Jest karnawał i jest pyszna przekąska karnawałowa! Kula serowa w formie dipu z krakersami jest bardzo popularna w USA. Moja siostra Anya robi różne jej modyfikacje. Ja również mam dla Was parę propozycji smacznej przekąski serowej w różnych odsłonach. Na początek biała kula zimowa z białych serków, posypana białą mozzarellą i nadziana żurawiną. Ser nabiera się bezpośrednio na krakersa. Składniki
To co kochamŚledzie po japońsku z jajkiem i zielonym groszkiem zawsze kojarzą mi się z przekąską do wódki w restauracjach z czasów PRL-u, chociaż nigdy ich nie jadłam, tym bardziej wódki z nimi nie piłam. Nie wiem też dlaczego nazywają się po japońsku . Miałam śledzie w lodówce, a że Wielkanoc to czas jajek, więc postanowiłam odtworzyć, a raczej stworzyć od nowa(...)przekąskę. Okazało się, że jajko, śledź i sałatka cebulowo-jabłkowo-groszkowa z majonezem to idealne połączenie. Nawet Monika zjadła kawałek śledzia w sałatce, a Sławek, który z reguły nie jada tych ryb, stwierdził, że całkiem, całkiem i pałaszował śledzie ze smakiem. Składniki na 4 porcje: ? 3 filety śledziowe w oleju ? 1 łyżka soku z cyrtyny ? 4 jajka ? 1 małe jabłko
To co kochambłyskawiczna przekąska może uratować niejedną panią domu, gdy niezapowiedziani goście pukają do drzwi. Wystarczy gruszka, ser niekoniecznie kozi, garść orzechów i pieprz zielony. Tego ostatniego może akurat nie być w domu, więc może zastąpić go gruboziarnisty pieprz mielony. Natomiast sos balsamiczny można zastąpić płynnym miodem, co spowoduje, że gruszka nabierze francuskiego charakteru. Przekąska jest bardzo smaczna, bo nawet chłopakom smakowała
To co kochamZdrowa i błyskawiczna przekąska z ogórków gruntowych i jogurtu greckiego. Chrupiące ogórki z chrupiącymi orzechami i gęstym, aksamitnym jogurtem tworzą bardzo ciekawe połączenie smakowe. Dla mnie idealne na lekką, dietetyczną kolację. Może to być również dodatek do obiadu lub przekąska między głównymi posiłkami. Zamiast sezamu czarnego można użyć zwykły jasny lub inne ziarna, np. słonecznika czy pestki dyni. Składniki
To co kochamKula serowa z krakersami to pomysł amerykański i podpatrzyłam ją u mojej siostry Anyi. Tam są bardzo popularne takie właśnie przekąski z sera w różnych kształtach, podawane z krakersami czy paluszkami. Kula serowa wykonana jest z różnych gatunków sera z dodatkiem orzechów. Na blogu jest też inna wersja tej przekąski – kula serowa biała. Masa serowa jest dipem, który nabiera
To co kochamTrochę się zagapiłam, a tu już Wielkanoc za pasem i przepisy Wielkanocne czas Wam przedstawić. Dzisiaj bardzo szybka przekąska z kiełbasy i ananasa, bo jak Wielkanoc to kiełbasa, szczególnie biała. Ja zrobiłam z białej i wędzonej kiełbasy, no i nie wiem, która jest smaczniejsza w tej przekąsce. Smakuje na ciepło bezpośrednio po podaniu, i na zimno. A wykonuje się
To co kochamtylko pięknie wygląda taka mięsno-owocowa przekąska, ale również jest bardzo smaczna. Ja uwielbiam takie połączenia smakowe, jednak kulinarni tradycjonaliści mogą mieć problem. Tak podany pieczony schab na ostatniej imprezie był i ozdobą stołu, i przekąską, która cieszyła się dużą popularnością. Składniki: Pieczony schab według tego przepisu (schab pieczony) Owoce ? 1 puszka brzoskwiń ? po 300 g jasnych i ciemnych winogron
To co kochamBłyskawiczna, dwuskładnikowa przekąska, którą można przygotować gdy goście pukają do drzwi. Ocywiście można użyć każdej innej szynki, ale z tą smakuje najlepiej. Koreczki ogórkowe pięknie prezentują się na talerzu, aż szkoda jeść. To jest moja wersja szynki z melonem. Ogórek smakuje podobnie, ale w sumie smak przekąski jest inny, bardziej wytrawny niż ze słodkim melonem. Składniki: ? 2 długie ogórki szklarniowe
To co kochamOstatnio natknęłam się na kilku blogach na taką właśnie ogórkową przekąskę. To połączenie smaków może wydawać się dziwne, ale zapewniam, że bardzo pasuje, szczególnie gdy użyjemy zimnych ogórków. Przekąska jest godna powtórzenia i polecenia. Trochę smakuje melonem, mnie bardzo podpasowała. Składniki: ? ogórki gruntowe ? miód ? płatki migdałowe ? sól Wykonanie: ? Ogórki obrać ze skórki, przeciąć wzdłuż na pół i ostrożnie wydrążyć część
To co kochamwyjąć pestkę i zmiksować miąższ. Doprawić solą i pieprzem. – Na rozgrzaną oliwę wrzucić suchy makaron z fasoli, jak zacznie pęcznieć, to od razu zdjąć makaron z patelni. Składanie przekąski – Do małych szklanych kieliszków włożyć mus z mango, na niego wyłożyć pokrojone awokado. – Na brzeg kieliszka założyć po trzy krewetki. Wierzch udekorować nadmuchanym makaronem. – Przekąskę można również
To co kochamzauważyć, że brukselka jest bardzo wszechstronnym warzywem i można ją dodawać do wielu potraw, takich jak zupy, gulasze czy potrawy mięsne. Można ją również podawać na surowo, jako zdrową przekąskę lub dodatek do kanapek. Idealnym pomysłem jest także sałatka z brukselki, na którą przepis znajdziesz powyżej. Bruksela może również pomóc w utrzymaniu zdrowej wagi i wspierać procesy trawienne. Błonnik zawarty
Via Gustojako dodatku do kanapek, smarować nimi chrupiące warzywa jako dip lub użyć jako bazy do sałatek. Pasty warzywne są również idealnym dodatkiem do pikników, przyjęć lub jako zdrowa przekąska w ciągu dnia. Warto eksperymentować z różnymi składnikami i smakami, aby znaleźć swoją ulubioną pastę warzywną. Można również dodać do pasty dodatkowe składniki, takie jak orzechy, nasiona czy suszone owoce
Via Gustodogi z ciasta francuskiego to niezwykle smaczna i prosta do przygotowania przekąska imprezowa , która w mig zniknie ze stołu! Bardzo łatwo i szybko się je robi i co najważniejsze smakują obłędnie! Hot dogi z ciasta francuskiego doskonale smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Dodatkowo fajnie prezentują się na stole i na pewno wywrą wrażenie na zebranych gościach. Jeśli(...)szukacie pomysłu na fajną przekąskę to gwarantuję, że hot dogi z ciasta francuskiego będą doskonałym wyborem na każdą okazję. HOT DOGI Z CIASTA FRANCUSKIEGO PRZEPIS Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 12 cienkich parówek z szynki 100 g żółtego sera ketchup jajko do posmarowania suszone oregano Przygotowanie Ciasto francuskie rozwinąć na blacie i przeciąć wzdłuż na pół. Następnie każdy kawałek podzielić
Przepiski.pl