przepis - 33114 przepisów (strona:625/2208)

Jajka marynowane w buraczkach / Eggs marinated in beetroot 223

Zbierałam się do ich przygotowywania od dłuższego czasu. Wreszcie ostatnie Święta Wielkanocne zdopingowały mnie do ich przetestowania.  Stwierdzam, że można je serwować nie tylko od

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i szynką parmeńską / Pasta salad, sun-dried tomatoes and prosciutto 423

Poniżej propozycja smacznej i pożywnej sałatki, która kryje pyszny smak suszonych pomidorów i szynki parmeńskiej. Wypróbuj! Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i szynką parmeńską Składniki: 200

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Sałatka z grillowanym kurczakiem / Salad with grilled chicken 532

Chociaż pogoda nie specjalnie nas rozpieszcza, inauguracja sezonu grillowego za nami. Grillowane mięsko z kurczaka możemy wykorzystać do przygotowania pysznej sałatki - spróbujcie:) Sałatka z grillowanym kurczakiem

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Schab gotowany w zalewie z dodatkiem majonezu / Pork loin cooked in a marinade of mayonnaise 361

Do domowych wędlin nie muszę chyba nikogo przekonywać - w dobie szerokiej oferty sklepowych smakołyków nafaszerowanych ulepszaczami nie ma to jak domowe, 100% pewne i zdrowe wędlinki

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Jajko galaretka czyli niespodzianka w skorupce / Egg jelly or surprise in the shell 313

Pomysł zapakowania galaretki do skorupki po jajku zaczerpnięty z wirtualnej przestrzeni, przetestowany po raz pierwszy w Święta Wielkanocne i powielany przy okazji domowych imprez:) Jajko galaretka

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym z wędzonym twarogiem, serwowane z kaszą kuskus / Pork tenderloin in mushroom sauce wit 273

Sezon na kurki dopiero przed nami, ale jego przedsmak możemy poczuć już dziś :) Zapraszam na wieprzowe polędwiczki  duszone w sosie kurkowym, wzbogaconym smakiem wędzonego twarogu

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Gołąbki z mięsem i kaszą jęczmienną duszone z lubczykiem ogrodowym 259

 Gołąbki to szczególnie klasyczna potrawa w polskiej kuchni i nieskończona gama możliwości przeróżnych nadzień. Moja ulubiona wersja to gołąbki w młodej kapuście z kaszą jęczmienną

Delicious Titbits
Kolorowe szaszłyczki 221

składniki:1 podwójna duża pierś z kurczaka2 papryki (czerwona i żółta)1 średnia cukinia3-4 średnie cebule12 pieczarekmarynata do kurczaka:7 łyżek soku z cytryny2 łyżki

Monia miesza i gotuje
Sałatka z szynką wędzoną 266

składniki:4 plastry szynki wędzonej a'la parmeńska5 liści sałaty masłowejkilka listków rukoli25 g fety5 pomidorków cherryolej lniany do skropieniaNa talerzu ułożyć porwane liście sałaty masłowej

Monia miesza i gotuje
Sałatka z paluszkami krabowymi z sosem koperkowym 287

składniki:3 garście  porwanej sałaty8  paluszków  krabowych4  rzodkiewki1  ogórek8 łyżek jogurtu1 łyżka posiekanego świeżego koperkudo smaku sól ziołowaSkładniki na dwa talerze.Na

Monia miesza i gotuje
Szaszłyki z cytrynowym kurczakiem i ananasem 170

składniki:1 duża podwójna pierś z kurczaka4 plastry świeżego ananasamarynata do kurczaka6 łyżek oleju rzepakowego3 łyżki soku z cytryny1 płaska łyżeczka przyprawa do kurczaka z grilla

Monia miesza i gotuje
Ciasto jogurtowe 227

składniki:2 szklanki mąki4 jajka1 szklanka cukru2/3 szklanki oleju rzepakowego1 mały jogurt naturalny (150 g)2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta solitruskawki ok 300 gDo miski wbić

Monia miesza i gotuje
Naleśniki z ricottą i suszonymi pomidorami 175

składniki: 3 pełniutkie szklanki mąki pszennej3 szklanki mlekaolej rzepakowy do smażenia1 szczypta soli1 szczypta cukru1  jajko farsz:500 g ricotty1 mała biała cebulka15 suszonych pomidorków1

Monia miesza i gotuje
Sałatka makaronowa z rukolą 331

składniki:200 g makaronu rurki lub kokardki lub świderki2 pomidory lub 10 pomidorków koktajlowychpół słoiczka suszonych pomidorów120 g sera feta2 garście rukoliMakaron ugotować al dente, przelać

Monia miesza i gotuje
Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 558

składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 375 g450 g szpinaku mrożonego130 g fety2-3 ząbki czosnku2 łyżki śmietany 18-procentowej1 garść startego sera żółtego Szpinak podsmażyć

Monia miesza i gotuje