Jeśli Szwajcaria kojarzy się z czymś słodkim to z czekoladą. Lektura o zwyczajach i potrawach Szwajcarów pokazała, że są jeszcze torty. Dużo tortów z dodatkami wszelakich
ladykitchenThe post Śniadaniowa tortilla z jajecznicą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeJuż od dziecka byłam kapuściara. Kapuśniak czy bigos to dania, które zawsze bardzo lubiłam. Do kompletu muszę jeszcze wspomnieć o gołąbkach, które uwielbiam ! Nie pogardzę też
Smaczna PyzaRozgrzewająca zupa z pieczonej dyni i papryki z dodatkiem czosnku i imbiru, typowa jesienna zupa, mocno aromatyczna, sycąca i pyszna! Polecam! SKŁADNIKI: - pieczona dynia Hokkaido - 3
SMYKWKUCHNIPo cieście smerfetce czas na kolejną wersję popularnego ciasta Shrek, na jego towarzyszkę czyli Fionę. Nie przepadam za pieczeniem ciast warstwowych, ale skoro smerfetka była bardzo
Bernika - moj kulinarny pamietnikPrzedstawiamy Wam lekki, smaczny i niezwykle efektowny deser warstwowy. Poszczególne poziomy to ciemne zblenderowane biszkopty, jogurt naturalny i mus z banana i mango. Układane na przemian
Kolizje SmakówSkładniki: garść roszponki pół mango pół gruszki 1/4 czerwonej papryki 1/3 ogórka Roszponkę myjemy, warzywa i owoce kroimy w kostkę i układamy na warzywach. Gotowe
Mango PapajaUwielbiam omlety za ich różnorodność. Tak na prawdę do masy jajecznej możemy dodać wszystko. Ale na razie póki mamy dostęp do świeżych warzyw to właśnie warzywa
Kulinarne przygody GatityKotlet pożarski i kotleciki mielone z kurczaka jada się bardzo często w moim domu. Kotleciki drobiowe przygotowuję z mielonego lub siekanego mięsa drobiowego, żeby było taniej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDawno nie było rybki..i w sumie nie wiedziałam co z niej zrobić...no i zrobiłam gulasz..dla zaostrzenia smaku dodałam sos Salsa Mexicana...i potrawa
Moje domowe kucharzeniePyszne małe co nieco do kawy.. 50 g drożdży 3 łyżki cukru 1 szkl. mleka 50 dkg mąki 5 łyżek oleju 1 jajo szczypta soli
Moje domowe kucharzenieOstatnio opowiedziałam Wam co nieco o moich podbojach w lecie, teraz podzielę się tym, co pysznego powstało zaraz po udanym grzybobraniu. Część zebranych grzybów, oczywiście po
PastelFood