przepis na pizze - 4500 przepisów (strona:99/300)

Mój ulubiony, najprostszy sos pomidorowy 240

ulubiony sposób na robienie sosu pomidorowego, i w sezonie pomidorowym robię go cały czas, przerabiając w ten sposób nadmiar pomidorów. Sos pasuje do wszystkich dań z pomidorami ( zupa, lazania, pizza, makaron, zapiekanki, pulpety, kluski etc), łatwo można regulować jego gęstość i smak – dodając różne zioła. No i przede wszystkim jest bardzo prosty i wymaga minimalnych nakładów pracy . Pomidory trzeba(...)pomidorowym sosie Zapiekane kluski z jarmużem i cukinią Pulpety z kaszy jaglanej z mięsem i warzywami Zapiekane naleśniki z mąki ryżowej Kluski z cukinią i białym serem Warzywne mini pizze na spodzie z polenty Zapiekane muszle z dynią i serami Lazania z cukinii z mięsem Zapiekanka makaronowa jak plaster miodu Kremowa polenta z ratatouille i wiele, wiele innych The post

Cooking for Emily
Piwo rżnięte, czyli řezané pivo pół na pół ciemne z jasnym 481

łyżkę i trzymając ją odwróconą do góry denkiem i przy ściance kufla delikatnie wlewamy jasne piwo tak, żeby się nie wymieszały. Do tego koniecznie jakieś przekąski czy przegryzki najlepiej pizza. Jak mówi niemieckie przysłowie 3 piwa razem dają sznycla, czyli, że nie da się pić piwa nic nie jedząc. Jeśli nic nie mamy w domu, to wtedy googlujemy “ pizza warszawa

Ugotowane pozamiatane
Pizza z młodymi ziemniakami i rozmarynem 233

Dzisiaj prezentuję pizzę dość nietypową, z jasnym, serowym sosem, młodymi ziemniakami i rozmarynem. Spróbujcie koniecznie, bo to naprawdę ciekawe i pyszne połączenie. Jest to kolejny przepis biorący udział w akcji „Ziemniaki

Bullio
DOMOWA HARISSA - fantastyczny, pikantny sos do przystawek, pizzy, makaronu, marynat i mięsa 1274

DOMOWA HARISSA - fantastyczny, pikantny sos do przystawek, pizzy, przekąsek, makaronu, baza do sosów i mięsa. Domowa harissa - fantastyczny i pikantny sos, który z powodzeniem możecie przygotować w domu. Sos ten może mieć w Waszej kuchni wiele zastosowań - jako baza do sosów, zup, do przekąsek, pizzy, jako marynata do mięs i tak dalej i dalej... ;) Przygotowuje się

Moja Książka Kucharska
Owsiana pizza 168

niektórych z Was pewnie to będzie profanacja zwykłej pizzy, jednak ja lubię takie eksperymenty. Tradycyjną pizzę jadam raz na jakiś czas, staram się nie za często, ta owsiana wersja jest szybsza do zrobienia i spokojnie mogą ją zjeść osoby, które się odchudzają/zdrowo odżywiają w ramach obiadu lub kolacji. Ja swoją przygotowałam z tuńczykiem, czerwoną papryką i oliwkami, bo tylko

Fabryka pomysłów
Pikantna pasta paprykowa do słoików 145

Gęsta i aromatyczna, pikantna pasta paprykowa do słoików. Idealna do tortilli, pizzy, jako dip, na kanapki czy jako marynata do mięs. Smakuje wspaniale i gwarantuję, że jeśli ktoś raz spróbuje tej pasty, to już nie sięgnie po gotowy ketchup! Pasta paprykowa przepis: Składniki Składniki na około 2 słoiki po 250 ml: Czerwona papryka – 1 kg 4 papryczki chilli(...)miksujemy blenderem na gładką masę. Gotową pastę przekładamy do słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy w piekarniku rozgrzanym do 120 stopni przez około 30 minut. Smacznego! Sprawdź również ten przepis – pizza z kurczakiem .   Artykuł Pikantna pasta paprykowa do słoików pochodzi z serwisu Blog kulinarny | Ale Pysznie

ale Pysznie
Kolorowa tarta na spodzie kurkowym z kurczakiem, z warzywami i z kurkami 196

łyżka przecieru pomidorowego DODATKOWO: 2 łyżki startego parmezanu 1 niewielka kulka mozzarelli 1 łyżka posiekanego szczypiorku 4-5 łyżek kurek całych odgotowanych wcześniej kurek 1-2 łyżki sosu do pizzy (przepis znajdziecie  TUTAJ ) zioła prowansalskie Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, dodajemy jajko, zblendowane na mus kurki, oliwę, sól i odrobinę mleka. Zagniatamy na gładką jednolitą masę(...)kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy kurczaka, wsypujemy przyprawy na patelnię, dodajemy papryki, cebulę oraz przecier pomidorowy i smażymy około 5 minut. Nakłute ciasto smarujemy sosem do pizzy. Rozprowadzamy farsz. Posypujemy kurkami, szczypiorkiem, parmezanem, pokrojoną w kostkę mozzarellą oraz ziołami prowansalskimi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni grzanie góra-dół i pieczemy około 25 minut

Gotuj z Mąką
Gorąca pizza na podwieczorek. 138

czoraj zrobiłem pyszną pizzę , którą zjedliśmy na świeżym powietrzu przed domem. Smakowała wszystkim , zostały tylko okruszki.   T utaj znajdziesz przepis : Pizza                          Pozdrawiam

Przepisy i porady kulinarne
Potrawka z młodych ziemniaków i bakłażanów 174

zaczęłam gotować ten obiad Miśka strzeliła fochem, że ona cyt. nie będzie jeść znowu korzonków, tylko chce pizzę. Poniekąd ma guzik do gadania, a pizzę zrobiłam jej następnego dnia. W każdym bądź razie, tak tak obrażona zasiadła do obiadu, tak po spróbowaniu już krzyczała, że chce dokładkę. Naprawdę byłam zaskoczona, jak zasmakowało jej to danie, które naprawdę wymaga niewielu składników

greenscarf
Wypiekacz do chleba firmy Panasonic i chleb orkiszowy ;-) 163

nieco słodsze ciasto, można uzyskać lekkie i puszyste bułki. W modelu SD-ZB2512 znalazły się również standardowe ustawienia, np. odpowiednie do pieczenia chleba białego, żytniego, francuskiego czy ciasta na pizzę. W wypiekaczu zastosowano technologię wyrabiania ciasta, która umożliwia równomierne rozprowadzenie składników i uzyskanie idealnych efektów pracy. Oprócz tego wypiekacz wyposażono w dozownik drożdży, a także wyjmowany dozownik owoców i orzechów(...)wypiek CIASTO: 19. Podstawowe 20. Podstawowe z bakaliami 21. Nadziewane 22. Pełnoziarniste 23. Pełnoziarniste z bakaliami 24. Żytnie  25. Francuskie 26. Na zakwasie 27. Zakwas 28. Pizza 29. Brioche 30. Specjalne 31. Specjalne z bakaliami 32. Dżem 33. Kompot Na urządzeniu można ustawić trzy wielkości chleba: XL, L, M Stopień wypieku skórki: mocno wypieczony, średni bądź delikatny Posiada dozownik

SMYKWKUCHNI
Schab z szynką parmeńską, pomidorami, oliwkami i mozzarellą 210

oliwy, posiekanych w kosteczkę szklanka zielonych oliwek bez nadzienia 150 g mozzarelli (użyłam małych kuleczek) opakowanie szynki parmeńskiej oraz sól, pieprz, suszony czosnek, słodka papryka i zioła do pizzy do posmarowania mięsa na zewnątrz Schab umyć, osuszyć, rozciąć na szeroki płat, można lekko rozbić tłuczkiem. Z obu stron posypać solą, słodką papryką, pieprzem, ziołami do pizzy i suszonym czosnkiem

Czerwień i błękit
Naleśniki z farszem "pizzowym" 200

naleśniki z wytrawnymi farszami, co widać na blogu, bo już kilka przepisów na takie dania się pojawiło :) Ostatnio trochę w ramach eksperymentu  zrobiłam naleśniki z farszem a'la pizza. Wykorzystałam przepis na sos, którym zwykle smaruję ciasto do pizzy, a do wypełnienia placków użyłam pieczarek, parówek i czerwonej papryki. Wyszło na prawdę smacznie, choć może niezbyt fotogenicznie, zwłaszcza

Simply Food
Dlaczego nie mogę schudnąć mimo diety? 207

nawyków. Wręcz przeciwnie – dzięki temu nie popadamy w obsesję i mamy większe szanse na to, że utrzymamy zdrowe nawyki. Oczywiście najlepiej szukać zdrowych i smacznych kompromisów (np. domowa pizza na razowym spodzie), ale nie zawsze jest to możliwe. „Sporadyczny” jest tu jednak kluczowym słowem. Pizza zjedzona z przyjaciółmi raz w miesiącu, lampka wina czy kawałek czekolady

Powiedz dietom nie
Domowy sos słodkie chili jak z Pizza Hut 253

Witajcie :)  Dziś pokażę Wam przepis na pyszny sos słodkie chili. W smaku jest niemal taki sam jak z Pizza Hut. Jest słodko-pikantny, idealny np. do pizzy, do kanapek, na zapiekanki! Spróbujcie! Z podanych składników wychodzi ok. 400ml sosu.  Składniki: 4 czerwone papryczki chilli 1/2 łyżeczki przyprawy chilli w płatkach (można dać odrobinę mniej) 2 ząbki czosnku

Gotuj z Mąką
Bezglutenowa pizza na spodzie z wrapa 158

Bogate w błonnik tortille wystarczy podgrzać na patelni lub w kuchence mikrofalowej, dodać ulubione nadzienie i zawinąć. Ale można także wykorzystać je tak jak ja - tworząc bajecznie pyszną bezglutenową pizzę z anchois! Składniki (na 2 szt.): - opakowanie wrapów bezglutenowych Schär - 1 puszka pomidorów całych - 1 garść świeżej bazylii - 1 łyżeczka suszonego oregano - 1 łyżka oliwy - sól, pieprz - puszka anchois(...)anchois, pokrojoną w piórka cebulę, dodać mozzarellę (tartą lub pokrojoną). Wstawić do piekarnika pod górną grzałkę i zapiekać ok. 8 minut, aż brzegi lekko się zezłocą, a ser roztopi. Pizzę podawać przybraną roszponką lub rukolą

Magda Kucharzy

Proponowane wyszukiwania