Ostatnio dostałam silikonową foremkę do lodu w kształcie diamentów, która pochodzi ze sklepu z prezentami GodsToys.plDiamenty są dość duże, bo mają ok. 2 cm wysokości
Aga w kuchniSkładniki: 1 mała kapusta pekińska, 1 ogórek zielony, 1 puszka kukurydzy, 1/2 białej części pora, 2 łyżki posiekanego koperku, sos: 3 łyżki oliwy z oliwek, 1
Aga w kuchniSkładniki:1 sojowy krem waniliowy,70 g truskawek,1 łyżeczka cukru pudru,płatki kokosa. Przygotowanie: Deser w wykonaniu jest banalnie prosty. Postanowiłam wykorzystać
Aga w kuchniSok charakteryzuje się lekko cierpkim smakiem. Nie jest słodki, ale też nie jest kwaśny. Zawiera 100% sok z owoców granatu. Mi bardzo ten smak przypadł do
Aga w kuchniJest to jeden z moich ulubionych deserów... krem z mascarpone i kremówki, przekładany sosem truskawkowym i płatkami kukurydzianymi...Składniki:ok. 200 g truskawek,250
Aga w kuchniFaszerowane jajka urozmaicą każdy świąteczny stół. Idealnie komponują się w smaku z rzeżuchą, są pyszne!Składniki:4 jajka,2 łyżeczki musztardy,szczypta soli,szczypta pieprzu,rzeżucha
Aga w kuchniChoć nigdy nie jadłam owoców morwy to sok bardzo mi smakował. Owoce morwy wyglądem przypominają jeżyny. Smak soku z owoców morwy charakteryzuje się słodko
Aga w kuchniNaszła mnie ochota na coś czekoladowego, coś dobrego i coś szybkiego - tak powstał pudding czekoladowy :)Składniki: 0,5 l sojowego napoju waniliowego,2 łyżki cukru
Aga w kuchniPyszna panna cotta zrobiona na sojowym napoju waniliowym. Do tego pyszny truskawkowy sos - polecam:)Składniki:2 filiżanki sojowego napoju waniliowego,,3 łyżeczki agar agar lub
Aga w kuchniJak byście zareagowali jak obieracie jajko.... a tam.... ciasto czekoladowe:D Postanowiłam zrobić tą próbę na domownikach :)Składniki:150 g gorzkiej czekolady,0,5 szklanki
Aga w kuchniKarmelowe płatki z migdałami... idealnie pasują do popołudniowej kawy, taka mała słodka przekąska :)Składniki:70 g płatków migdałowych,1/2 puszki mleka skondensowanego słodzonego.Przygotowanie:
Aga w kuchniSok z fig jest w 100% naturalny, bez dodatku konserwantów i cukru. W skład jego wchodzi 60 % soku z fig oraz 40 % soku z jabłek. Sok
Aga w kuchniCo region to inna nazwa tej potrawy, u mnie są to zimne nóżki. Składniki:2 golonki,2 świńskie nogi (lub 4 łyżki żelatyny),3 piersi
Aga w kuchniKasza gryczana stanowi idealny dodatek do mięs w sosie grzybowym... Schab w tym sosie nauczyła mnie robić mama. Nie ma osoby, której by to danie
Aga w kuchniPyszne schabowe roladki z farszem szpinakowym, podlewane białym winem... podane z ryżem ze szpinakiem... po takim obiadku pierwsze słowa jakie padły z moich ust
Aga w kuchni