Kolejne marzenie spełniło się! Oprócz gotowania moją pasją jest podróżowanie, jeśli połączymy obie pasje powstaną podróże kulinarne, czyli nowy dział od dzisiaj na moim blogu
Moja smaczna kuchniaCyganie w swojej kuchni preferują ostre smaki, a większość ze swoich dań zapożyczyli z kuchni hinduskiej i bałkańskiej (i oczywiście odpowiednio zmodyfikowali). Lubią potrawy tłuste oraz
My Culinary ArtDo kawy najlepsze ciasto z nutą kawy :) Pysznie czekoladowe z małym owocowym akcentem. Z niewielką ilością cukru i bezglutenowe, polecam :) 180 g mąki gryczanej 40 g
Mienta blogSamo zdrowie! Mąka z pełnego przemiału to naturalne źródło drogocennych składników mineralnych, witamin i błonnika, które są niezbędnym elementem prawidłowo zbilansowanej diety. Mąka ta powstaje
Moniki SmakołykiO kwitnących dzikich różach możemy już tylko pomarzyć. Ja długo zabierałam się do zrobienia syropu z płatków dzikiej róży, ale w końcu mi się udało. Moje
Pasja SmakuPyszne placki ziemniaczane ...zajadane z sosem Develey ..sos niby do hot dogów..ale z plackami tez było pysznie..do ciasta dodałam przyprawę
Moje domowe kucharzenieSKŁADNIKI: 1,5 szklanki mąki Młyn Kopytowa, 1/3 szklanki cukru pudru, 2 żółtka, 200 g masła, 1 łyżka kwaśnej śmietany 18%, szczypta soli, powidła śliwkowe Orzech
Aga w kuchniWow co za smak – moja pierwsza myśl po pierwszym kęsie tego ciasta. Takie z pozoru zwykłe i proste…ale nie dajmy się zwieść pozorom
Made By Mom And SonDzięki uprzejmości firmy SYS klik mogłam wypróbować ich produkty. Firma od ponad 20 lat zajmuje się uprawą i suszeniem warzyw. Surowce utrwalane są naturalną metodą, co
Ala piecze i gotujeW moim przydomowym ogródku zrobiło się już bardzo jesiennie. Zebrałam ostatnie pomidorki koktajlowe, fasolkę szparagową. Dynie jeszcze czekają na zbiór. Pora też ściąć zioła. Część
Kulinarne przygody GatityWitajcie, w nocy była burza. Teraz jest ciemno i ciągle pada. Nie lubię takiej pogody i staram się wywołać w jakiś sposób słońce..choćby na talerzu
Z Kuchni Do KuchniDlaczego się smucisz? Nie lubię Cię takiego, gdy gniewnie ściągnięte brwi nadają Twej twarzy pochmurnego wyrazu. Nie lubię ostrego tonu głosu, ucinanych rozmów, napiętej jak struna
W kuchni Karmel-itkiZnowu ryba na obiad ? U nas takiego marudzenia nie ma, wręcz przeciwnie. Lubimy ryby, ale jemy je stanowczo za rzadko więc może czas to zmienić ?Doradę
Smaczna PyzaCiasto francuskie uwielbiam pod każdą postacią, jak na razie kupne ale mam nadzieję, że wkrótce podejmę wyzwanie i spróbuje zrobić je samodzielnie :) Sakiewki te sprawdzają się
Zainspirowana w kuchniŚniadanie FIT! Już dobrze wiecie, że poranki uwielbiam celebrować jak tylko mam czas, i przygotowywać nietuzinkowe smakołyki. Tym razem na talerzu lądują ukochane jajka (chyba w
SMYKWKUCHNI