przepis na wątróbkę drobiową - 500 przepisów (strona:12/34)

Kruche babeczki z wątróbką 164

                 Kruche babeczki z wątróbką Co powiecie na babeczki w wersji

Sama słodycz i szczypta chili
Kasztany z wątróbki 119

Świetny pomysł na potrawę z wątróbki! Składniki: 25 dag wątróbki drobiowej 4 jajka 2 białe cebule sól do smaku cukier do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Wątróbkę ugotować bez soli i odcedzić. Jajka ugotować na twardo, następnie obrać i drobno posiekać. Ugotowaną wątróbkę , 2 jajka, oraz cebulę zmielić w maszynce. Dodać trochę tłuszczu, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka z pieczoną wątróbką i pomarańczami 139

Zapraszam na kolejna sałatkę z wątrobką drobiową . Po  tej z makaronem , proponuję wersję bardziej, że tak powiem zieloną z dodatkiem rzodkiewek, rzeżuchy i brzoskwiń...Polecam. Składniki: 10 dużych wątróbek drobiowych 150 g rukoli 50 g radachio 1 duża pomarańcza 1 czerwona cebula pęczek dużych rzodkiewek garść rzeżuchy * 1 łyżka masła sól, pieprz i majeranek do smaku(...)łyżeczka musztardy francuskiej 1/2 łyżeczki miodu 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oliwy kilka płatków chili 1 zabek przeciśniętego przez praskę czosnku sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Wątróbkę umyć, oczyścić, przekroić na pół i usmażyć na maśle obtoczoną w przyprawach.  Na półmisku ułożyć umyte, osuszone liście sałat,rzeżuchę, wątróbkę i kawałeczki pomarańczy bez skórki( tzw. segmenty). Rzodkiewki powycinać

Gosia gotuje
Placuszki z wątróbki 172

placuszkach doskonale smakuje, a z serkiem i pomidorem, to efektowne danie na przekąskę, kolację i obiad. Powinniśmy ją spożywać, gdyż stanowi doskonałe źródło żelaza, Składniki: 0,5 kg. wątróbki drobiowej 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 3 cebule 1 opakowanie serka twarogowego czosnkowego pomidory olej Wykonanie: Wątróbkę płuczemy, czyścimy z błonki, mielimy w maszynce do mięsa o średnich oczkach. Cebulę

kgwjanczewo
Wątróbka z jabłkiem 120

pamiętać, aby użyć twardych jabłek - po duszeniu pozostaną chrupiące i nie staną się "maziste". I kolejna ważna rzecz- wątróbkę doprawiamy po usmażeniu - tylko wtedy będzie miękka i soczysta. 500g wątróbki drobiowej (może być wieprzowa) 1-2 jabłka (koniecznie twarde) 1 duża cebula mąka olej do smażenia sól, pieprz     Wątróbkę pokroić i dokładnie obtoczyć w mące. (Uprzednio można namoczyć

Di gotuje
Wątróbka drobiowa z jabłkiem 144

domu robiła wątróbkę to ja nigdy nie byłam głodna, albo zakopywałam ją na talerzu pod ziemniaki. Smaki jednak się zmieniają i dzisiaj jem ze smakiem. Składniki 600 g wątróbki drobiowej 3 łyżki masła klarowanego 1 łyżka mąki pszennej 2 średnie cebule 1 duże jabłko natka pietruszki sól pieprz Wątróbkę umyć  i pokroić w mniejsze kawałki, a następnie każdy kawałek

O kuchni z uczuciem
Wątróbka z figami 141

wątróbki drobiowej, 2 cebule, 6 - 8 fig, masło do smażenia, kilka listków rozmarynu, sól, Figi umyć, osuszyć pokroić w ćwiartki. Wątróbkę oczyścić –usunąć błony i różne przyległości, umyć, osuszyć. Cebulę pokroić w półplasterki i poddusić, lekko przysmażając na 2 - 3 łyżkach masła, dodając szczyptę soli oraz posiekany rozmaryn. Cebulę zdjąć, przełożyć do miseczki. Na patelnię dołożyć 1 - 2 łyżki masła

królestwo garów
Pieczona wątróbka 135

Wątróbka. Smutne wspomnienie czasów dzieciństwa. Ale pieczona wątróbka z jabłkiem to zupełnie inna historia. Składniki 500 g wątróbki drobiowej 1 jabłko 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego sól morska świeżo mielony pieprz Wątróbkę myjemy, oczyszczamy i osuszamy na ręczniku papierowym. Następnie wkładamy do miski i dodajemy łyżkę oliwy z oliwek. Odstawiamy do lodówki. Jabłko myjemy

