Pojdka 1105Kolejna, zaraz po zupie ŚLEPE RYBY regionalna potrawa, zapewne dobrze znana Poznaniakom... w moim rejonie przekazywana jak pamiątki rodzinne z dziada pradziada i jeszcze dalej
Kuchenne aromaty
Kotlety de volaille z serem 2466Prosta wersja przyrządzenia filetów z kurczaka, wykwintna, z niespodzianką w środku, można serwować z ziemniaczkami pure, kaszami, ryżem, frytkami - zawsze doskonale smakują Składniki: 2 filety z
kgwjanczewo
Risotto z zielonego groszku z krewetkami 290Pyszne i szybkie risotto z zielonym groszkiem i krewetkami. Przepis z naszymi zmianami z książki Louise Fulton Keats "Something for everyone". Polecamy! Składniki: (dla 3-4
Plate of Joy
Makaron w sosie śmietanowym z warzywami 208SKŁADNIKI: 1/2 paczki makaronu 450 g mrożonej brukselki 400 g mrożonych brokułów 3 ząbki czosnku 1 duża cebula czerwona 1 pęczek natki pietruszki 300 ml
ClauditteMissCooking
Dal, czyli hinduskie danie w Polsce 237Dzisiaj chciałabym zabrać Państwa, moim zdaniem, w udaną podróż do Indii. Zapraszam na hinduski dal, pachnący kolendrą. pól szklanki suchej, czerwonej soczewicy pół
Humanistka w kuchni
Ravioli miętowe z serem i szpinakiem. 246Przepisów na najlepszy farsz i ciasto na idealne ravioli jest w sieci sporo .Ja mam swój ,sprawdzony .Ciasto dobrze się wałkuje , nie rozwala się w wodzie
Ladylaura.
Pierogi smażone w głębokim tłuszczu 258Słowo „ pierogi ” oznacza potrawę wykonaną z ciasta gotowanego, pieczonego lub smażonego na głębokim tłuszczu, cienko rozwałkowanego i wypełnionego różnorodnymi nadzieniami. Niedawno były pierogi z
mojewypiekiinietylko
Placki ziemniaczane 211Składniki: 1 kg ziemniaków 2 cebule 2 jajka 4 łyżki mąki pełnoziarnistej po szczypcie tymianku, oregano sól i pieprz do smaku olej do smażenia Wykonanie: Ziemniaki
kgwjanczewo
Zupa z soczewicy 274Zupa z soczewicy należy do jednych z najbardziej pożywnych zup. Jest bogatym źródłem białka, błonnika pokarmowego, żelaza i potasu - szczególnie polecana w diecie wegetarian. Niestety, soczewica
W kuchni Katie
Bazyliszek zaprasza na dania główne. Stek z wołowiny argentyńskiej kontra dorsz w cieście. Opinia po mojemu. Cz III. 293Przy wyborze dań głównych można powiedzieć, że wymieniliśmy się z Mężem preferencjami. Tym razem on postawił na wołowinę, a ja na rybę. Oryginalny stek z wołowiny
Kuchnia po mojemu
Zupa z botwinki z mleczkiem kokosowym 234Młode buraczki, podobnie jak szparagi, czy rabarbar to coś na co czekam z utęsknieniem przez zimowe miesiące. Pojawienie się ich na bazarkach zapowiada, że sezon na
Kulinarne Inspiracje
Guacamole 164My Blueberry Corner by "jagodzianka" Guacamole pasuje do wszystkich rodzajów potraw, zwłaszcza do grillowanych mięs. Ten meksykański dip można jeść z pieczywem, chipsami czy na …
My Blueberry Corner
Tzatziki 221My Blueberry Corner by "jagodzianka" Sos tzatziki pochodzi z Grecji. Ma świeży, wyrazisty i dość ostry smak (ogórek, czosnek i koperek). Jest doskonałym dodatkiem do …
My Blueberry Corner
Młoda kapusta z koperkiem 185My Blueberry Corner by "jagodzianka" Na młodą kapustę czekam każdej wiosny. Jest to moja ulubiona nowalijka. Łatwo i szybko się ją przyrządza. Można podawać ją …
My Blueberry Corner
Klopsiki w greckim stylu 173My Blueberry Corner by "jagodzianka" Wołowina + kmin rzymski + czosnek, cebula i pomidory = zawsze udana potrawa. Taki zestaw zawładnie Waszymi kubeczkami smakowymi. Danie … Przeczytaj cały artykuł
My Blueberry Corner