Sezon na cukinię w pełni, więc dziś proponuję przepis na szybkie, bardzo smaczne, letnie danie. Placuszki z cukinii. O tej porze roku cukinia jest najsmaczniejsza, warto
Kuchnia z widokiem na ogródTradycyjna, lekka sałatka grecka ze świeżych warzyw z dodatkiem czarnych oliwek i sera feta skropiona aromatycznym sosem to kolejny szybki i prosty posiłek. Doskonała opcja w
Ola la LCHFNie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam rozpływającą się w ustach zapiekaną mozzarellę. Znalazłam w szafce paczkę pełnoziarnistej włoskiej polenty i postanowiłam połączyć ją z mozzarellą
Quinoa Raz!Kolejny przepis z cukinią w roli głównej. Były już raz pieczone placki z dodatkiem marchewki i ziemniaków, były tosty cukiniowe czy
HealthyCreationsCaprese wywodzi się z kuchni włoskiej, jest to sałatka przyrządzona z pokrojonych plastrów mozzarelli, pomidorów, liści bazylii, oprószona solą i pieprzem. Moja zmiksowana wersja jest ciekawsza
Szalona Kuchnia EwelinyZ Portugalią kojarzy mi się przede wszystkim jeden zapach — dorsza! Do jakiego sklepu, czy restauracji nie wejdziecie, od razu poczujecie tę rybną woń. Bacalhau , czyli solony
Food SquarePieczarki faszerowane mięsem mielonym Pieczarki faszerowane mięsem mielonym to pyszne danie, które świetnie sprawdzi się jako obiad, kolacja na ciepło, ale też na spotkaniach z przyjaciółmi
WSZYSTKO SMACZNEŻe naleśniki uwielbiam to Wy dobrze wiecie! Dziś zabieram Was na nie do Tajlandii, gdzie spróbujecie ROTI – pysznych, tajskich naleśników ( które do dietetycznych nie należą
Ostra na SłodkoMuffinki to taka mini wersja na raz pysznego, mocno czekoladowego brownie z cukinii, na które przepis pojawił się na blogu rok temu i które bardzo gorąco
Healthy food explorerPesto to bazyliowy sos pochodzący z Genui we Włoszech, który tradycyjnie wytwarzany jest z bazylii, oliwy, parmezanu lub innego drobno startego twardego sera, orzeszków piniowych i
A to pestkaScroll down for recipe in English. Składniki: (2 porcje) 240 g. filetu z łososia (bez skóry) 4 małe okrągłe arkusze papieru ryżowego kilka gałązek natki pietruszki
Delicious PlaceSałatka Caprese to klasyka kuchni włoskiej. Zachwyca prostotą i lekkością. Składniki: 4-5 pomidorów sera mozzarella (250g) suszona bazylia oliwa z oliwek sól Pomidory należy
Słodki ZakątekZauważyłam, że coraz więcej osób zaczyna sięgać po pikantne dania. My Polacy nie jesteśmy do nich specjalnie przyzwyczajeni więc jest to dość miłe zaskoczenie widzieć, iż
mecooksLato kojarzy mi się z lekkimi i aromatycznymi daniami. Dziś mam dla Was połączenie włoskich smaków - panna cotta i sałatka caprese dwa w jednym. Jeśli chcecie
Quinoa Raz!Sałatka z zieloną fasolką szparagową i jajkami to nic wyszukanego, ale jest świetnym pomysłem na lekką i jednocześnie sytą letnią kolację. Kilka warzyw, jajka, sos
Simply Food