Zobacz mój film z przygotowania bloku Składniki – Blok czekoladowy 2 kostki margaryny 500 g mleka w proszku 3 łyżki kakao 1,5 szklanki cukru pół szklanki wody 3 paczki herbatników 150 g żurawiny 150 g orzechów Przepis – Blok czekoladowy Garnek z wodą podgrzewamy po czym dodajemy do nich margarynę. Gdy ta się rozpuści wsypujemy nasz cukier. Gdy nasza
Kuchennyviral.plświąt pozostały 4 dni. Na szczęście kwestia prezentów zamknięta Wczoraj trochę panikowałam, że chyba moja ostatnia paczka nie zdązy dotrzeć, ale jednak dziś przyszła paczkae Nie zdajecie sobie nawet sprawy jak jestem szczęśliwa, że jednak udało się wszystko załatwić i przede wszystki, że wszystko dotarło na czas Teraz zabieram się za pakowanie:) W tym roku planuję klasyczny, minimalistyczny design
365 dni dookoła kuchniciasta wyjdzie ich na prawdę dużo. Składniki: 2,5-3 kg mąki 2 kostki margaryny 4 szkl cukru 2-3 szkl gorącej wody 1 szkl cukru lub miodu 2 paczki przyprawy do piernika 1 proszek do pieczenia 8 dag amoniaku 3/4 l ciepłego mleka 2-3 łyżki kakao 8 jajek Przygotowanie: Cukier przepalić, dodać gorącą wodę (powoli uważać żeby się
Motylkowa Kuchniaczego chcieć więcej? Róży! Róża to mój ulubiony zapach w perfumach typu Portrait of a Lady czy Rose 31. Ale też ulubiony dodatek do deserów jako konfitura różana w pączku czy woda różana w egzotycznych deserach. Dziś będzie mus czekoladowy z konfiturą z róży. Można je zrobić po prostu w szklance bez chłodzenia, ale ja dziś chciałam się pobawić
Ugotowane pozamiatanekońcu się obudził, doszła do niego myśl, że mamy 18 grudnia – 4 dni do przerwy świątecznej, bardzo gorący czas zakupowy – tym samym – szanse, że moja paczka dojdzie na czas dość nikłe. Dodatkowo, wpadłam na genialny pomysł zamówienia sobie przesyłki do paczkomatu, a co za tym idzie, pewnie będę jej potem szukać po jakiś punktach, bo zapewne
365 dni dookoła kuchnimałych oczkach. Pizzerinki: Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części. Obie części rozwałkowujemy cienko i wycinamy koła o średnicy ok. 10 cm ( ja wycinałam za pomocą wykrawaczy do pączków, ale można też szklanką) i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy majonezem i posypujemy rozmarynem, a następnie układamy cienko starte ziemniaki, pieczarki i cebulę w piórkach. Wierzch posypujemy
Kuchnia MagdaLenynikogo kto byłby w stanie się mu oprzeć. Polecam! 10. „Domowy kopiec kreta” (przepis TUTAJ ). Jedno z najpyszniejszych ciast na świecie, oczywiście kiedyś robiłam je z paczki ale od kiedy zaczęłam piec swój domowy kopiec tamten kartonikowy może się schować. Mój przepis jest mega łatwy i szybki. Ciasto smakuje wprost doskonale, polecam :)) Polecam także: Imprezowe Hity
Blog z Apetytemcynamonem, bakaliami, w domu pięknie pachnie! Keks zwiastuje nadchodzące święta. Jest magicznie i już. Składniki: 12,5 dag mąki pszennej tortowej 12,5 dag cukru 3 jaja 1 paczka proszku do pieczenia 6 dag migdałów 12,5 dag orzechów laskowych, macadamia, włoskich – połączyłam 3 rodzaje orzechów 3 łyżki skórki pomarańczowej kandyzowanej 12,5 dag fig 8 moreli
Zasmakuj Kuchnigoście już idą, a my nie mamy nic przygotowanego. Polecam więc szybką sałatkę, prostą w wykonaniu i bardzo smaczna. Sałatka makaronowa z ananasem Składniki: puszka kukurydzy puszka ananasa paczka makaronu ryżowego 3 łyżki majonezu odrobina soli do smaku Sałatka makaronowa z ananasem Wykonanie: Makaron ugotować. Ananas pokroić w kostkę dodać kukurydzę oraz makaron, dodać sól i majonez
Pomysłowa kuchniasię ze mną zgadza, że im więcej nadzienia tym lepiej? Dżemu w pączkach, farszu w uszkach i maku w makowcu! Ta tarta makowa zdecydowanie należy do tej kategorii. Piekłam ją w foremce z wyciąganym dnem o średnicy 25 cm. Spokojnie możecie przygotować ją kilka dni przed świętami, powinna być jednak przykryta, żeby masa makowa nie straciła swojej wilgoci a ciasteczka
CiastkozercyWybór należy do Was. Na blogu w zakładce SURÓWKI znajdziecie więcej pomysłów na różne obiadowe przystawki. Polecam! Składniki 1 mała główka czerwonej kapusty 1 średnia marchewka 1 cebula 1 pączek szczypiorku Sos 200 g śmietany lub jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól pieprz oregano Śmietanę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i oregano. Kapustę zetrzeć na tarce
O kuchni z uczuciemmała puszka mandarynek w zalewie / 1 i 1/2 puszki mandarynek 1/2 galaretki cytrynowej bądź pomarańczowej / cała jedna paczka galaretki cytrynowej Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową ! 1. Wszystkie składniki oprócz mandarynek i galaretki w proszku umieszczamy w misie i miksujemy krótko do połączenia się składników (ważne aby było
Gotowanie...to proste !starczało mi na nią czasu, a po Świętach jakoś pamięć o nich ginęła. W tym roku postanowiłam to zmienić Fakt, trochę zostałam do tego zmuszona, ponieważ dostałam dużą paczkę migdałów i musiałam coś z nich zrobić. Karmelizowane migdały wydawały się najszybszym sposobem na wykorzystanie tego produktu, a dodatkowo chyba jednym z najsmaczniejszych Teraz, gdy już je przygotowałam trochę żałuję
365 dni dookoła kuchnizagotować budyń i przestudzić. Masło utrzeć, dodać zimny budyń oraz kawę cappuccino. MASA nr 2 SKŁADNIKI: 0,5 l. śmietany 30% 2 śmietany śnieżka 3/4 szkl adwokata 1 duża paczka biszkoptów 2 łyżki wiórków kokosowych 1 biała czekolada 2 łyżki słodkiego mleka 1-2 łyżeczki żelatyny 4-5 łyżek wody WYKONANIE: Białą czekoladę rozpuścić w mleku. Żelatynę rozpuścić
Dziś Ja gotuje