przekąski - 41822 przepisów (strona:1462/2789)

Ciasteczka z bobu 47

Składniki na ok. 30 ciasteczek: ? 1 kg bobu ? 150 g bryndzy lub fety ? 2 żółtka ? 2 ząbki czosnku ? 6 łyżek posiekanych orzechów włoskich ? sól, pieprz ? czarne

To co kocham
Roladki z łososiem i mozzarellą 39

Składniki: ? 1 kulka mozzarelli (100 g) ? 500 ml mleka ? 5 plastrów wędzonego łososia ? rukola lub mix sałat z rukolą Sos: ? sok z 1/2 pomarańczy ? 1 łyżeczka

To co kocham
Brzoskwinie z twarożkiem 43

Składniki: ? 10 brzoskwiń ? 250 g twarogu ? 1 duży pomidor ? 2 łyżki śmietany kwaśnej ? 1/2 ogórka szklarniowego ? 2 łyżki cukru ? Sok z 1/2 cytryny ? sól, pieprz ? zielenina

To co kocham
Szynka parmeńska z melonem 38

Składniki: ? 10 plastrów szynki parmeńskiej ? 1/2 melona Galia ? kilka liści dowolnej sałaty ? kilka czarnych oliwek Wykonanie: ? Melon przeciąć na pół, wydrążyć pestki. ? Wycinarką wydrążyć z miąższu

To co kocham
Tatar z łososia z salsą z mango 39

Składniki na 4 porcje: ? 4 plastry bakłażana ? 200 g fileta z łososia ? 80 g łososia wędzonego – 2 plastry ? sok z 1 cytryny ? 2 łyżki sosu

To co kocham
Pomidorki z mozzarellą w bukiecie 43

Składniki: ? 12 małych pomidorków koktajlowych ? 12 mini kuleczek mozzarelli ? 3 kiwi ? sól, pieprz ? 1/2 łyżeczki czarnego sezamu ? pęczek zieleniny Wykonanie: ? Z pomidorków ściąć czubki i wydrążyć

To co kocham
Zielone śledzie 44

Składniki na 8 porcji: ? 4 filety ze śledzia w oleju ? 1 długi ogórek ? 1/2 puszki kukurydzy ? 2 jabłka ? 1 cebula ? 4 łyżki gęstej śmietany ? sól, pieprz

To co kocham
Tatar ze śledzi 41

Składniki na 4 porcje: ? 4 filety ze śledzia w oleju ? sok z 1/2 cytryny ? 4 ogórki konserwowe ? 1/2 słoiczka marynowanych pieczarek ? 3 plastry marynowanej papryki ? 1/2

To co kocham
Pomidory faszerowane makaronem z szynką 40

Składniki na 8 porcji: ? 8 średnich żółtych pomidorów ? 100 g makaronu orzo (w kształcie ryżu) ? 1 łyżka majonezu ? 8 plastrów szynki parmeńskiej ? sól, pieprz Wykonanie: ? Makaron

To co kocham
Pasztet z wątróbek drobiowych z galaretką jabłkową 36

Lekki pasztecik z galaretką idealnie wkomponuje się w menu Sylwestrowo-Noworoczne. Składniki: – 60 dkg wątróbki drobiowej – 2 szalotki – 2 ząbki czosnku – 2

To co kocham
Mięsne paszteciki z kapustą i pieczarkami 42

Ciasto francuskie jest bardzo uniwersalne. Często gości w mojej kuchni, a przygotowuję je zarówno na słodko, jak i na słono. Dzisiaj wersja przekąskowa w formie mięsnych

To co kocham

Proponowane wyszukiwania