Dzisiaj malinowo! W ogrodzie dojrzewają maliny, pyszne, słodkie, wprost idealne na sos do deserów. Moja propozycja to sos robiony na ciepło, smaczny również po wystygnięciu! W
PastelFoodCzy przyzwyczajeni jesteście do gotowania z przyprawami typu "vegeta"? Jeśli tak, ale nie chcecie używać gotowych, kupnych, które często zawierają duże ilości soli i
Bernika - moj kulinarny pamietnikDziś prezentuję jeszcze jeden dodatek do obiadu, a mianowicie fasolkę szparagową zieloną owiniętą w wędzony boczek. Nie dość, że jest to propozycja bajecznie prosta w przygotowaniu
W mojej holenderskiej kuchniWitamy Was serdecznie, dziś u nas bardzo słonecznie i.. znów słodko. Pora roku jaką jest jesień to takie jakby przygotowanie organizmu na zimę, więc
Symfonia SmakówByły już jajka zapiekane w awokado, chlebie tostowym oraz kokilkach Tym razem zapiekłam je w pomidorkach. Wyszło pyszne i kolorowe śniadanko.składniki:2
Monia miesza i gotujeTakie bułeczki to czysta przyjemność pieczenia :) a potem jeszcze większa przyjemność konsumpcji :) Uwielbiam wypieki drożdżowe i żałuję, że nie mam czasu robić ich codziennie :) Są
Delicious TitbitsTorcik jabłkowy to ciasto z mojego dzieciństwa, jest idealny nawet dla małych dzieci, a ja uwielbiam je! Składniki: ciasto 3 szklanki mąki 1 margaryna 1
Niezły MłynekA co by było, gdyby... Ludzie udali się na odwyk od wygód i telefonów, od życia w elektrycznym świecie luksusu,od lansu i szpanu? Widzieliby to
W kuchni Karmel-itkiPamiętam czasy, kiedy największym problemem dla mnie było przygotowanie imprezy. Nigdy nie chcialam by było banalnie i zawsze miało być orginalnie - czytaj nie tak samo
Smaki EdytyPyszny pomysł na obiad.. 1 mała kapusta pekińska 70 dag mielonego mięsa 1 cebula 10 dkg płatków ryżowych 1-2 jajka bułka tarta sól i
Moje domowe kucharzenieOstatnio nastała moda na pizzę z patelni. Mam i ja :) Dzieci ją uwielbiają, dorośli też. Dlaczego by jej nie zrobić z patelni. Kruchy spód, ulubione
Smaki EdytyDzisiaj chciałabym podzielić się z Wami różnymi zdjęciami kuchni w kolorystyce, którą pokochałam całym sercem. Bardzo mi się podobają kuchnie w stylu skandynawskim, całe białe z
SMYKWKUCHNISkładniki: na 2 porcje 100 g surowego łososia, 30 ml oleju z czosnkiem i bazylią, 1 łyżeczka orzechów piniowych, 1 łyżka startego parmezanu, 30
Moniki SmakołykiW sezonie mrożę zawsze kilka pęczków botwinki do wykorzystania jesienią, zimą czy wczesną wiosną. Gotuję ją wtedy trochę jak barszcz tzn. na bulionie z ziemniakami . Czytaj
Buniabaje w kuchniGdy robiłam paczuszki z karkowki została mi odrobinka farszu więc nadziałam dwie pieczareczki. Takie połączenie okazało się przepyszne dlatego też postanowiłam przygotować większą porcję. Pieczareczki
Monia miesza i gotuje