przepis na chleb - 13000 przepisów (strona:551/867)

Bułeczki śniadaniowe – podwójnie serowe 233

minut jeśli zrobiliście ich 8, lub 30-32 minuty jeśli jest to 6 większych bułek. Bułka puknięta dłonią od spodu powinna wydawać głuchy dźwięk, jak dobrze upieczony chleb. Idealne na śniadanie – robi się je szybko, nie wymagają wiele uwagi, jeszcze ciepłe smakują wyśmienicie. Góra jest apetycznie przypieczona i złota od żółtego sera, środek miękki, wilgotny i puszysty dzięki twarogowi. Jeśli

Karo in the Kitchen
Pasta z oleju kokosowego i miodu 200

kokosowego, którego świetność teraz wszyscy znają? Jedni używają go jako kosmetyk, inni tak jak ja w kuchni, wart jest najlepszych dań. Tym razem będzie prosto i znakomita pasta do chleba powstanie. Uwaga, uwaga, zabieramy się do kręcenia. Pasta z oleju kokosowego i miodu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Łosoś w kozim serze z awokado 162

papryki, kawałeczek awokado i listek radicchio. Następnie całość dosmaczamy cremem z octem balsamicznym. Zwijamy w rulonik. Po wierzchu ciemne zygzaki- niezastąpiony smak przy tego typu przekąskach ! Podane z włoskim chlebem...są przepyszne i nad wyraz lekkie! Mamie do pracy zaniosłam w lunch-boxie. Dołożyłam listki sałaty i kilka oliwek. Uwierzcie mi – z taką jesienną , smutną pogodą jaką mamy...możemy sobie

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa z pieczonej dyni i jabłek 159

mleko roślinne i całość miksujemy do otrzymania jednolitej, jedwabistej konsystencji po czym przyprawiamy do smaku. Gotową, gorącą zupę przelewamy do miseczek, dekorujemy siekanymi orzechami oraz kolendrą. Można podawać z chlebem (np w postaci grzanek) lub z kaszą jaglaną, dzikim ryżem czy też quinoa. Życzę Wam wszystkiego dyniowego

Szybko Tanio Smacznie
Coś na start... 228

łyżeczek cukru. Prawda jest gorzka, pijemy wodę i zieloną herbatkę. Kawa - w ograniczonej ilości.   4) Urozmaicaj! Zadbaj, aby każdy Twój posiłek zawierał różnorodne produkty. Staraj się nie jeść chleba z szynką na śniadanie, drugie śniadanie i kolację. Przygotowuj różnego rodzaju pasty, twarożki i sałatki. Jedz surowe warzywa jak najczęściej, najlepiej 5 razy dziennie i pamiętaj, aby Twój talerz był

Fit & Healthy Life
Witamy na talerzu. Witaminy i ich właściwości. 225

białek i tłuszczów w energię, wspomaga działanie układu nerwowego Dzienne zapotrzebowanie:  0.9-1.2 mg Źródło występowania: nasiona słonecznika,orzechy pistacjowe, migdały, fasola, groch, kasza jaglana i gryczana, szynka, chleb żytni, ryba, ryż brązowy. Witamina B2 Właściwości:bierze udział w przemianie w przemianie węglowodanów, tłuszczów i białek w energię. Dzienne zapotrzebowanie: 1.3- 1.6 mg Źródło występowania: wątroba, ciemnozielone warzywa, mleko

Fit & Healthy Life
Śledzie po kaszubsku 211

rodzynkami i suszonymi śliwkami, to połączenie smaków, które jest w moim guście. Mam nadzieję, że i Wam zasmakuje :) Śledzie po kaszubsku podaje się na zimno. Mogą być dodatkiem do chleba, albo przystawką. Sprawdzają się na rodzinnych imprezach, a już szczególnie jako danie Wigilijne :) Istnieje wiele wariantów tej potrawy. Ja wykorzystuję śledzie matiasy, które marynuję przez noc, ale jeśli brak

Trzeci talerz
Chlebek bananowy. 213

powiecie na aromatyczny, pachnący, mięciutki chlebek bananowy? Ja go uwielbiam, ale niech nie zwiedzie Was nazwa, bowiem z chlebem nie ma on nic wspólnego. Chlebek bananowy to rodzaj babki, która swą soczystość, miękkość i smak zawdzięcza dodatkowi bananów. Lubię banany, a w takim pysznym cieście to już w ogóle, więc zawsze, gdy zostanie ich kilka to piekę ten właśnie chlebek

Rozpustne gotowanie
Pasztet drobiowy 245

wyrównać łyżką. Piec 60 minut w temp. 180C – bez termoobiegu; na środkowym poziomie piekarnika . Zostawić w piekarniku do całkowitego ostygnięcia   minimum 2 godziny albo dłużej.  Jeść na chlebie posmarowanym masłem z dodatkiem chrzanu czy musztardy. Mnie najbardziej pasuje tu jednak plaster pomidora na wierzch

Grunt to przepis!
Pasta z twarożku z pieczonym burakiem i kminkiem 165

Pyszna pasta do ulubionego chleba. kostka sera białego  1 upieczony burak (mały) odrobina soli pół łyżeczki kminku łyżeczka soku z cytryny Buraka blendujemy, dodajemy twarożek i razem miksujemy, sól i sok z cytryny. Do masy dodajemy kminek i mieszamy łyżką

AZgotuj!
Tajine z wołowiny z patelni 199

godzin pod przykryciem (czas gotowania zależy od gatunku użytego mięsa). Po tym czasie dodać pokrojone w słupki marchewki, ziemniaki i gotować jeszcze godzinę. Podawać z białym pieczywem lub chlebem pita. Jednocześnie już dziś chciałabym Was serdecznie zaprosić do udziału w konkursie, w którym nagrodami będą   garnki granitowe z serii Lucca  firmy Ballarini Informacje o konkursie zostaną też opublikowane

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kruche ciasteczka pomarańczowe czyli kuchnia z Zielonego Wzgórza 207

aromatem wypiekanych ciast. W domu Maryli i Mateusza kuchnia była sercem domu, jak również miejscem spotkań z rodziną i  znajomymi. Zaczynając od codziennych posiłków i wypiekanym w domu chlebie Bostońskim po pyszne obiady na które serwowany był dorsz w cieście,  pieczone ziemniaki oraz jagnięcina w potrawce na specjalne okazję. Ja dzisiaj skupię się na podwieczorkach przy herbacie

Apetyczna babeczka
Guacamole z pomidorem 225

Awokado uwielbiam  - np.w postaci guacamole lub innych różnych awokadowych  past :) Tym razem do klasycznego guacamole dodałam pomidora i trochę cebulki - w połączeniu z wieloziarnistym chlebem wyszło pyszne i zdrowe śniadanie :) SKŁADNIKI 1 dojrzałe awokado 1 pomidor 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanej cebuli 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek PRZYGOTOWANIE Awokado przekrawamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Kapuśniak warzywny z białej kapusty. Mocno rozgrzewający. 305

Kapuśniak warzywny tylko z białej kapusty. Mocno rozgrzewający i aromatyczny. Robię go jesienią i w zimę, żeby się rozgrzać. Kapuśniak można podawać z chlebem. Przepis jest na duży garnek wystarczający na dwa dni. Polecam. Składniki: 1 cebula 3 ząbki czosnku 4 ziela angielskie 1 łyżka kminku 2 łyżki oliwy 2,5l wody 2 średnie marchewki 1 pietruszka 6-7 ziemniaków

Apetyt na Zielone
PIERÓG BIŁGORAJSKI 234

odsmażonego na maśle, albo na zimno. Najlepiej smakuje z sosem grzybowym, śmietaną lub w towarzystwie szklanki mleka, kefiru lub maślanki. Młodzież ostatnio polewa go keczupem. Niektórzy pałaszują go zamiast chleba. Informacji na temat tego jak powinien wyglądać prawdziwy Pieróg Biłgorajski nie musimy długo szukać. Wystarczy w internecie znaleźć Listę Produktów Tradycyjnych charakterystycznych dla Lubelszczyzny, tam właśnie bardzo szczegółowo zostały opisane

Ciastka - domowe słodkości

Proponowane wyszukiwania