Ciasto z batatów 232Kto by pomyślał, że można upiec ciasto z warzywa? W roli głównej słodki i dostojny batat, który jest kuzynem ziemniaka. Ostatnio wyczarowałam bardzo słodkie i zarazem
Truskawkowa Fiesta
GULASZ WOŁOWY, 204Nastała jesień, a z nią ochota na bardziej pożywne, rozgrzewające dania. Ostatnio zrobił nam się apetyt na gulasz wołowy, którego nie przygotowywałam już dość
Smaczne Zdrowe
kolorowe jesienne warzywa w kurczaku z rękawa... 235Składniki: kurczak 1,5 kg, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1
W Mojej Kuchni Lubię
Młody jęczmień 194Sklep ze zdrową żywnością - Plenus oferuje wiele przyprawi i suplementów diety, między innymi jest młody jęczmień który posiada wiele właściwości leczniczych i wspomagającyh nasz organizm.
Gotowanie jest łatwe
deserek kawowy ze śmietanową gruszkową galaretką... 189Składniki: śmietana 30 % 330 ml/zimna, galaretka gruszkowa 1 opakowanie, zaparzona mocna kawa 1 szklanka, biszkopty okrągłe 150 gram, konfitura niskosłodzona - ile potrzeba/truskawkowa, herbatniki pełnoziarniste 15 sztuk
W Mojej Kuchni Lubię
Kremowa zupa z porów z oscypkiem 182Lubię gotować gęste, kremowe zupy warzywne, nie trzeba poświęcać im wiele czasu - wystarczy obrać warzywa, ugotować do miękkości i zmiksować. Krem z porów jest bardzo smażoną
Codziennik Kuchenny
Pieczony łosoś w posypce z curry 229Łosoś to moja ulubiona ryba, pieką go w piekarniku lub gotuję w parowarze. Bardzo się dziwię, że dopiero teraz pokazuję mój najlepszy sposób na ekspresowo przygotowanego
Codziennik Kuchenny
Dietetyczny krem z zielonych warzyw 155Krem z zielonych warzyw jest bardzo wartościową odżywczo zupą. Ugotowałam ją z warzyw, których większość po ugotowaniu nie wygląda zbyt atrakcyjnie. Moje dziecko lubi warzywa, ale
Codziennik Kuchenny
Surówka z młodej kapusty 254Młodą kapustę najczęściej podaje się w wersji pysznej, gotowanej potrawki ( przepis tutaj ). Dziś proponuję młodą kapustę w nieco mniej znanej odsłonie, chrupiącej surówki obiadowej. Taką
Codziennik Kuchenny
Tofucznica, siostra jajecznicy 175Tofucznica, to daleka krewniaczka jajecznicy. Obie potrawy mają podobny wygląd, aromat, konsystencję i na tym podobieństwa się kończą. Tofucznica jest potrawą wegańską, przygotowaną z tofu naturalnego
Codziennik Kuchenny
Domowa granola z jogurtem i musem malinowym 244Nie ma nic lepszego na drugie śniadanie niż chrupiąca granola i kubeczek jogurtu naturalnego. Robiąc domową granolę mieszamy składniki w takie jak lubimy i
Codziennik Kuchenny
Grillowany bakłażan z sosem czosnkowym 188Bakłażan i sos jogurtowy z mocną nutą czosnku to wyjątkowo dobrana para. Kiedyś przygotowałam typowego dla kuchni kaukaskiej bakłażana z pastą orzechową. Danie to przepyszne
Codziennik Kuchenny
Zielona fasolka z gremolatą 194Fasolkę szparagową tradycyjnie podaje się z bułką tartą zrumienioną na maśle. W moim rodzinnym domu mama podaje fasolkę w formie sałatki obiadowej z dodatkiem cebulki, czosnku
Codziennik Kuchenny
Szakszuka. Jajka sadzone w pomidorach. 297Szakszuka, to danie kuchni marokańskiej, egipskiej, tunezyjskiej i izraelskiej. Najprościej, to jajka sadzone w ostrym sosie pomidorowym. Szakszuka podawana jest z
Codziennik Kuchenny
Chleb gryczany, bez mąki i drożdży. 196Chleb gryczany jest niebywale łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny. Piecze się go bez dodatku mąki, drożdży czy zakwasu. Chleb ten mogą jeść osoby uczulone na
Codziennik Kuchenny