przekąski - 41822 przepisów (strona:1947/2789)

Szybka przystawka – roladki z szynki 462

Jeśli potrzebujecie pomysłu i przepisu na szybką przystawkę, przygotujcie roladki z szynki. Przystawka ta idealnie będzie pasować na spotkanie ze znajomymi, Święta Wielkanocne, czy Bożego Narodzenia

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czekoladowiec z winogronem, rzeżuchą i orzechami włoskimi (bez mleka i bez jajek) 258

Ciacho w 45 minut, 1 miska, 2 łyżeczki. Tak, to jeden z moich ulubionych czekoladowców. Szybki i pyszny deser na każdy dzień tygodnia. A do tego

upichcona
Błyskawiczne bułeczki na zsiadłym mleku 163

Bułeczki na zsiadłym mleku Składniki: Zsiadłe mleko – 400g Mąka pszenna – 800g Sól – 1 łyżeczka Soda oczyszczona – 1 łyżeczka Wykonanie: W dużej misce wymieszać zsiadłe mleko z

Kuchnia Bon Appetit
Z burakiem po zdrowie 188

Moje wpisy ostatnio znacznie zmalały, a to za sprawą nowych obowiązków, które zabrały mi znaczną ilość wolnego czasu. Niestety, zmiana trybu życia rozstroiła mój układ trawienny

Kulinarne przemyslenia
ZIELONA SAŁATKA Z TOPINAMBUREM I "SEROWYM" DRESSINGIEM 202

Dzisiejsza sałatka skupia składniki o działaniu przeciwnowotworowym. Owymi komponentami są:  -  kiełki słonecznika uważane  za najlepiej zbilansowane źródło aminokwasów i stanowiące kompletne białko, uaktywniają

Jeść, by żyć w zdrowiu
Szparagi zawijane 360

Kariera szparagów w kuchni zaczęła się już 4,5 tysiaca lat temu. Ich zdecydowanymi entuzjastami byli Rzymianie. Szparagi uchodziły wówczas za szczególny przysmak. Sama nazwa wywodzi

mojewypiekiinietylko
Szparagi zawijane 360

Kariera szparagów w kuchni zaczęła się już 4,5 tysiaca lat temu. Ich zdecydowanymi entuzjastami byli Rzymianie. Szparagi uchodziły wówczas za szczególny przysmak. Sama nazwa wywodzi

mojewypiekiinietylko
PROSTY CHLEB WIELOZIARNISTY 210

Samodzielne pieczenie chleba jest ostatnio bardzo modne. Nic w tym... Artykuł PROSTY CHLEB WIELOZIARNISTY pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Sałatka z gotowanym kurczakiem i gorgonzolą 270

Składniki: 1 (pojedyncza) pierś z kurczaka 1/2 szklanki kukurydzy z puszki 1/2 czerwonej fasoli z puszki 1/2 papryki czerwonej 1/4 główki sałaty lodowej 2 łyżki pokrojonego

Qchnia po prostu
Pieczarki faszerowane kuskusem, warzywami i mozzarellą 227

Początek maja nie sprzyja grillowaniu. Nie dość, że bardzo zimno to jeszcze prawie codziennie pada deszcz. Nam udało się jednak coś wrzucić na grilla ale biesiadowanie

Monia miesza i gotuje
Hummus w trzech smakach 239

Ilość: 4-5 porcji Czas przygotowania: 20 min + 3,5 h gotowania cieciorki Składniki: – 1 puszka cieciorki lub 400g suchej ciecierzycy – 2 łyżki sezamowej

Podwójnaporcja
Omlet ze szparagami i chili 189

Cały czas trwa szparagowy karnawał kulinarny ! Gdzie się nie obejrzymy tam... szparagi 😍.  O słusznie, bo są zdrowe i niskokaloryczne. Korzystajmy więc, bo sezon na te

Kulinarne przygody Gatity
BOGRACZ Z PRZEPISU MOJEGO TATY 343

Mało kto wie, że bogracz to tak naprawdę rodzaj kociołka, w którym przygotowuje się potrawy nad ogniskiem. W Polsce przyjęło się, że bogracz to pyszna zupa

kuchniabellissima.wordpress.com
Krewetki w tempurze na pędach groszku 208

ViolaPassion Wiosna ,wiosna ,wiosna!!!!! "Wiosna2017" Wszystko budzi się do życia. Budzą się również nasze zmysły. Krewetka opiekana w Japońskim stylu, z dodatkiem  wiosennych pędów groszku

Viola cooks with passion
WYTRAWNY SERNICZEK Z RZODKIEWKĄ 365

Elegancka i niecodzienna forma podania zwykłego twarożku: WYTRAWNY SERNICZEK Z... Artykuł WYTRAWNY SERNICZEK Z RZODKIEWKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE

Proponowane wyszukiwania