu łączymy ze sobą mokre składniki :jajko, mleko, olej, wanilię(...)Następnie mieszamy ze sobą zawartość obu misek do momentu połączenia się składników.  Na koniec dodajemy czekoladowe groszki i mieszamy.  Gotowe ciasto przekładamy do papilotek, (które znajdują się w  blaszce na muffinki) i pieczemy przez ok. 20-25 minut w temp. 200 stopni.Smacznego

Malinowe Pocałunki
ŁOSOŚ PIECZONY Z CZĄBREM. 153

Są emocje, nad którymi nie potrafimy zapanować. Rozpierający od środka gniew, deprymująca niechęć i onieśmielająca bezradność. Palące gdzieś w sercu uczucie i spokój wewnętrzny działający jak

W kuchni Karmel-itki
Śniadanie na słodko 174

mnie w domu zwany "grzybkiem", przyrządzany przez mamę lub babcię :). Składniki: 1 jajko 3 łyżki mąki 1/4 szklanki wody szczypta soli płaska łyżka cukru Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto mieszamy na gładką masę. Na patelni roztapiamy odrobinę masła, na którym smażymy ciasto na wolnym ogniu na złoty kolor. Placek przekładamy na talerz i jemy z ulubionym dodatkiem - ja proponuję dżem

Taste Of My Day
Ciasteczka śmietanowe 361

masła roślinnego 5 łyżek gęstej śmietany żółtko z 1 jajka 2 łyżki cukru oraz: białko z 1 jajka cukier do posypania Z mąki, masła, śmietany, cukru oraz żółtka zagniatamy ciasto i odstawiamy je do lodówki na ok 20 min. Po tym czasie wałkujemy ciasto obficie podsypując je mąką, na dosyć gruby placek, min. 1 cm. Przy użyciu foremki wycinamy ciasteczka

Taste Of My Day
Muffiny czekoladowe z nutką brandy 132

masłem dodajemy cukier waniliowy i zwykły, a następnie ucieramy mikserem. Następnie dodajemy pozostałe mokre składniki, t.j. jajka, brandy, śmietanę i znów ucieramy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Tak powstałym ciastem napełniamy foremki. Pieczemy ok 25 - 30 minut w temperaturze 180 stopni, do momentu, aż patyczek włożony w ciasto po wyjęciu pozostanie suchy. Po przestygnięciu muffiny wyjmujemy z foremek. Przygotowujemy polewę

Taste Of My Day
Pasta tahini 189

przysmak na Bliskim i Środkowym Wschodzie, a także w kuchni arabskiej i żydowskiej. Zastosowań tahini jest wiele, możemy ją dodać do sosów, sałatek, dań jednogarnkowych, jak również do zup, ciast (np. z bakaliami), jako pastę do pieczywa (koniecznie wcześniej zrumienionego w opiekaczu), a nawet jako zamiennik jajek jak robili arabowie :) (możemy założyć że dwie łyżeczki pasty i odrobina wody(...)unosić się zapach, ziarna przesypujemy do miski, pozostawiamy do wystygnięcia. Po ostudzeniu przesypujemy je do blendera, dodajemy olej i 3 łyżki wody. Ucieramy na gładką masę o konsystencji gęstego ciasta na naleśniki. Gotowe :) Pastę wykorzystujemy od razu lub przekładamy do słoiczka, w lodówce może być przechowywana przez kilka

Taste Of My Day
Bułki do hamburgerów 169

dużej misce mieszamy mąkę z drożdżami, solą i cukrem. Dodajemy jedno jajko i płynne składniki, mieszamy w jedną stronę, aż wszystko się połączy. Wyrabiamy na jednolite i elastyczne ciasto – jeśli jest lepiące podsypujemy dodatkową mąką. Odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce. Ciasto uderzamy pięścią, aby uwolnić powietrze. Dzielimy na 8 części, formujemy okrągłe bułki i układamy na blasze

Poezja smaku
Zupa cebulowa z makaronem sojowym 223

Nie ma to jak przypomnieć sobie smaki z dzieciństwa. Często w niedziele zamiast tradycyjnego rosołu mama przygotowało zupę cebulową, jednak w takiej wersji jadłam ją u

Niezły Młynek
"oszukane" mini serniczki z mikrofalówki z wanilią mieloną... 150

sztuki jajka, 3/4 szklanki cukier, 1 łyżeczka wanilia mielona Royal Brand, 1/2 szklanki olej rzepakowy, 2 opakowania budyń śmietankowy,800 ml jogurt gęsty naturalny, - w opisie śliwki duszone ilość ciasta i śliwek jest na 8 babeczek z mikrofali i pozostała reszta ciasta i śliwek jest na tortownicę 20 cm co będzie pieczona w piekarniku 75 dag śliwek bez pestek

W Mojej Kuchni Lubię
śmietankowa babka... 177

dodajemy śmietanę i mikserem na gładką masę wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, na mąkę owoce kandyzowane i mikserem wymieszać na gęste ciastoforma silikonowa z kominkiem 24 cm - ciasto przełożyć do formy i piec w 200C około 40 minut - do suchego patyczkapolewę rozpuścić wg opisu i posmarować nią babkębabka jest łatwa, szybka i bardzo smaczna.........polecam........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
muffinki ze śliwkami,masą krówkową i śmietaną... 192

mleko, kefir, cukier dobrze roztrzepać rózgą wsypać przesianą mąkę z proszkiem i sodą i "byle jak" wymieszać rózgą silikonowe foremki 4x7cm - wyszło 19 sztuk po 1 łyżce czubatej dać ciasta do foremek - dać po 1 łyżeczce masy krówkowej i po 1 śliwce bez pestek resztę ciasta rozłożyć do foremek i piec w 200C około 25 minut śmietanę 30% ubić

W Mojej Kuchni Lubię
pieczony sernik jogurtowy z marcepanem... 164

wyłożyć papierem do pieczenia i na dno rozłożyć biszkopty - boków nie smarować niczym na biszkopty wylać masę jogurtową i piec w 200C około 45 minut po upieczeniu zostawić ciasto w blaszce do wystudzenia posypać ostudzone ciasto cukrem pudrem jogurtowy sernik jest wilgotny, puszysty i przypomina smakiem sernik z sera.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
muffinki cebulowe do barszczu... 158

patelni jajka "L", olej, mleko roztrzepać rózgą z 3 minuty wsypać mąkę, proszek do pieczenia i zamieszać ze 4 razy z patelni wsypac całą zawartość razem z olejem do ciasta i parę razy rózgą zamieszać ciasto powinno być nie za gęste, nałożyć do pełna do foremek silikonowych piec w 200C około 30 minut, można wyjmować ciepłe na talerz my takie

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania