przepis - 33114 przepisów (strona:196/2208)

Sałatka śledziowa po meksykańsku 216

Osobiście uwielbiam jeść rybę w każdej postaci. Często robię rybne pasty i sałatki do pracy, bo po takim śniadaniu czuję się rewelacyjnie :-) Tym razem ryba w

Passions hobbies life
Tradycyjna polewka 342

Polewka - zupa zazwyczaj gotowana przez wielkopolskie gospodynie w czasie Wielkiego postu czy też w piątki jakie danie postne. Nie każdy przepada za tą zupą, nie każdy

Garnkowe fanaberie
Paluszki krabowe w chlebku 219

Jeśli lubicie paluszki krabowe to ta przekąska jest dla Was idealna, zarówno na ciepło jak i na zimno. Ja zrobiłam ja dla naszych gości

Zainspirowana w kuchni
Racuchy z jagodami 191

Racuchy lubią mali i duzi. Często podawane w stołówka szkolno-przedszkolnych. Dla większości z nas, przywołują miłe wspomnienia. Przynajmniej moje są miłe:) Te które dzisiaj Wam

Ala piecze i gotuje
Panini z gorgonzolą, rukolą i kwaśnym sosem ogórkowym. 216

Coś mnie łapie. Jakieś grypsko okrutne. Nie wiem, czy też tak macie, ale ja lubię w trakcie choroby wszystko na ciepło jeść. Dodatkowo zawsze tracę smak

BaRepas
naleśniki z serem 375

Jedne z moich ulubionych dań, z czasów dzieciństwa.  Składniki : Ciasto na naleśniki: 2 szklanki mąki 1.5 szklanki mleka 1.5 szklanki wody (można także użyć wody

Kulinarnie z Polką na Kresach
DOMOWA KONFITURA Z CZARNEJ PORZECZKI Z DODATKIEM KSYLITOLU 208

   Domowe konfitury są najlepsze, choć nie zawsze zdążymy je przygotować w sezonie owocowym. Tak było właśnie u mnie w ubiegłym roku. Choć mówiłam, że

Smaczne Zdrowe
sok 330

                          

w mojej kuchni
Gulasz wieprzowy z marchewką 149

Gulasz nie wymaga dużo pracy, ale na jego przygotowanie trzeba mieć trochę czasu. Najbardziej lubię gulasz podawany z kaszą gryczaną. A Wy jakie dodatki najbardziej lubicie

Pasja Smaku
Pana cotta z mascarpone i malinami 339

Troszkę zmieniona wersja włoskiego deseru. Chociaż wersji jest sporo Czytaj więcej »

Pasja tworzenia
Francuskie miseczki z papryką i kapustą kiszoną 159

Miseczki z ciasta francuskiego z papryką i kapustą kiszoną to doskonała przekąska na każdą imprezę. Można je przygotować w kilka chwil. Nie wymagają dużego nakładu pracy

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ślimaczki z ciasta francuskiego 224

Prosta i smaczna przystawka. Oczywiście wtedy, gdy wykorzystujemy gotowe ciasto francuskie. Ślimaczki z ciasta francuskiego możemy przyrządzać na wiele sposobów. Ja najbardziej lubię z serem żółtym

Salonik smaków
Ravioli z łososiem i twarogiem 227

Dzisiaj małe pierożki z pysznym nadzieniem z wędzonej ryby i białego sera. Pyszne danie na obiad. Ciasto jest delikatne, ale zwarte a farsz wyraźny w smaku

Smaczna Pyza
Placuszki z serka homogenizowanego 233

Ulubione placuszki śniadaniowe mojej córci, uwielbiane nie tylko przez dzieci. Miękkie i delikatne, po prostu rozpływają się w ustach. A do tego przygotowanie ich zajmuje kilka

Kto ugości moich gości?
Sałatka z pomarańczą, serem camembert i orzechami nerkowca 338

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kolorowa, zdrowa i lekka sałatka. Użyłam do niej miksu sałat na którym ułożyłam pomarańcze, ser camembert i cebulę

Marta Gotuje

Proponowane wyszukiwania