My Chcemy Jeść
Galantyna z kurczaka 253

Kurczak 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, 1 cebula, 3 ziarna ziela angielskiego, 5 ziaren pieprzu czarnego, listek laurowy, ząbek czosnku,     250 g wątróbki drobiowej, tłuszcz do smażenia, 100 ml sherry, 100 ml gęstej śmietany, łyżka świeżych listków tymianku, sól, pieprz, Ja użyłam wątróbkę z gęsi, ale może być z kurczaka lub kaczki. Smażyłam na smalcu z gęsi

królestwo garów
Wątróbka drobiowa z jabłkami i wiśniówką 228

dzieciństwa. Jednak dodatkowo pozwoliłem sobie na odrobinę szaleństwa. Jabłka flambirowałem w wiśniówce. Pycha. Czas przygotowania: 25 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 7,00 zł SKŁADNIKI: 400 g wątróbki drobiowej 1 duże jabłko 1 cebula biała 60 ml wiśniówki 1 łyżeczka majeranku natka pietruszki sól, pieprz mąka PRZYGOTOWANIE: Wątróbkę myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Cebulę siekamy w piórka. Jabłko obieramy

kulinarnyJa
Pasztet wieprzowy z czerwoną fasolą 153

piekarniku. Jest doskonały również jako farsz do pierogów (tak tak) czy to tart :) Polecam :)Mała uwaga. Wybierając wątróbkę do pasztetu kierujcie swoim smakiem. Wątróbka drobiowa jest w swojej strukturze dużo delikatniejsza, jednak ma intensywniejszy smak, więc będzie idealna dla osób lubiących taką właśnie wątróbkę.  Mój mąż wątróbki w ogóle

Codzienna kuchnia niecodzienna
Wątróbka drobiowa panierowana 144

skwierczy i nie pryska przy smażeniu i nie ma opcji by się nie udała. Gdy tylko panierka się zrumieni wątróbka jest gotowa i pyszna. Składniki: 350-400 g wątróbki drobiowej 1 jajko mąka do oprószenia bułka tarta sól, pieprz 1 szklanka mleka - opcjonalnie olej lub smalec do smażenia Wykonanie: wątróbkę obrać z błonek i naczyń krwionośnych, opłukać.Namoczyć w mleku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wątróbka drobiowa z pesto i cebulką. 82

wątróbki drobiowej 2 cebule 2 łyżki pesto z natki pietruszki 2 łyżki mąki sól pieprz 1 łyżeczka majeranku tłuszcz do smażenia Wątróbkę umyć, osączyć na durszlaku. Mąkę wymieszać na talerzyku z majerankiem, solą i pieprzem. Cebulę pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przyrumienić cebulę z obu stron, po czym zdjąć ją z patelni, wątróbkę panierować w mące z przyprawami

Gotowanie jest łatwe
Drobiowy pasztet bez jajek z mięsa gotowanego na parze 211

Kapitalna alternatywa dla tzw. gotowców. Po schłodzeniu w lodówce świetnie kroi się w plastry i nie rozpada.  Składniki: 4 małe lub 2 duże piersi z kurczaka 100 gramów wątróbki drobiowej 1 dymka 1 marchewka sól pieprz przyprawa do kurczaka Piersi myjemy i oczyszczamy z błonek To samo robimy z wątróbką Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w grube kawałki Wszystkie

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Wątróbka z rabarbarem i jabłkiem – przekąska 130

takiego połączenia! Jak dla mnie był to strzał w dziesiątkę, czasem warto eksperymentować. Dzieci zajadały się z apetytem! Wątróbka z rabarbarem i jabłkiem jest pyszna Składniki: – 60 dag wątróbki drobiowej; – 2 małe cebule; – 3 łodygi rabarbaru; – 1 małe jabłko; – 1 szklanka mleka+3 łyżki; – sól; – pieprz; – majeranek – mąka Wykonanie: Wątróbkę pokroić

dom-agi.pl