Dziś mam dla Was kolejny świetny przepis na obiad do lunchbox’a. Dzięki użyciu dwóch rodzajów papryk – marynowanej i pieczonej do przygotowania sosu, uzyskujemy
Be Fit Be StrongJestem ogromną przeciwniczką kupowania jedzenia z krótkim terminem ważności „na zapas”. Obserwując zakupy ludzi w soboty czy przed świętami, często zastanawiam się, co robią
Be Fit Be StrongNie ma to jak domowa pizza! Większość pizz, które można zamówić telefonicznie obciekają tłuszczem i zawierają składniki wątpliwej jakości. A w domu, jak to w domu
Be Fit Be StrongWłaśnie za dynię uwielbiam jesień. Pieczona dynia jest niezwykle aromatyczna i świetnie pasuje do różnych dań na słodko i na słono, na zimno i na ciepło
Be Fit Be StrongOd dłuższego czasu staram się jeść coraz mniej mięsa. Nie chcę całkowicie z niego zrezygnować, ale na pewno chcę je ograniczać. Jest wiele ciekawych i równie
Be Fit Be StrongZauważyłam, że Wy, tak jak i ja, bardzo lubicie dania jednogarnkowe. Dlatego dziś wychodzę Wam na przeciw z przepisem na przepyszną, bezglutenową, pełną smaku jambalayę, którą
Be Fit Be StrongBardzo często gdy wracam z pracy marzę o tym, by zjeść coś ciepłego, czego przygotowanie zajmuje chwilę. Niestety nie zawsze mam możliwość przygotowania sobie jedzenia na
Be Fit Be StrongPiszinger to mój przysmak z dzieciństwa. Mama zawsze przygotowywała andruty przekładane masą kajmakową i marmoladą jak tylko miałam ochotę na coś słodkiego. Wystarczyło mieć w domu
Be Fit Be StrongJuż za trzy dni minie ćwierćwiecze odkąd stąpam po tej ziemi. Kiedy to minęło? Sama nie wiem! Od liceum czas tak szybko pędzi, że ciężko uwierzyć
Be Fit Be StrongNa moim Instagramie pozwoliłam Wam zagłosować na to, co dziś pojawi się na blogu. Zdania były podzielone, ale ostatecznie wygrał skyrnik! Przepis całkowicie spontaniczny, gdyż termin
Be Fit Be StrongMam dziś dla Was kolejny świetny przepis z serii „szybki obiad”, a mianowicie grecki gyros w chlebku Pita z domowym sosem Tzatziki. Zawsze gdy
Be Fit Be StrongNadal pozostanę przy swojej wcześniejszej opinii, że przygotowywanie sushi to nie jest łatwa sztuka i potrzeba nie lada wprawy, by było ono idealne. Osobiście nie należę
Be Fit Be StrongPlacki, placuszki… uwielbiam! Na słodko i na słono, mogłabym jeść je codziennie! Świetnie sprawdzają się jako przekąski na imprezie, jako posiłek do lunchboxu, czy na
Be Fit Be StrongDzisiaj chciałabym zaproponować Wam przepis na Parmigiana di melanzane , czyli zapiekankę z bakłażanów rodem z Włoch, a dokładniej z mojej ukochanej Sycylii. Parmigiana to nic innego
Be Fit Be StrongWarzywniaki aż roją się od rabarbaru, więc trzeba było go kupić! Tylko co z niego zrobić? Domowa granola z rabarbarem już była, orkiszowe ciasto z rabarbarem
Be Fit Be Strong