Zielone śledzie 91Składniki na 8 porcji: ? 4 filety ze śledzia w oleju ? 1 długi ogórek ? 1/2 puszki kukurydzy ? 2 jabłka ? 1 cebula ? 4 łyżki gęstej śmietany ? sól, pieprz
To co kocham
Tatar ze śledzi 97Składniki na 4 porcje: ? 4 filety ze śledzia w oleju ? sok z 1/2 cytryny ? 4 ogórki konserwowe ? 1/2 słoiczka marynowanych pieczarek ? 3 plastry marynowanej papryki ? 1/2
To co kocham
Pomidory faszerowane makaronem z szynką 101Składniki na 8 porcji: ? 8 średnich żółtych pomidorów ? 100 g makaronu orzo (w kształcie ryżu) ? 1 łyżka majonezu ? 8 plastrów szynki parmeńskiej ? sól, pieprz Wykonanie: ? Makaron
To co kocham
Pasztet z wątróbek drobiowych z galaretką jabłkową 88Lekki pasztecik z galaretką idealnie wkomponuje się w menu Sylwestrowo-Noworoczne. Składniki: – 60 dkg wątróbki drobiowej – 2 szalotki – 2 ząbki czosnku – 2
To co kocham
Mięsne paszteciki z kapustą i pieczarkami 110Ciasto francuskie jest bardzo uniwersalne. Często gości w mojej kuchni, a przygotowuję je zarówno na słodko, jak i na słono. Dzisiaj wersja przekąskowa w formie mięsnych
To co kocham
Ser Brie z mango 98Połączenie delikatnego, kremowego sera ze słodko-żywicznym mango i orzechami pekan to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jeśli oczywiście lubicie sery pleśniowe. Ten akurat jest bardzo delikatny
To co kocham
Polędwiczka wieprzowa w sosie truskawkowym 112Mięciutkie i aromatyczne plastry polędwiczki wieprzowej podane z sosem truskawkowym. Czy może być coś smaczniejszego? Idealne na przystawkę zarówno na ciepło jak i na zimno. Danie
To co kocham
Jajka w sosie tatarskim 112Święta tuż…tuż. A na talerzu krokusy… Przedstawiam Wam moje następne propozycje menu świątecznego . Będzie tego więcej! A dzisiaj jajka w sosie
To co kocham
Koszyczki z jajkiem 93Bardzo proste do wykonania koszyczki z ciasta francuskiego. W sam raz na nadchodzącą Wielkanoc. Jest jajko, jest szynka i koszyczek! Przy okazji bardzo, bardzo smaczne! Składniki
To co kocham
Galaretki z kurczaka 116Jako dziecko szczerze nienawidziłam tego dania.! W domu rodzinnym Babcia a potem Mama robiły piękne dekoracj e galaretek, takie małe dzieła sztuki. W akademiku koleżanki zachwycały
To co kocham
Smalec domowy 4-smakowy 87Smalec chodził za mną całą zimę, ale nie miałam natchnienia aby go zrobić. Gdy zobaczyłam w sklepie piękny płat słoniny a w ogródku zwały śniegu, postanowiłam
To co kocham
Jajka faszerowane Trio 90Kto mówi, że sezon na jajka się skończył? Ja mogę je jeść cały rok i w każdej postaci! Składniki: ? 6 jajek ugotowanych ? sól, biały pieprz do
To co kocham
Szparag w cieście 112W sezonie szparagowym, który trwa już od połowy kwietnia, możemy kupić zielone, białe i fioletowe szparagi. Fioletowe bywają rzadko, bo są trudne w uprawie. Białe o
To co kocham