Ostatnio miałam poważne zawahanie, stwierdziłam, że prowadzenie bloga już nie daje mi przyjemności. Ale szybko wybiłam sobie to z głowy. Bez pisania czuję się jakoś niepełnie
Kuchnia moimi oczamiRafaello z pewnością stworzył geniusz. Idealne połączenie słodkiej masy z kokosem i migdałami, zamknięte w niewielkiej kulce to zestawienie tak dobrze dobrane
sama złodyczPyszne ciasto o mocnym czekoladowym smaku. Doskonale smakuje z owocami... Składniki: 200 g margaryny, 200 g cukru, 4 jajka, 250 g mąki 50 g mąki ziemniaczanej
Anioły w kuchniSezon na dynie powoli się kończy, więc przedstawiam Wam moje ostatnie danie, które wg Naczelnego zostało okrzyknięte najlepszym, jakie kiedykolwiek jadł! :) Składniki: 2 szklanki dyni 1
Kitchens AlphabetKokosowe pralinki jaglane z daktylami i bananem;obtoczone w kakao; koktajl truskawkowy**mrożone truskawki, mleko, jogurt naturalny, cynamonTruskawki już nie te, ale to wciąż
More food, love and dreamsTradycyjna zupa grzybowa z ziemniakami. Bardzo aromatyczna dzięki kawałkom suszonych grzybów. Sycący i rozgrzewający posiłek w jesienno - zimowe dni.Składniki:30 g suszonych podgrzybków i/lub borowików5
wyzwania kuchennebananowo-kokosowe kluski kładzione na kokosowym mleku**z dodatkiem mleczka kokosowegoO mamuniu, chyba najlepsze kluski ever. Słodziutkie, mięciutkie, delikatne, nieboooo *.* Składniki:35g mąki pełnoziarnistej15g mąki kokosowejzmiksowany
More food, love and dreamsnaleśniki z bananowym twarożkiem, polewą kajmakową i migdałami To było ge-nial-ne! *.*A wczoraj postanowiłam zaryzykować, kupiłam orzechy, wyjęłam mikser i coo? Udało
More food, love and dreamsDyniowy omlet owsiany z kremem orzechowo-bananowym**banan rozgnieciony z masłem orzechowymCzasami potrzeba nam po prostu drugiej osoby. Kogoś przy kim poczujemy się dobrze, ramienia
More food, love and dreamsNiestety nie byłam nigdy na Węgrzech, dlatego trudno mi odtworzyć smak pysznej potrawy, która idealnie rozgrzewa w zimne, wilgotne, jesienne dni. Czytając wiele artykułów dowiedziałam się
Kitchens AlphabetKocham jajka! Pamiętam, że podczas nauki do mojej matury (hoho 7 lat temu!) byłam w stanie przyrządzić moją śniadaniową jajecznicę z... 4 jajek! Czasy się na
Kitchens AlphabetŚwietny, łatwy do przygotowania dodatek do obiadu...ja uwielbiam go też jako samodzielne danie. MniamSkładniki:30 dag bobu 3 zabki czosnku 3 łyżki masła łyżeczka soli
Z Majeczką w kuchniCrème brûlée to klasyk w dziedzinie deserów, jest znany na całym świecie, tak samo jak tiramisu czy panna cotta. Deser ten rzekomo wymyślili Francuzi. Po raz
W kuchni KatieKolejny piernik, i jak każdy inny - smaczny. W odróżnieniu od pozostałych, które do tej pory przewinęły się przez mój piekarnik, jest znacznie bardziej wilgotny, i zawiera
Grahamka, weka i kajzerka