przepis na obiad - 9000 przepisów (strona:435/600)

Świąteczny barszcz biały 176

1.3 kg drobiowego mięsa mielonego 2-3 niewielkie cebulki 2 jajka 2 kostki rosołowe   kilka listków laurowych kilka ziarenek ziela angielskiego kilka ziarenek pieprzu łyżeczka

Humanistka w kuchni
Placki otrębowe: 205

3 łyżki otrębów owsianych 2 jajka 180 g gęstego jogurtu naturalnego 150 g serka homogenizowanego 2 łyżki mąki kukurydzianej   słodzik do smaku łyżeczka proszku do

Humanistka w kuchni
Potrawka pomidorowa 205

50 dag drobiowego mięsa mielonego  puszka pokrojonych pomidorów 1 cebula oregano bazylia pieprz sól Podsmażyć mięso mielone, cebulę. Przełożyć do garnka, podlać wodą, dodać pomidory

Humanistka w kuchni
Młoda kapusta z wkładką 129

1 główka młodej kapusty 3 młode marchewki pół pęczka koperku 5 sztuk kiełbasek pysznych lub cienkiej śląskiej drobiowej 2 łyżki masła sól, pieprz, wegeta, papryka ostra

Humanistka w kuchni
Zupa bagienna, czyli zielono mi 163

Przepis autorstwa Nigellii Lawson. 50 dag  mrożonego groszku 1 cebula 1 litr bulionu z drobiu lub warzyw 1 opakowanie mozzarelli (125 g) Cebulę kroimy w

Humanistka w kuchni
Szaszłyki drobiowo-warzywne 172

Lato w pełni, a więc czas na grilla. Tym razem w wersji elektrycznej. Niestety. Proponowane szaszłyki można jednak przygotować także na tradycyjnym grillu ogródkowym, na patelni

Humanistka w kuchni
Kurczak z cukinią 240

2 kabaczki   2 piersi z kurczaka ok. 40 dag   sól, pieprz, słodka i ostra papryka, rozmaryn Kurczaka i kabaczka myjemy i kroimy w dużą

Humanistka w kuchni
Znowu zielona…..Zupa – krem z pora i groszku 175

 Dużo groszku w zamrażarce dzięki Agnes "zmusił mnie" do zrobienia kolejnej potrawy z groszkiem.... i nauczył jeszcze jednego...nie fotografujemy gorących (parujących)  potraw, bo

Humanistka w kuchni
Szaszłyki słodko-kwaśne 159

To doskonale danie dla osób lubiących połączenie owoców i mięsa. Szaszłyki są naprawdę pyszne. Wyraziste, choć o zaskakującym smaku. Polecam na grillowe uczty. 40 dag piersi

Humanistka w kuchni
Bigos z roladą 165

Pewnego dnia chciałam zrobić Gościom przyjemność i upiekłam pierwszą w życiu i zapewne ostatnią roladę nadziewaną z boczku. Gościom bardzo smakowała, ale mi została po tej

Humanistka w kuchni
„Chude” leczo 151

Porcja dla 4 osób 2 małe kabaczki 3 papryki 3 pomidory 3 cebule tabasco 2 szklanki wody pieprz, sól Z papryki  i kabaczka wyciągamy gniazda

Humanistka w kuchni
Kurczak w liściach chrzanu 183

Eksperymenty kulinarne to moja domena....dziś wykombinowałam niezłe mięsko. Specyficzny, ostry smak to ciekawa odsłona kurczakowych piersi... Porcja na 1 osobę:  8 liści chrzanu jedna

Humanistka w kuchni
Zupa pomidorowo-cukiniowa 169

1 cukinia   8 pomidorów   2 litry wywaru drobiowego pół łyżeczki imbiru   pół łyżeczki kurkumy   pół łyżeczki mielonego listka bobkowego   pół łyżeczki

Humanistka w kuchni
Tarta francuska z brokułem 140

1 szklanka groszku 1 papryka  1 brokuł opakowanie ciasta francuskiego masa serowa: 2 jajka 200 ml śmietany 16% 20 dag żółtego sera przyprawy według uznania

Humanistka w kuchni
Szybki makaron 189

makaron z mąki pszennej błyskawiczny 100 g 3 łyżeczki przyprawy: pomidory z bazylią i czosnkiem 5 dag żółtego sera sól, pieprz ketchup Makaron zalewamy wodą. Solimy

Humanistka w kuchni

Proponowane wyszukiwania