przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:248/600)

Śmietanowiec 113

Mistrzami ciast nie jesteśmy, ale od czasu do czasu lubimy zjeść jakieś słodkości. Tym razem zrobiliśmy coś "słodkiego" bez dużej ilości słodyczy. Dla nas idealne.  Składniki 1 opakowanie biszkoptów 600 ml śmietanki 30% 1 łyżka ksylitolu 3 łyżeczki żelatyny (100 ml wrzątku) 1/2 puszki ananasa pokrojonego w kostkę 2 galaretki pomarańczowe   Przygotowanie   Normal 0 21 false false(...)false MicrosoftInternetExplorer4 W formie (25x25) układamy biszkopty. Śmietanę ubijamy na sztywno z niewielką ilością cukru. Żelatynę rozrabiamy w gorącej wodzie, studzimy. Jak już zacznie tężeć, dodajemy do śmietany (ciągle miksujemy na wolnych obrotach). Masę wylewamy na biszkopty. Na masę kładziemy (wbijając do połowy) kawałki ananasa. Wkładamy do lodówki. Galaretki rozrabiamy w gorącej wodzie (3/4 proporcji wody w stosunku do galaretek

R'n'G Kitchen
Jogurtowiec z galaretkami i brzoskwiniami 465

tylko tych pokrojonych (w 4 smakach) w masie jogurtowej, ale także galaretki cytrynowej dodanej do jogurtu oraz galaretek brzoskwiniowych wieńczących dzieło ;) Prawdziwy przysmak wszystkich dzieciaczków :) Spód z okrągłych biszkoptów. Pomysł na wykonanie jogurtowca narodził się z… potrzeby wykorzystania dość znacznej ilości jogurtu, którego termin nieubłaganie zbliżał się ku końcowi. A jako, że galaretek zawsze mam pod dostatkiem, padło właśnie(...)galaretki brzoskwiniowe ok. 2 łyżek cukru pudru (lub więcej do smaku, ale pamiętajcie, że galaretki już są słodkie :)) 8 g żelatyny 5-6 połówek brzoskwiń z puszki paczka okrągłych biszkoptów Wykonanie: Zaczynamy od zrobienia galaretek: 4 galaretki do masy jogurtowej w wybranych przez nas smakach rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody każda! Dobrze, aby naczynia, w których galaretki będą tężały

MyCookBook.pl
Shrek 166

krasie. Z dodatkiem delicji, u mnie dzisiaj o smaku wiśniowym, bo wiśniowy fajnie kontrastuje z zielonym. Orzeźwiające i lekkie, takie najbardziej lubimy. Kto jeszcze nie próbował musi nadrobić zaległości! Biszkopt: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Masa I: 1 duża butelka zielonego soku przecierowego(...)cukru Masa II: 0,5 l. śmietany kremówki 1 galaretka zielona (agrestowa/kiwi/gruszkowa) Dodatkowo: 2-3 paczki ciastek z galaretką (typu delicje) 2 galaretki zielone (agrestowe/kiwi/gruszkowe) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt:   białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno, pod koniec ubijania wsypywać powoli cukier i ubijać, aż masa będzie sztywna. Następnie dodawać po żółtku i ubijać dalej. Mąki i proszek

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Domowe Bajaderki 177

Pora na przerobienie niedojedzonych ciast na coś pysznego do kawki albo herbatki ;) Baza (suchy placek lub niski biszkopt z którym nie mamy co zrobić + paczka biszkoptów + paczuszka petti brue) Ja piekłam specjalnie taki płaski suchy biszkopt z 2 jajek żeby powstały bajaderki, ale czasami się zdarza, że mamy taki który się nie udał lub mamy babkę która się zeschła

Gotowanie...to proste !
Rolada jajeczna w cieście szpinakowym. 178

odrobiną soli i pieprzu oraz dodajemy szpinak, mąkę i olej. Delikatnie mieszamy łyżką aż składniki się połączą.  Na dużą blaszkę z piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy szpinakowy biszkopt, równo go rozsmarowując. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 15 - 20 minut. Biszkopt wyjmujemy, odrywamy z papieru, przekładamy na ściereczkę i zwijamy jak roladę. Jajka rozgniatamy widelcem(...)serkiem, dodajemy przyprawy i majonez - dokładnie mieszamy. Masę jajeczną wykładamy na rozwinięty i wystudzony biszkopt, obok jednego brzegu rozkładamy odsączonego tuńczyka i paski papryki. Wszystko zwijamy w roladę, następnie zawijamy ją w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.  Smacznego

Moje-pitraszenie
Ananasek bez pieczenia 329

kawałkami ananasa w masie budyniowej z bitą śmietaną i czekoladowymi bezami. Ciasto nie wymaga pieczenia, a dzięki dodatkowi soku z limonki i mięty, jest orzeźwiające ;) SPÓD: 150 g biszkoptów 1 łyżeczka kakao 2 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka miodu 100 g daktyli MASA ANANASOWA: 1 puszka ananasa (340g) 1 1/2 szklanki napoju (jabłko, limonka, mięta) 1 op. budyniu śmietankowego(...)masła KREM ŚMIETANKOWY: 1 szklanka śmietanki 30-36 % 1 łyżka cukru pudru bezy czekoladowe Daktyle zalać wrzątkiem, tak aby znalazły się pod wodą i odstawić do wystudzenia. Biszkopty rozkruszyć w rozdrabniaczu na proszek i wymieszać z kakao oraz wiórkami kokosowymi. Daktyle odsączyć z wody i zmiksować blenderem razem z miodem do uzyskania gładkiego kremu. Połączyć razem z biszkoptami i wylepić

https:KKuchniaMniam
Brzoskwiniowe ciasto Agnieszki 200

właśnie na święta gościło na naszym stole. Ciasto jest lekkie a krem nie za słodki więc szybko znikało z blaszki. Polecam Wam to ciasto na każdą okazję. Składniki : * jasny biszkopt  * puszka brzoskwiń  * 2 budynie śmietankowe  * 2 galaretki brzoskwiniowe  * kostka masła Przygotowanie : Biszkopt przekroić na pół. Odsączyć brzoskwinie, dodać wody do 1 litra i ugotować 2 budynie(...)ugotowanego budyniu wsypać 2 galaretki i mieszać aż się rozpuszczą. Dodać masło i wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. Do zimnego kremu dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Masę wylać na połowę biszkoptu, przykryć drugim i wstawić do lodówki. Ciasto można posypać cukrem pudrem bądź polać czekoladową polewą

Magiczne Życie Marty
Rolada makowa z bakaliowym kremem 275

się ta rolada spodobała, że musiałam ją zrobić. Powiem wam, że rolada jest pyszna i nie raz zagości na moim stole. Składniki: Biszkopt makowy: 5 jajek rozmiar M 160 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego z wanilią 110 g mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 70 g suchego maku zmielonego 2 łyżki oleju rzepakowego  Krem bakaliowy(...)wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i równomiernie rozprowadzić. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 12-15 minut w 180 stopniach. Blacha 39*31 cm. Po upieczeniu gorący biszkopt wyjmujemy z blachy i ciasno zwijamy w roladę. Roladę zawijamy w ściereczkę i zostawiamy do ostudzenia. Krem bakaliowy: Zimną kremówkę ubić na sztywno i delikatnie połączyć z serkiem homogenizowanym. Odłożyć

Ala piecze i gotuje
Ciasto śmietankowo - arbuzowe 163

Biszkopty - 1 paczka mała mleko - 1 litr budyń śmietankowy - 3 op cukier - 3/4 szkl masło - 250 g arbuz bez skóry i pestek - 1,5  kg woda - 220 g cukier - 80 g żelatyna - 30 g formę wykładamy biszkoptami , mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy rozrobione budynie śmietankowe i gotujemy na malutkim ogniu do zgęstnienia. odstawiamy do przestudzenia. Gdy będzie zimny budyń(...)dodajemy go stopniowo po jednej łyżce do utartego masła. wykładamy na biszkopty. Przygotowujemy Galaretkę z arbuzem.  Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody, by napęczniała. Kawałki arbuza miksujemy w blenderze z cukrem.. Żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, mieszamy z odrobiną musu i łączymy z całością, chwilkę miksujemy razem i wylewamy galaretkę na masę śmietankową, chłodzimy w lodówce

Camilla w kuchni
Śliwkowiec 256

Moja ostatnia przedświateczna propozycja to ciasto o wdzięcznej nazwie śliwkowiec :) Czekolada, galaretka, śliwki, masa i biszkopt, takie połączenie musi się sprawdzić :)    Składniki: biszkopt - 6 jajek - 5 łyżek mąki - 3/4 szklanki cukru - 2 łyżki kakao - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa - 2 szklanki mleka - 3/4 szklanki cukru - 2 łyżki cukru waniliowego - 1 i 1/2 opakowania budyniu waniliowego - 4 żółtka(...)wlewamy budynie, mieszamy i chwilę gotujemy. Budyń zestawiamy i cały czas mieszając dodajemy żółtka. Masę odstawiamy do wystudzenia. 300 g masło ucieramy stopniowo dodając przestudzony budyń oraz alkohol. Przestudzony biszkopt przekrawamy na pół, nasączamy gorzką herbatą i smarujemy 1/3 masy budyniowej. Resztę masy budyniowej wykładamy na wierzch biszkopta. Na budyniu układamy śliwki kalifornijskie ( moczone przez 1 godzinę w ciepłej wodzie

Zainspirowana w kuchni
Tort ajerkoniakowo -kokosowy 230

BISZKOPT: jajka - 5 szt mąka pszenna - 3/4 szkl mąka ziemniaczana - 1/4 szkl cukier - 3/4 szkl proszek do pieczenia -1 łyżeczki woda gorąca - 1/5 szkl sól - 1 szczypta tłuszcz do formy KREM: mleko - 1 L budyń śmietankowy - 3 op masło - 450 g ajerkoniak wiórki kokosowe 200 g cukier - 3/4 szkl DODATKOWO: dżem ozdoby alkohol cytryna BISZKOPT: Żółtka oddzielić od białek, Białka(...)dobrze sie połączyły,m wiec dajemy w małych porcjach, następnie z kremu odkładamy 1/4  a do reszty wsypujemy kokos,do części odłozonej dolewamy ajerkoniak i miksujemy razem. Wystudzony biszkopt przekrawamy na 3 części, każda cześć nasączmy woda z odrobiną alkoholu i sokiem z cytryny. Blat ciasta smarujemy dżemem, kładziemy 1/4 kremu, przykrywamy drugim blatem, smarujemy kremem,  i przykrywamy

Camilla w kuchni
Ciasto truskawkowe z serkiem i galaretką 187

sklepach cena truskawek zaczyna powoli maleć, więc ruszyłam moje zamrożone zapasy z poprzedniego lata i zrobiłam ciasto truskawkowe.  SKŁADNIKI Na biszkopt 4 jajka szczypta soli 140 g cukru trzcinowego (można zastąpić zwykłym) 100 g mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 g kakao (1 kopiasta łyżka) 1 łyżka wody Na warstwę serkowo-truskawkową 500 g serka śmietankowego(...)Oetkar'a Na warstwę galaretki z truskawkami 400 g truskawek (u mnie mrożone) 2 galaretki truskawkowe 200 ml wody Dodatkowo dżem truskawkowy (około 1/2 słoika 280 g) WYKONANIE Biszkopt:   Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać do temperatury  180°C,   dno blaszki o wymiarach 25x30 wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić z szczyptą soli na sztywną

Passions hobbies life
Sernik na... dobry początek 180

jaja 125g masła roślinnego (o temp. pokojowej) 8 łyżeczek żelatyny 1/2 zapachu cytrynowego spirytusowego 1 garść rodzynek 4 brzoskwinie z zalewy (lub inne owoce) 1 galaretka morelowa 120g okrągłych biszkoptów Rodzynki zalewamy wrzątkiem, po kilku minutach odcedzamy i zostawiamy na sitku aby obciekły. Mleko zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i dodajemy żelatynę. Mieszamy, aż żelatyna dokładnie się rozpuści - studzimy. Z dwóch(...)masło roślinne i serek homogenizowany. Następnie dodać wystudzone mleko z żelatyną i zapach cytrynowy. Po otrzymaniu jednolitej masy wysypać rodzynki i pianę z białek - wymieszać delikatnie przy pomocy łyżki. Biszkopty układamy na dnie tortownicy. Na biszkopty wykładamy masę sernikową i wyrównujemy. Wierzch przystrajamy brzoskwiniami pokrojonymi w plasterki. Wstawiamy do lodówki aby masa stężała. Galaretkę rozpuszczamy według wskazań z opakowania

peggiwkuchni
Tort czekoladowy z kremem oreo 227

Mocno kakaowe blaty nasączyłam likierem toffi, a całość oblałam karmelową polewą. Wszystko razem fajnie ze sobą współgrało tworząc bardzo dobry deser.  Składniki: Na tortownicę o śr. 22cm Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru kryształu 4 łyżki mąki krupczatki 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki kakao ciemnego 1 łyżeczka proszku d pieczenia Krem: 330ml słodkiej śmietanki 30% 2 opakowania śmietan(...)ciastek oreo Dodatkowo: 1,5 tabliczki czekolady karmelowej 3 łyżki mleka 4 łyżki płatków białej czekolady 7-8 ciastek oreo 1/3 szklanki likieru np. czekoladowego  Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do piany dodajemy cukier oraz po jednym żółtku, cały czas ubijając na wolnych obrotach. Do masy jajecznej dodajemy przesiane mąki wymieszane z kakao oraz proszkiem

Kuchnia w czekoladzie
różowy sernik z kisielem 192

się udany, kisiel nadał sernikowi piękny różowy kolor i ładny zapach. A sernik wyszedł równiutki i nawet nie opadł:) *foremka 23*23 cm (lub trochę większa) Składniki: 16 okrągłych biszkoptów 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 5 jajek 100 g masła 3/4 szklanki cukru 80 g kisielu truskawkowego Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty(...)Miękkie masło utrzeć z cukrem a następnie nadal ucierając dodawać żółtka i ser, na końcu kisiel. Białka ubić sztywno i delikatnie wmieszać do masy serowej. Wyłożyć ja na biszkopty i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 45 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia