Sałatka ze szparagów 171200 g białych szparagów, 200 g zielonych szparagów, 150 g twarogu solankowego wędzonego, prażone pestki dyni styryjskiej, oliwa, ocet balsamiczny* Szparagi umyć, obrać . Pokroić szparagi wzdłuż
królestwo garów
,, Pieczarki w cieście naleśnikowym” 439Błyskawiczna przystawka, najlepiej smakuje podana na gorąco ,świetnie nadaje się na różnego rodzaju startery imprezowe . Danie smaczne, proste i tanie. Potrawa sprawdza się zarówno jako samodzielna
Podróż w kulinaria
Karkówka inaczej 267Karkówkę zazwyczaj grillujemy bądź zapiekamy jako wędlina do kanapek. Dzisiaj mam dla Was propozycję obiadową. Karkówka w tym wydaniu jest ciekawa w smaku, soczysta z domieszką
Zainspirowana w kuchni
Pilaw ze szpinakiem i morelami 173Ostatnio ryż często gości na moim domowym stole. Odkąd w sklepach pojawiły się różne jego gatunki testujemy i eksperymentujemy. Dziś zapraszam na pyszny ryż jaśminowy z
Kulinarne przygody Gatity
Krążkownica wrębiasta panierowana, smażona 238Krążkownice wrębiaste to grzyby, które mało kto zna i na które mało kto w ogóle zwraca uwagę - możecie o nich poczytać w moim małym Atlasie grzybów
Smaczna Pyza
Schab długo dojrzewający 278Składniki: 1 kg schabu bez kości 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki soli kamiennej 1 łyżeczka soli peklowej po szczypcie 5 rodzaj dowolnych ziół 2 listki laurowe
kgwjanczewo
Kanapki ryżowe w stylu azjatyckim 227Ryżowe kanapeczki na śniadanie, lunch, kolację lub jako pyszne przekąski, napakowane smakami i aromatami, w komponowaniu których ogranicza nasz jedynie wyobraźnia :D Mogą być z
SzczyptaSmaQ
Gofry orkiszowe z liofilizowanymi owocami 219W końcu skusiłam się wykonać gofry z mąki orkiszowej! Bardzo rzadko je robię, ale zawsze mi wychodzą, czyja by była to zasługa? Gofrownicę mam średniej jakości
Truskawkowa Fiesta
Babeczki pizzowe 1043Składniki: 200 g mąki pszennej; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 1/2 łyżeczki przyprawy do pizzy + odrobina do obsypania po wierzchu babeczek; 1 łyżeczka bazylii; 1/2
Gospodyni Miejska
Kanapki - zapiekanki 184Składniki: 6 kromek chleba 6 plasterków sera żółtego 6 plasterków wędliny np baleronu 1 mała cebula 1 pieczarka sól pieprz 2 jajka majeranek masło do smarowania
Ewusiowe Smaki
Domowy paprykarz z dorszem 270Oryginalny paprykarz szczeciński powstał w 1965 roku i był wynikiem pomysłu na wykorzystanie odpadów po wykrojeniu kostki z zamrożonych bloków rybnych. Recepturę oparto na afrykańskiej potrawie
My Chcemy Jeść
Cytrynowe ciasto z kokosem i migdałami BEZ MĄKI! 238Po pierwszym dniu praktyk nie mogę być bardziej zadowolona! Luźna atmosfera, przyjemni pacjenci oraz wspaniali pracownicy sprawili, że 7 godzin minęło mi bardzo szybko. W dodatku
Be Fit Be Strong
Smalec ze skwarkami i cebulką 223My Blueberry Corner by "jagodzianka" Smalec nie należy do potraw trudnych, wykwintnych, ani egzotycznych, ale… Tłuszcz jest nośnikiem smaku, pozwala naszemu organizmowi przyswajać witaminy. Z …
My Blueberry Corner
Kefirowe ciasto z jagodami i rabarbarem. 227Sezon na rabarbarowe wypieki uważam za otwarty! Zaczynamy od pysznego, codziennego, pulchnego ciasta na kefirze. Jest bardzo smaczne, a połączenie słodkich jagód i
Rozpustne gotowanie
Szparagi zapiekane w cieście francuskim 254Ze szparagami u mnie zawsze ciężko bo albo są bardzo drogie albo po prostu nie mam ich gdzie kupić albo jak już są to bardzo złej
Monia miesza i gotuje