Osobiście uwielbiam jeść rybę w każdej postaci. Często robię rybne pasty i sałatki do pracy, bo po takim śniadaniu czuję się rewelacyjnie :-) Tym razem ryba w
Passions hobbies lifePolewka - zupa zazwyczaj gotowana przez wielkopolskie gospodynie w czasie Wielkiego postu czy też w piątki jakie danie postne. Nie każdy przepada za tą zupą, nie każdy
Garnkowe fanaberieJeśli lubicie paluszki krabowe to ta przekąska jest dla Was idealna, zarówno na ciepło jak i na zimno. Ja zrobiłam ja dla naszych gości
Zainspirowana w kuchniRacuchy lubią mali i duzi. Często podawane w stołówka szkolno-przedszkolnych. Dla większości z nas, przywołują miłe wspomnienia. Przynajmniej moje są miłe:) Te które dzisiaj Wam
Ala piecze i gotujeCoś mnie łapie. Jakieś grypsko okrutne. Nie wiem, czy też tak macie, ale ja lubię w trakcie choroby wszystko na ciepło jeść. Dodatkowo zawsze tracę smak
BaRepasJedne z moich ulubionych dań, z czasów dzieciństwa. Składniki : Ciasto na naleśniki: 2 szklanki mąki 1.5 szklanki mleka 1.5 szklanki wody (można także użyć wody
Kulinarnie z Polką na KresachDomowe konfitury są najlepsze, choć nie zawsze zdążymy je przygotować w sezonie owocowym. Tak było właśnie u mnie w ubiegłym roku. Choć mówiłam, że
Smaczne ZdroweGulasz nie wymaga dużo pracy, ale na jego przygotowanie trzeba mieć trochę czasu. Najbardziej lubię gulasz podawany z kaszą gryczaną. A Wy jakie dodatki najbardziej lubicie
Pasja SmakuTroszkę zmieniona wersja włoskiego deseru. Chociaż wersji jest sporo Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaMiseczki z ciasta francuskiego z papryką i kapustą kiszoną to doskonała przekąska na każdą imprezę. Można je przygotować w kilka chwil. Nie wymagają dużego nakładu pracy
Tradycyjna kuchnia KasiProsta i smaczna przystawka. Oczywiście wtedy, gdy wykorzystujemy gotowe ciasto francuskie. Ślimaczki z ciasta francuskiego możemy przyrządzać na wiele sposobów. Ja najbardziej lubię z serem żółtym
Salonik smakówDzisiaj małe pierożki z pysznym nadzieniem z wędzonej ryby i białego sera. Pyszne danie na obiad. Ciasto jest delikatne, ale zwarte a farsz wyraźny w smaku
Smaczna PyzaUlubione placuszki śniadaniowe mojej córci, uwielbiane nie tylko przez dzieci. Miękkie i delikatne, po prostu rozpływają się w ustach. A do tego przygotowanie ich zajmuje kilka
Kto ugości moich gości?Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kolorowa, zdrowa i lekka sałatka. Użyłam do niej miksu sałat na którym ułożyłam pomarańcze, ser camembert i cebulę
Marta Gotuje