Ultra szybkie, sycące i aksamitne w smaku ciasto z wykorzystaniem mąki ryżowej oraz dżemu brzoskwiniowego. Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 4
Truskawkowa FiestaKaczka, łyżka listków tymianku, sól, pieprz czarny świeżo mielony, 2 ząbki rozgniecionego czosnku, Kaczkę dokładnie umyć i osuszyć, usunąć resztki piór. Odciąć kuper. Natrzeć wymieszanymi przyprawami
królestwo garówW podróż kulinarną się wybrałam i babeczki francusko wołowe z nutą indyjską przygotowałam. Unikalna mieszanka aromatycznych przypraw, pomidorów, cebuli i kolendry nadała smaku głębokiego, lekko
Moniki SmakołykiPieczone mięsa wspaniale smakują nie tylko na święta, ale też na co dzień. Smaczna, pachnąca szynka upieczona z dodatkiem aromatycznych przypraw w domowym piekarniku smakuje nie
Przepisy KulinarneZa przygotowanie domowej kiszonej kapusty zabierałam się już od kilku lat... Wydawało mi się to dość skomplikowane i jakoś tak mnie zniechęcało... Wizja długiego
Smaczne ZdroweUwielbiam ten czas, kiedy przychodzi sezon na dynię. Wtedy piekę ją, gotuję, blenduję. Jem na słodko, na słono i mrożę, dodaję do przetworów – po prostu
FlymetothespoonScroll down for recipe in English. Składniki: (4 porcje) 12 szt. filetów śledziowych a'la matjas 1 szkl. octu spirytusowego 10% 1 szkl. oleju rzepakowego 1
Delicious PlaceUwielbiam tarty za to, że dają tyle możliwości. Po przygotowaniu bazy możemy ją wypełnić w zasadzie wszystkich, co czyni z tego dania idealny sposób na czyszczenie
FlymetothespoonUwielbiam takie dania. Proste, wbrew pozorom, bardzo szybkie w przygotowaniu i takie, które nie wymagają dużego nakładu pracy, a jednocześnie smakują fantastycznie. Dzisiaj pasztet w wersji
Analiza SmakuSłynna sycylijska potrawa z bakłażanów, którą można podawać zarówno na ciepło jako dodatek do mięsa, albo na zimno jako przystawkę. Istnieje wiele metod jej przygotowania. Ja
wyzwania kuchenneSałatka z tuńczykiem, kukurydzą, serem żółtym i kiszonym ogórkiem Sałatka z tuńczyka zagościła na polskich stołach na początku lat 90. ubiegłego wieku i od tamtego czasu
Gotujemy i jemyPasta do pieczywa – smarowidło, które powstało z potrzeby wykorzystania ugotowanego w zupie pomidorowej mięsa. Ugotowane skrzydło indyka (które trochę … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span
My Blueberry CornerUpały nie odpuszczają, a co za tym idzie, nie sprzyjają staniu w kuchni. Dlatego dzisiaj mam dla Was przepis, który pomoże nam trochę odsapnąć od wysokich
Mostek w kuchniPolędwica wieprzowa zamarynowana, w cieście francuskim schowana. Mięso ciastem otulone w piękny warkocz zaplecione. Składniki: 1 duże opakowanie ciasta francuskiego, 1 duża polędwiczka wieprzowa, 1
Moniki Smakołyki