A tak, śledzie w sierpniu. Bo kto niby mi zabroni? Lepszego czasu na świeży koperek już chyba nie będzie, teraz jest moment idealny, żeby pakować go
KardamonovyTak, jestem Haliną z Bolesławca. Mieszkam na Śląsku jednak na tyle długo, że mogłam podpytać o hekele tu i ówdzie, jednocześnie podglądając Remigiusza Rączkę. Oglądałam odcinek
KardamonovyI tak jak za selera mogę dostać baty, bo może faktycznie przekombinowany, tak za tytułowego bakłażana to się proszę od tegować. Pyszne. Chociaż w sumie tak
KardamonovyWłaśnie zjadłam ostatnią sztukę. Wyszło pysznie. Z dodatkami możecie oczywiście kombinować, ja postawiłam znowu na wersję wegetariańską. Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego 2 kulki mozzarelli 15
KardamonovyTak, wiem. Smalec nie może być wegański. Zostawmy już to nazewnictwo i skupmy się na smaku. Był pierwsza klasa. I coś w tym jest, że od
KardamonovyNigdy jakoś nie szalałam za tego typu smarowidłami. Od czasu do czasu lubię zjeść jedną kromkę ze smalcem, z ogórkiem i dużą ilością świeżo mielonego pieprzu
KardamonovyPrzepis zrobiony z myślą o Walentynkach. Nie, nie moich, tego typu święta obchodzimy, ale szerokim łukiem. Coraz więcej pojawia się jednak pytań odnośnie przepisów na 14
KardamonovyNie miałam za bardzo w planu publikować nowego przepisu na śledzie (piszę o ostatkach, które są za parę dni). Wieczorem dziś i tak mnie nie ma
KardamonovyDobra, wrzucam ten przepis, chociaż nie jestem do niego w 100% przekonana. Tzn. nie chodzi o smak, bo np. koreczki z jajkami przepiórczymi i wędzonym pstrągiem
KardamonovyCoś niesamowitego, mówię Wam. Zaraz wszystko Wam opiszę, skąd w ogóle pomysł, przepis i jak bardzo byłam sceptycznie nastawiona do tego przepisu. Zacznę może od tego
KardamonovyOgólnie jemy dość sporo różnej maści serków do smarowania. Z dobrym składem. I broń boże nie piszę tutaj o serach topiony. Fu. Traktujemy je po prostu
KardamonovyKolejny cudak, którego zrobiliśmy przy okazji skromnego, dwuosobowego grilla (no dobra, trzyosobowego). Niby fajnie, ale takimi pysznościami lubię się dzielić z większą ilością zainteresowanych. Jak wszystko
KardamonovyNajsmaczniejsze byłyby oczywiście latem, ale to już nie moja wina, że Sylwester jest zimą. A kiedy najlepiej wchodzą tego typu przystawki? No właśnie w Sylwestra. Pomidory
KardamonovyLubię różne mazidła. Do chleba, do zimnej płyty. Mazidła z białych serów, jajek, warzyw, strączków, wszelakie. Właściwie na każdą imprezę wożę ze sobą coś z tych
KardamonovyTak, kolejny hummus na blogu. Lubię, co zrobić. Dodatkowo My na diecie przeciwgrzybiczej może i w sumie też trochę lubi, więc czemu nie. Kolejne, zdrowe zmarowidło
Kardamonovy