Minihamburgery 98Takie minihamburgerki były niekwestionowanym hitem ostatniej imprezy. Mini- bo na jeden kęs, no może na dwa, czyli małe bułeczki, małe burgery, plasterek ogórka i połówka pomidorka
To co kocham
Tatar wołowy 104Nie jestem jakimś wielkim znawcą i fanem tatara, w związku z tym postanowiłam go jakoś oswoić po swojemu. Przygotowany z dużą ilością przypraw, cebuli, oliwek i
To co kocham
Roladki z kurczaka z pomidorami suszonymi i fetą 102Do roladek kurczakowych ze szpinakiem i z pieczarkami dołączają roladki z suszonymi pomidorami i fetą. Mogą być podawane na ciepło i na zimno. Świetne jako imprezowa
To co kocham
Pulled pork czyli szarpana wieprzowina w bułce 105Amerykańskie fast foody wprowadziły niedawno do swojego menu pulled pork czyli szarpaną wieprzowinę. Aby urozmaicić moje domowe menu, również przygotowałam swój własny pulled pork z wieprzowej
To co kocham
Chipsy z jarmużu 106Czy mogą być zdrowe czipsy? Okazuje się, że mogą! I to z jarmużu. Dla mnie do tej pory nie istniał w kuchni jarmuż , nie znałam go
To co kocham
Panierowane paluszki śledziowe 89Trochę inny pomysł na śledzie czyli śledzie jak schabowe, w panierce z jajka i bułki tartej. Mnie osobiście paluszki bardziej smakowały na zimno niż na ciepło
To co kocham
Gofry francuskie ze szparagami 91Wiosna to zieleń i zielone szparagi, które o tej porze roku smakują najbardziej. Szczególnie w towarzystwie takich tostów z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem. Składniki: ? ciasto
To co kocham
Pulpeciki z ciastkiem francuskim 107Mamy już Nowy Rok, a więc po sylwestrowym szaleństwie nastaje czas karnawału, który rozpoczyna się tradycyjnie 6 stycznia w święto Trzech Króli. Dla wielu osób jest
To co kocham
Paszteciki z mięsem z kurczaka 118Jadłam takie paszteciki u znajomej jakieś 15 lat temu. Cały czas pamiętałam ten smak kruchego i delikatnego ciasta. Przepis na nie wyleżał się w zeszycie dość
To co kocham
Plecionka z kiełbasek w cieście francuskim 124Moja propozycja na kiełbaski z piekarnika zamiast grilla. Początek maja to okres wielkiego grillowania, niestety pogoda do tego nie nastraja. Wystarczy kawałek ciasta francuskiego i cienkie
To co kocham
Jajka faszerowane pastą z awokado 124Jajka na zielono czyli z cytrynowo-czosnkową pastą z awokado i żółtek. Bardzo smaczne na kolację lub imprezkę. Składniki: – 5 jajek – 1 awokado –
To co kocham
Jajka faszerowane w skorupkach po polsku 106Przepis na te jajka nie jest nowy, ale warto nim urozmaicić wielkanocne menu. To polskie tradycyjne wielkanocne danie. Tak przygotowane jajka smakują trochę jak kotlet jajeczny
To co kocham
Angielska kanapka BLT z bekonem, sałatą i pomidorem. Klasyk, który zawsze smakuje świetnie. PRZEPIS 185Ulubiona kanapka Brytyjczyków, niezwykle prosta, a zarazem wyjątkowo smaczna. Jej nazwa to pierwsze litery głównych składników – bacon (bekon), lettuce (sałata) i tomato (pomidor). Do tego
Kulinarna Polska
Roladki z szynki z serkiem 112Ekspresowe roladki z szynki z serkiem Błyskawiczne roladki z szynki nadziewane serkiem i ogórkiem. Prosta, smaczna przekąska imprezowa. Czym nadziać roladki z szynki? Jaki może być
Dieta moja pasja
Schab gotowany podawany na dwa sposoby 105Pyszny, delikatny schab gotowany. Gotujecie jeden schab i podajecie jako dwie różne przekąski. Takie przepisy lubię. Często robię jedną wędlinę i po zjedzeniu połowy już zjadła
Swojskie jedzonko