Kolejny pomysł na fit placuszki, tym razem zupełnie pozbawione tłuszczu, bo pieczone :) Są genialne! Smakują trochę jak jagodzianki :D Ja się w nich zakochałam! Placuszki oprószyłam
DefinicjaSmakuPo udanej próbie zrobienia tortilli pszennej (przepis możecie znaleźć tutaj: http://www.bullio.pl/?p=525 ), przyszła pora na tortillę razową. Próba okazała się bardzo udana Tortilla jest smaczna
Bulliozabrakło literki. Bzowy - nie bezowy. :) Bo z czarnym bzem. :) Mało zgrabny, mało urodziwy - naturalny i piękny! Taki ma być! Bo to jego urok ... Można go również pieszczotliwie nazwać naleśnikiem - jak kto woli ... Najważniejsze, że jest mój, mojego pomysłu. I jedyny taki, bo nie znalazłam nigdzie podobnego przepisu. To powoduje, że jestem z niego dumna podwójnie
Garniec MagalieLeniwe, niedzielne śniadanie...Chyba nie ma nic lepszego, niż pyyyszny, puchaty omlet! Kiedyś w moim domu była 'tradycja' niedzielnych omletów. Pierwsza rzecz, którą robiłam po wstaniu
chili & sugarIdealne na leniwe niedzielne śniadanie :) PODWÓJNIE CZEKOLADOWE, RAZOWE, WEGAŃSKIE PANCAKES inspiracja // 1 porcja - ok. 6 placków ~75g mąki (trochę ponad pół szklanki) - użyłam pszennej razowej
chili & sugarBardzo mi miło, że ten placek/omlet cieszy się tak dużą popularnością na moim blogu śniadaniowym i że w 3/4 komentarzy jest prośba o przepis! :) Dlatego z
chili & sugarANANAS W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI przepis autorski // 1 porcja ~220g (6 plastrów) ananasa z puszki ~70g (pół szklanki) mąki pszennej razowej (lub innej) ~60g
chili & sugarZnacie pewnie te pyszne, cynamonowe drożdżówki? :) A gdyby tak odtworzyć ich smak w pancakes'ach? Nie musicie czekać aż ciasto wyrośnie. Nie musicie piec. Są pyszne
chili & sugarWczoraj dodałam przepis na brownie z piekarnika, a dziś zapraszam na wersję tego ciasta skrytą w plackach :) Te placki to śniadaniowa propozycja kierowana przede wszystkim dla
chili & sugarPANCAKES (PLACKI) Z JAGODAMI przepis autorski // 1 porcja, 8-9 placków ~70g mąki pszennej razowej ~100g jogurtu naturalnego ~jajko ~3/4 łyżeczki proszku do pieczenia ~łyżeczka stevii
chili & sugarTo już ostatni przepis z tym warzywem, który czekał na publikacje na blogu. Aczkolwiek mam nadzieję spróbować jeszcze kilku nowych przepisów z rabarbarem w roli głównej
chili & sugarprzepis :) Chyba, że macie jakiś pomysł... Fasola Pinto A to mi się akurat bardzo podoba. Takie gotowe danie w puszce. Mam już wstępny plan na to. Jakiegoś takiego meksykańskiego naleśnika wykręcę. Taco, burito, czy jak to tam się nazywa... Jak zwykle czekajcie na przepis :) Noooo, to już wszystko, sporo tego. Z głodu nie umrę :) Teraz tylko siedzieć i myśleć
Marder&Marder ManufactureMaster Chefów :) Risootta w trakcie robienia nie mieszamy! Ruszamy tylko patelnią w tył i przód (lub na boki), trochę tak jak byśmy się szykowali do przerzucenia na drugą stronę naleśnika. Risotto mieszamy dopiero na samym końcu, tak żeby zbyt wcześnie nie uwolnić skrobi. To właśnie skrobia uwolniona w odpowiednim momencie, czyli na pod sam koniec czyni z z ryżowego dania
Marder&Marder Manufacture