Będziesz krzepka jak kalarepka! Już w starożytnym Rzymie była znana jako kapusta pompejska, ale do nas zawitała dopiero na początku XIX wieku. Ze względu na swoje
COOKMAGAZINEDzisiaj zachęcam Was do przygotowania puszystych, słodkich i mocno nadzianych jagodzianek. Uwierzcie mi na słowo - poniższe bułki są pyszne! Wiem, że przygotowanie drożdżowego ciasta jest nieco
UgotowaćPrzepisów na chlebek bananowy paleo jest w sieci bardzo dużo. Ten, który dziś Wam proponuję akurat bardzo mi zasmakował, jeden z lepszych jakie dotychczas robiłem. W
PaleoLifeMimo iż kukurydza wzbudza ostatnio wiele kontrowersji, to i tak niekiedy warto się pokusić o przygotowanie dzieciom domowego popcornu. Zawsze to zdrowsze niż gotowy
Smaczne ZdroweKolejny przepis z wykorzystaniem syropu Zero Kalorii . Uwielbiam kombinować w kuchni, więc kolejny raz przygotowałam coś niezwykłego i zdrowego. Żytnie tosty idealnie nadają się na drugie
Truskawkowa FiestaPyszne to połączenie. Polecam fanom sałatek. Ja i mój Syncio zajadaliśmy się aż nam się uszy trzęsły. Mąż nie był zachwycony, ale to jakoś znieśliśmy i
Kuchnia po mojemuSezon na truskawki powoli się kończy, więc staramy się je... Artykuł KANAPKI Z TRUSKAWKAMI I KREMOWYM SERKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINECiekawy sposób na przygotowanie kalafiora – zapiekany pod kołderką z sosu beszamel i żółtym serem – obowiązkowo z gałką muszkatołową Kalafior (Brassica oleracea L. var.botrytis L
Gotowanie-ukPo raz pierwszy użyłam kukurydzy konserwowej do ciasta naleśnikowego. Miałam obawy, ale ryzyko opłaciło. Pachnące, mięciutkie, idealnie pasowały do pikantnego farszu, a zapieczone z pieczarkami i
Kuchnia w czekoladzieW gorące dni każdy z nas ma ochotę na lekkie dania, a zimny, owocowy CHŁODNIK Z BORÓWKI będzie idealną propozycją! Artykuł Chłodnik z borówek pochodzi z
COOKMAGAZINE50 g kaszy jaglanej (4-5 płaskich łyżek) 230 g mleka 2% (1 szklanka) 100 ml wody 6 g prawdziwego miodu (1 łyżeczka) Polewa: 1 łyżeczka
Vroblewska-fitlifeSkładniki na 7 bułeczek : 250 g chudego twarogu 1 jajko M (65 g) 1/2 szklanki płatków jęczmiennych (50 g) 1/2 szklanki płatków owsianych (50 g) 1/4
Vroblewska-fitlife2 garści świeżego szpinaku (50 g) 2 kiwi (180 g) 1 mały banan (180 g) 1/2 szklanki wody mineralnej Szpinak umyć, kiwi i banana obrać
Vroblewska-fitlife1 łyżeczka naturalnego kakao 16% (ok. 5 g) 1 szklanka mleka 2% (ok. 230 g) 1/2 łyżeczki miodu (3 g) Wsypujemy kakao do kubka, dodajemy miód
Vroblewska-fitlifeSkładniki na 17 kuleczek: 100 g wiórków kokosowych + ok. 20 g do obtaczania 1 jajko M (65 g) 1 średni banan (95g bez skórki, 140 g
Vroblewska-fitlife