przepis - 33114 przepisów (strona:202/2208)

Bitki wieprzowe w sosie grzybowym. 117

Chciałabym Was zachęcić do zrobienia BITEK WIEPRZOWYCH W SOSIE GRZYBOWYM. Wybornie smakują z kaszą jęczmienną i modrą kapustą. SKŁADNIKI: około 0.80 kg. polędwiczek(może być szynka

Kuchnia Beaty
Śledzie w sosie czosnkowym. 301

Proste potrawy potrafią zachwycić, dziś eksperymentowałam ze śledziami. Smak korniszonów i czosnku, delikatnej szalotki i czerwonej cebuli w połączeniu z kawałkami śledzi zadowoli każdego miłośnika intensywnych

Kuchnia Beaty
Kotlety mielone-nieco inaczej. 579

KOTLETY MIELONE   to popularne i chętnie serwowane  danie kuchni polskiej .Ja oprócz tradycyjnych przypraw dodaję: paprykę, oregano i odrobinę vegety. Można dodać również bazylię

Kuchnia Beaty
Murzynek z jabłkami. 373

Po dobrym obiedzie czas na kawkę i coś do kawki. Proponuję szybkie ciasto nie wymagające wielkich umiejętności, a naprawdę godne polecenia, na moim stole gości bardzo

Kuchnia Beaty
Sernik 128

No to czas na sernik. Jeszcze trochę i polubię pieczenie... Muszę przyznać, że nie trudno go zrobić, a radość jedzenia jest wielka dla całej rodziny. Normal

Kuchnia Beaty
Zapiekane filety z kurczaka 326

Witam serdecznie, może skusicie się na  ZAPIEKANE  FILETY  Z  KURCZAKA na świąteczny obiad? Danie to przygotowuję na dwa sposoby: z kurczaka lub

Kuchnia Beaty
Żurek 164

Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć ŻURKU Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ. Ja podaje go  drugiego dnia na świąteczny obiad.   SKŁADNIKI: 50-60 dag. białej kiełbasy

Kuchnia Beaty
Krakersy z pastą serową, łosoś z mozarellą, sałatka owocowa 157

KRAKERSY LUB BABECZKI Z PASTĄ SEROWĄ są super przystawką Amuse-bouche - z języka francuskiego jest to drobna przekąska podawana jako poczęstunek dla rozbudzenia kubków smakowych w

Kuchnia Beaty
Likier kawowy na spirytusie. 158

LIKIER KAWOWY NA SPIRYTUSIE   Do kawy, deserów ten domowy likier będzie wyśmienity.   SKŁADNIKI: 2 puszki mleka skondensowanego niskosłodzonego (2x411g) 1 cukier waniliowy 16g 1

Kuchnia Beaty
Jajka faszerowane na gorąco. 153

Na śniadanko wielkanocne i nie tylko zresztą, bo to bardzo dobra przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno JAJKA FASZEROWANE. SKŁADNIKI:   6-8 jajek

Kuchnia Beaty
Wyborny biszkopt. 308

Biszkopt stanowi bazę dla wielu ciast. Ten jest naprawdę bardzo dobry i zawsze się udaje- co jest bardzo ważne. Dziś przygotowuję " Krajankę". Ciasto "z dzieciństwa" moich

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania