Polecam przepis na białą kiełbasę w łagodnym sosie śmietanowo-pieczarkowym. Składniki: 6 białych kiełbas surowych duża cebula 2 łyżki oleju 2 łyżki wody sól, pieprz, papryka
e-PrzepisyKulinarneSkładniki: 1/2 kg filetów śledziowych solonych 5 ogórków konserwowych 1 duża cebula 1 por (tylko biała część) 2 ząbki czosnku 2 łyżki musztardy 5
Moje-pitraszeniePolecam przepis na pyszne placuszki. Świetny sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Składniki: 5-6 kromki czerstwego chleba ok. 1/2 szklanki mleka 2 jajka 200g pieczarek 1/2
e-PrzepisyKulinarneSzukałam dwa dni temu całkiem czegoś innego, kiedy trafiłam na przepis Pani Moniki na ciasteczka z oliwkami , który od razu chciałam sprawdzić. Zgodnie z tym, co
Anioszek w kuchniHummus idealny, czyli zupełnie gładki, bez grudek, w smaku zbilansowany. Jest kilka zasad o których trzeba pamiętać: do namaczania ciecierzycy koniecznie dodaj sodę oczyszczoną, ciecierzycy nie
Kuchnia bezglutenowa LoliJajka faszerowane to fantastyczna przystawka na każdą okazję. Moje wypełniłam pastą z soczewicy i ćwikły. Składniki 10 jajek 1 puszka Soczewicy Gotowanej na Parze firmy Bonduelle
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatySkładniki: śledzie 1,5 kg, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, mąka pszenna 1 szklanka, olej rzepakowy - ile potrzeba, woda 1 litr, ocet 10
W Mojej Kuchni LubięPrzepis na domowy pasztet cielęco - wieprzowy, który nie jest ani za suchy, ani za tłusty i dobrze się go kroi. Pasztet zrobiony w domu ma dużą
Przepisy KulinarnePrzepis na filety rybne marynowane w zalewie pomidorowo-octowej. Potrawa najlepiej smakuje po kilku dniach. Składniki: ok. 700 g filetów rybnych (dałam mirunę) jajko bułka tarta
e-PrzepisyKulinarneWraz z erą modnego zdrowego odżywiania na co dzień możemy spotkać rożnego preparowane produkty. Obecnie poza tradycyjnym ryżem (także w wersji czekoladowej), bez trudu kupimy
Humanistka w kuchniPrzepis na podobną sałatkę wyszperałam w starym, świątecznym wydaniu gazetki "Przepisy czytelników". Przeczytałam z przekory, będąc pewną, że ona nie dla mnie - nie jadam ryb, a
6nieboRating: Domowe pierogi z kapustą i grzybami każdy z nas miał zapewne okazję zjeść gdy zostały przygotowane przez mamę lub tatę lub kogoś bliskiego z rodziny
Magiczny GarnekOd firmy Proeco Polska dostałam paczuszkę z ich produktami. Robiąc schab gotowany postanowiłam kilka z nich dodać do marynaty. Był to koperek i natka pietruszki w
Ewa w kuchniZanim podam Wam przepisy na ciasta, które osłodziły nam święta wielkanocne, zapraszam na sałatkę. Tym razem nie z kurczakiem, a z wieprzowiną- konkretnie karkówką, którą piekłam
Kuchnia w czekoladzie(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: dowolna, ulubiona sałatka plasterki szynki, dobrej jakości szczypiorek wykonanie: Sałatkę schładzamy. Przed podaniem na każdy plasterek szynki nakładamy po ok. 1 łyżeczce
Domowy Smak Jedzenia