
Ten przepis mam już zapisany od dawna. Jakieś 3 lata temu miałam okazję raczyć się przystawkami gruzińskimi i jedną z nich były nadughi . Ketevan, która je przygotowała, sprzedała mi przepis na nie. Było to połączenie trzech rodzajów sera i mięty. To było coś przepysznego. Oprócz tego, że postanowiłam je wrzucić na bloga, miałam do nich jeszcze inne plany. Plany w postaci przystawki na Święta Wielkanocne. I tak oto, po prawie 3 latach realizuję swój plan. Od początku nie chciałam mieszać w oryginalnym przepis... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...