Jogurt z granolą i malinami 162Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Muffiny malinowo- kokosowe 195Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Pasta z suszonych pomidorów 179Składniki (na 2 porcje) - 6 suszonych pomidorów w oleju (ok. 120 g), - 2 łyżki orzechów ziemnych (ok. 30g). Sposób przygotowania 1. Miksujemy suszone pomidory z orzechami
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Masło orzechowe 157Składniki - 500 g orzechów arachidowych, - szczypta soli, - szczypta cukru. Sposób przygotowania 1. Miksujemy wszystkie składniki do momentu aż uzyskamy gładką masę. Masło orzechowe jest bogate w
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Pizzerki 155Składniki (na 6 pizzerek) Ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej Graham (ok. 240g), - 10 g drożdży suszonych , - 2 łyżki oliwy z oliwek (ok. 20g), - 3/4 szklanki wody
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Domowe nachosy 130Składniki (na ok. 40 sztuk- 2 porcje) - 50 g mąki pszennej razowej - 50 g mąki kukurydzianej - 80 ml wody - łyżka oleju rzepakowego (ok. 10g) - łyżeczka soli
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Batoniki owocowe 186Składniki (na 10 batonów) - szklanka płatków owsianych górskich (ok. 110g), - 2 łyżki sezamu (ok. 20g), -2 łyżki maku (ok.20g), - 2 łyżki siemienia lnianego (ok. 20g), - 2
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Kokosanki 196Składniki (na 25 sztuk- 5 porcji) - 1 łyżka cukru (ok. 10g), - 2 szklanki wiórków kokosowych (ok. 180g), - 2 białka (ok. 80g), - szczypta
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Domowe sezamki 176Składniki (na 16 porcji) - 150 g sezamu, - 2 łyżki miodu (ok. 48g). Sposób przygotowania 1. Prażymy sezam. 2. Podgrzewamy miód. 3. Łączymy miód z sezamem. 4
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Chipsy z jarmużu 146Składniki (na 2 porcje) - pęczek jarmużu (ok. 200g), - 2 łyżki oleju rzepakowego (20g), - łyżeczka papryki wędzonej. Sposób przygotowania 1. Liście jarmużu myjemy i suszymy. 2. Z
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Batony z orzechami 188Składniki (na 5 porcji) - 20 g sezamu (ok. 2 łyżki), - 30 g nasion słonecznika (ok. 3 łyżki), - 20 g migdałów (ok. 2 łyżki), - 20 g orzechów
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Krakersy 159Składniki (na 20 sztuk) - 2 szklanki mąki Graham(ok. 230 g) - 5 łyżek oleju rzepakowego (ok. 50ml), - 4 ząbki czosnku, - 2 łyżki ziół prowansalskich, - płaska łyżeczka
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Krem czekoladowy 163Składniki (na 10 porcji) - 20 daktylii (ok. 100g), - 2 łyżki orzechów laskowych (ok. 20g), - łyżeczka kakao (ok. 5g). Sposób przygotowania 1. Daktyle zalewamy wodą i moczymy
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Jajka sadzone w pomidorach 148Składniki (na dwie porcje) - 2 duże plastry pomidora (ok. 80g), - 2 jajka (ok. 120g), - łyżeczka masła (ok. 5g), - sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Rozgrzewamy na
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Pieczona cieciorka 202Składniki (na 2 porcje) - szklanka ugotowanej ciecierzycy (ok. 170g) - łyżka oleju rzepakowego (ok. 10g), - przyprawy: sól, pieprz, wędzona papryka, ostra papryka, zioła prowansalskie. Sposób przygotowania 1
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach