Zupa - krem z brokułów i dodatkiem warzyw, a do tego prażone migdały i czosnkowe grzanki. Harmonia smaku!. Płatki migdałów można kupić na stronie www.Skworcu.com.pl Składniki; duży
Apetyczna babeczkaKiedy proponuje moim dzieciom dania z kasza gryczaną to kręcą nosem...a babka?, okazała się sukcesem :). Ma wspaniały smak, a warstwa twarogu sprawia, że jest miękka
Apetyczna babeczkaBardzo prosty sposób na Wielkanocne baranki :), sprawią radość maluchom i dorosłym. Wystarczy wyrobić ciasto, upiec i zawiązać kokardkę lub dzwoneczek na szyi....i do koszyczka ze
Apetyczna babeczkaBardzo proste ciasto, a jak wiadomo żeby zrobić pyszny jabłecznik wystarczy kruche ciasto i pyszne jabłka, więc...zabieramy się do pracy :). W płatki migdałów i rodzynki
Apetyczna babeczkaŚwietna domowa wędlina, kupując boczek poproście aby go zmielono na miejscu w sklepie, wtedy przygotowanie pieczeni rzymskiej zajmie Wam kilka minut :) Składniki: 1 kg surowego boczku
Apetyczna babeczkaSelerowe kotlety w sosie grzybowym, a do tego ryż, kuskus lub kasza!, samo zdrowie :)Składniki: 1-2 selery jajko bułka tarta sól oliwa do smażenia Sos
Apetyczna babeczkaTempura uchodzi za danie japońskie. Jest to jednak jedno z niewielu dań przyjętych przez Japończyków w kuchni Zachodu. Przyrządzali je mnisi hiszpańscy i portugalscy, którzy osiedli
Apetyczna babeczkaJest to tradycyjny francuski chleb żytni, wyrabiany na zakwasie przyrządzanym z żytniej mąki wymieszanej z wrzątkiem, pozostawianym na noc, by sfermentował. Ten chlebek ma wyrazisty smak
Apetyczna babeczkaOstatnie dni do Wielkanocy, więc czas najwyższy nastawić zakwas na żur. Jest sporo teorii co do jego wykonania, a ja będę się trzymać wersji mojej Babci
Apetyczna babeczkaJedna z lepszych sałatek jakie przyrządzałam. Sezon kalafiorowy przed nami, więc pewnie często będzie gościć na naszym stole.Składniki: 1 kalafior 1 puszka groszku 1 puszka
Apetyczna babeczkaPierwszy raz łączyłam czerwoną kapustę z chrzanem :), wyśmienita surówka!, a do tego samo zdrowie.Składniki: 1 główka czerwonej kapusty 1 cebula 1 pęczek szczypiorku 2 jabłka
Apetyczna babeczkaTen tradycyjny chleb pochodzi ze stanu Massachusetts, a wyrabia się go z mąki kukurydzianej, razowej i białej z dodatkiem melasy. Według legendy stworzył go mąż kobiety
Apetyczna babeczkaDzisiaj coś dla wielbicieli serników!, kolejna ciekawa wersja z makiem :). Mak niebieski znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl.Składniki na ciasto: 30 dag mąki pszennej 25
Apetyczna babeczkaNa specjalne okazje, albo na rodzinny obiad....Pyszna rolada z piersi indyka, można podawać jako przekąskę, lub jako danie główne z sosem warzywnym. Po przyprawy zajrzyjcie
Apetyczna babeczkaTa pleciona, pyszna bułka jest znana w Szwajcarii pod nazwa ,,zupfe,, i często jada się ją tam w weekend. Ma lśniącą skórkę i cudownie miękki miękisz
Apetyczna babeczka