[Głosów:1 Średnia:5/5] składniki: 500 g śledzi w oleju 80 g suszonej żurawiny 1 jabłko 1 cebula sok z 1/2 cytryny 8 łyżek
Domowy Smak JedzeniaDzień dobry :-) Na blogach już dużo ciast, ciasteczek na Święta, a u mnie pizza, bo oprócz planowania co będziemy robić jeść też trzeba ;-) Taka domowa, najlepsza
kruche babeczkiZbliża się zima, większość z nas ma własne ogrody co z tym się wiąże, że mamy zapasy w spiżarce! Jedne z tych zapasów to orzechy! W
Truskawkowa FiestaŚledzik w sosie koperkowym Dziś kolejna świąteczna propozycja, która sprawdzi się również doskonale na wszelkich przyjęciach czy spotkaniach. Pyszne śledzie w sosie koperkowym. Przygotowanie takiego śledzika
Słodkie okruszkiKolorowa sałatka śledziowa Prosta pyszna propozycja na świąteczny stół. Taka kolorowa sałatka śledziowa gości u nas często również na co dzień. Przygotowanie (nie licząc czasu moczenia
Słodkie okruszkiKiedy ktoś zapyta się jakie danie z kiełbasą nam się kojarzy, to pierwsze jesienią, zimą o grillowanej marzy, potem bigos, żurek tak tradycyjnie wspominamy, albo na
Moniki Smakołyki(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie w oleju z cebulą Przepis na tradycyjne, świąteczne śledzie w oleju z cebulą, tak proste a jakie smaczne, to potrawa której oczywiście
Księga-SmakuBrunch dla męża 🍅🥑🥓🥩 Przepis na ekspresowy sos BBQ bez gotowania, czyli potrzeba i łakomstwo matką wynalazku 😉 - 1 łyżeczka ostrej musztardy - 1 łyżeczka przecieru pomidorowego - 2 łyżki
Cytryna&Co.Wiecie co miałam wczoraj na obiad? Zupę grzybową i łazanki z makiem. Tak zaczyna się grudzień blogera. Część potraw, które zrobię wcześniej, zamrożę. W sumie to
KardamonovyPierwsze zapiski o burakach pochodzą z 722 r. p.n.e. z Babilonii. W nowej erze królowały na greckich stołach, a dwieście lat później docenili je Rzymianie. Pierwsze
My Chcemy JeśćUwielbiam kombinować kolacje, aby było kolorowo i pysznie. Często korzystam z tego co pod ręką. Oto jedna z propozycji, gdyż kombinacji są setki. Co nam trzeba
Latosiowydom6 – 8 filetów śledzi solonych, 60 ml octu 10%, 140 ml wody, 150 ml cukru, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 2 łyżki posiekanego koperku, 2 łyżki posiekanej
królestwo garów5 / 5 ( 11 votes ) Kościerska, surówka z kiszonej kapusty do obiadu Kościerska surówka z kiszonej kapusty do obiadu, to strzał w dziesiątkę O tej porze , rozpoczynam
Ogrodnik w podróżyNajlepiej jeść je zaraz po wyciągnięciu z piekarnika. Są wtedy jak puchate baryłki. Mój mąż sceptycznie do nich podchodził, bo muffin brzmi słodko. Ale kiedy
AZgotuj!Kiełbasa najlepiej smakuje w polskich daniach, z polskimi dodatkami, dlatego kiełbasę z kurczaka Morliny połączyłam z góralskimi plackami i oscypkiem. Ale żeby nie było tak prosto
Bernika - moj kulinarny pamietnik