Smażona wątróbka cielęca 166My Blueberry Corner by "jagodzianka" Wątroba jest organem wewnętrznym zwierząt rzeźnych, drobiu i dziczyzny i należy do podrobów – jadalnych organów zwierzęcych. Wątroba zawiera białka, …
My Blueberry Corner
Kacze nogi pieczone z jabłkami 160My Blueberry Corner by "jagodzianka" Delikatne, smaczne i wytworne danie. Pięknie prezentuje się na świątecznym stole czy uroczystej kolacji. Przepis dostałam jakiś czas temu od …
My Blueberry Corner
Stek New York 227My Blueberry Corner by "jagodzianka" Stek New York robimy z rostbefu wołowego bez kości. Moje trzy sekrety idealnego steku wołowego to… Głównym sekretem dobrego steku
My Blueberry Corner
Gulasz wołowy 162My Blueberry Corner by "jagodzianka" Niedawno, po raz kolejny odwiedziłam czeską Pragę. To piękne miasto z ciekawą i bogatą historią. Kuchnia czeska jest specyficzna, to …
My Blueberry Corner
Karkówka duszona w maladze 178My Blueberry Corner by "jagodzianka" Proste, niedrogie danie. Nie wymaga dużo składników, ani uwagi a i tak smakuje bardzo dobrze. Jeśli nie zjecie wszystkiego, wystarczy …
My Blueberry Corner
Ryba smażona w panierce panko 331My Blueberry Corner by "jagodzianka" Najlepsze danie dla małych i dużych niejadków. Ja najczęściej smażę dorsza, ale można tak smażyć każdą rybę bez ości. Dwóch …
My Blueberry Corner
Udka kurczaka w za’atarze 219My Blueberry Corner by "jagodzianka" Dostałam oryginalną mieszankę przypraw za’atar. Znajomi przywieźli ją z Palestyny. Cieszy mnie, że wybrali właśnie taką pamiątkę – Robert, Iwona …
My Blueberry Corner
Zielone naleśniki ziołowo – kokosowe 233My Blueberry Corner by "jagodzianka" Na dzień świętego Patryka – patrona Irlandii chciałam przygotować zielone proste danie. Wpadłam na pomysł – zielone naleśniki, które można …
My Blueberry Corner
Cytrynowy kurczak 168My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kupiłam wiejskiego kurczaka. Różnił się od tego kupionego w supermarkecie – miał bardziej różowy kolor skóry i pachniał inaczej. Pomyślałam, …
My Blueberry Corner
Zupa gulaszowa z czerwoną fasolą 317Wiosna zagościła już chyba na dobre. Nie brak jednak chłodniejszych dni, a wtedy szukamy do zjedzenia czegoś solidniejszego, rozgrzewającego. Zupę gulaszową polecam każdemu, komu marzy się
Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa ogórkowa z ogórków małosolnych 188Dzisiaj zapraszam na wiosenną zupę, będzie do zupa ogórkowa z ogórków małosolnych . Nie jest to taka klasyczna zupa ogórkowa, ponieważ nie jest taka kwaskowata. Ta
Kulinarne przygody Gatity
Pomidorowe Love! 210Kiedyś kiedyś ... lata temu! Kiedy byłam mała w domu robiło się pomidorówkę z koncentratem, obowiązkowo zabielaną - jak pewnie w każdym domu. Moja prababcia nauczyła mnie
Plate of Joy
Kurczak z dynią i jarmużem 260Szybkie i bardzo smaczne danie obiadowe. Mięciutka pierś kurczaka, pyszna dynia i wspaniały jarmuż. Wszystko doprawione tymiankiem i kuminem. Pyszne. Składniki: 500 g piersi kurczaka
Plate of Joy
Pieczony udziec jagnięcy 402Ostatnio czas tak szybko przecieka przez palce. Dopiero były wakacje, objadaliśmy się świeżymi warzywami i owocami, a z targu wracaliśmy z pełnymi siatami. Ciepłe poranki minęły
Plate of Joy
Pieczona gęś 245Wiele, wiele lat temu kiedy moja mama przeprowadziła się do Niemiec byłam zaskoczona popularnością gęsi na ich stołach - jak przychodził czas świąt musiała być gęś! W
Plate of Joy