Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkami

Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkami

Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkami

Przepis na : obiad

Składniki: 1 kg wątróbki drobiowej 2 duże cebule 1 duże słodkie jabłko 1 kostka masła - ja polecam to Łaciate mąka do obtoczenia 2 patelnie Przygotowanie: Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z tłuszczu i żyłek.  Obtaczamy ją w mące. Na patelni na której będziemy smażyć wątróbkę rozpuszczamy 3/4 kostki masła. Wkładamy kolejno kawałeczki wątróbki i smażymy z obydwu stron. W między czasie na drugiej patelni rozpuszczamy 1/4 kostki masła i dodajemy pokrojoną w talarki cebulę wraz z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ClauditteMissCooking

Autor

Klaudia Leszczyńska-WachnikKlaudia Leszczyńska-Wachnik

Absolwentka Turystyki i Rekreacji. Z wykształcenia Manager Turystyki Międzynarodowej. Prywatnie mamusia Gabriela. Syn mój może i posiada anielskie imię natomiast temperament to dziecko ma iście szatański. Kuchnia to miejsce gdzie rozwijam swoje pasje. Coraz częściej do nauki gotowania zachęcam syna. Mój syn prawdopodobnie będzie miał najpiękniejsze kanapki w szkole !!!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cebula, jabłka, wątróbka drobiowa, drobiowe, dania mięsne, obiad, drugie danie

Inne przepisy z ClauditteMissCooking

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.