przekąski - 41822 przepisów (strona:1398/2789)

Makaron w cytrynie i śmietanie. 182

sezamem i zajadać. P.s. Jako dodatek było awokado z gorgonzolą. I dla mnie dodatkowy dodatek ,plaster pieczonego indyka. Awokado z gorgonzolą.   Takie awokado może stanowić samodzielną ,bardzo pożywną przekąskę. U mnie dzisiaj zastąpiło jarzynkę do makaronu w cytrynie i śmietanie. Składniki. 1 awokado 40g sera Gorgonzola Dolce 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka posiekanych pistacji pieprz do smaku

Kulinarny karnet Christophera
Śledzik , wtorek 4 -go marca. 234

cebulę. Gotować około 10 minut. Dodać  sól  i pieprz. Śledzie usmażyć na oleju. Ułożyć w naczyniu i zalać zalewą. W zalewie octowej trzymać minimum 24 godziny. Przekąska ze śledzia. Przepis na 4 porcje: 4 filety z matiasów 1 pomarańcza 2 jabłka 1 garść winogron 3 łyżki chrzanu 1 cebula 1 szklanka gęstej śmietany Śledzie pokroić w paseczki. Pomarańcze

Kulinarny karnet Christophera
Pide z mięsem mielonym. 142

owalne placki. Na placki nałożyć nadzienie i zawinąć w łódeczki. Ciasto posmarować masłem lub jajkiem. Piec 20 min, ostatnie 5 min z termoobiegiem, w temp.225stop. Pide to doskonała przekąska ,dodatek do zup, a może stanowić samodzielne danie. Smacznego

Kulinarny karnet Christophera
Peynirli Sigara Boregi - cygara tureckie. 150

cygaro zaczynając od góry. Końcówki ciasta zwilżyć wodą, aby się nie rozwijały. Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Te serowe rurki są pysznie  chrupiące .Są smaczną przekąską

Kulinarny karnet Christophera
Churros - na dobry początek dnia. 184

Churro , porras,  calentitos.  Churro , porras,  calentitos, to tradycyjny wypiek hiszpański. Churros sprzedaje się w Churreria na dworcach, lotnisku i wszystkich ruchliwych ulicach. Jest to bardzo popularna przekąska śniadaniowa. Te długie paluchy zjada się samodzielnie lub po umoczeniu w kawie z podwójnym mlekiem-zwykłym +słodkie skondensowane lub wersja, którą kocham, to moczenie w gorącej czekoladzie. Składniki

Kulinarny karnet Christophera
Tureckie bułeczki z czarnuszką. 178

with black cumin. Te małe kuleczki z serowym farszem są mięciutkie, delikatne i co najważniejsze przygotowuje się je łatwo i szybko. Możemy zjeść pyszne śniadanko, mogą też stanowić smaczną przekąskę. Farsz możemy urozmaicić. W Turcji jadłem "peynirli pogaca" z nadzieniem z sera feta, twarogowego i żółtego .Farsz można wzbogacić posiekanymi ziołami. Moje są najprostsze. Składniki . Ciasto na 10 kuleczek

Kulinarny karnet Christophera
Paccheri z sosem romesco i wstążkami cukinii. 185

Paccheri with romesco sauce. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno.  Makaron 20 szt makaron paccheri 5 dag parmezan 2 łyżki oliwy sól Sos romesco. 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 1 papryka czerwona

Kulinarny karnet Christophera
Sernik z tuńczykiem i pomidorami. 197

wymieszać z przyprawami. Połączyć z rozpuszczoną żelatyną i wylać na masę serowo-tuńczykową Wstawić do lodówki do stężenia. Wierzch przybrać oliwkami i listkami bazylii. Smaczny wytrawny sernik to idealna przekąska, przystawka czy nawet danie główne. Dorze smakuje z gęstym sosem balsamicznym

Kulinarny karnet Christophera
Mielone z muffinek z chrzanem i pastą wasabi 222

formy do pieczenia muffinek. Nasze "babeczki" nałożyć do 2/3 wysokości. Na koniec wszystkie wyrównać łyżeczką. Piec w piekarniku 30 minut w temperaturze 190 oC. Są bardzo dobre jako ciepła przekąska. Ja podałem z "żagielkiem" z kiszonego ogórka

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka z kuskusem i łososiem wędzonym 355

też w innych dziedzinach życia i dużo ułatwia. A przecież nie robicie tego dla innych- robicie to dla siebie ;) Większość publikowanych przeze mnie przepisów nadaje się na obiad czy przekąskę do zabrania w drogę. Oprócz wcześniej wymienionych może to być sałatka z tuńczykiem i rukolą , orzechowe ciasteczka owsiane ,  peanut butter granola bars  lub też coś zupełnie nowego. Dzisiejsza

peanutbuttermonster
Wafle ryżowe o smaku Kwaśnej Śmietany 199

półce w sklepie odrazu wrzuciłem do koszyka musiałem je spróbować :). Nie zawiodłem się wafle trzymają poziom w sam raz na mała przekąskę pomiędzy posiłkami .Smak wafli można określić na słodko-kwaśny . Zdecydowanie polecam jest to mój 2 ulubiony smak wafli na pierwszym miejscu są Paprykowe

Sylwetka Od Kuchni
Kolejna pasta do chleba! Htipiti, pasta z pieczonej papryki i fety. 267

pochodzi podobno od tradycyjnej metody rozdrabniania sera przy pomocy moździerza, zaś w niektórych regionach Grecji znana jest również pod nazwą kopanisti lub tirokafteri . Zwyczajowo podawana jako jedna z greckich przekąsek meze , świetnie smakuje na chlebku pita , krakersach czy paluszkach grissini. U mnie wylądowała w kanapkach zabieranych do pracy, gdyż często sięgam po różne pasty zamiast klasycznych dodatków do chleba

Chilli Czosnek i Oliwa
Batoniki muesli z amarantusa i gryki z żurawiną (bez glutenu, ryżu, kukurydzy, cukru, mleka i jajek) 176

bardzo smakowały, że ledwo zdążyłam kilka sfotografować - zawartość całej blachy zniknęła zanim zdążyła ostygnąć ;) Następnym razem muszę zrobić większą porcję, bo na pewno dobrze sprawdzą się także jako zdrowa przekąska do szkoły czy przedszkola. Składniki: popping z amarantusa 100 g popping z gryki 50 g słonecznik łuskany 100 g pestki z dyni 50 g żurawina suszona 100 g siemię lniane

głodny alergik
10 rzeczy,które lubię i te których nie lubię. 97

bliskimi mi osobami, Zwiedzać zamki, Jeździć do innych krajów, Pić owocowe koktajle, Utrwalać piękne chwile za pomocą obiektywu, Czytać książki, Grać w badmintona, Tworzyć i pichcić zdrowe dania i przekąski ,  Rozgryzać informatykę, Podziwiać zachód słońca nad morzem. 10 rzeczy, których nie lubię... Kiedy widzę brak szacunku do starszych osób,  Nie lubię tłumów, Za zakupami to już wcale

Chocolate Stop Tempting
97.Jabłka lecą z drzew, czyli jesienna, pijana szarlotka z różaną konfiturą 205

Jesień kusi jabłkami, nie da się obok nich przejść obojętnie. Wszyscy doskonale wiemy, że najlepsze jabłka to te nasze, polskie... więc korzystajmy! Korzystajmy ile się da - jedzmy jako przekąskę, róbmy przetwory, ciasta, używajmy ich jako dodatek do dań. Nasza niedziela jest bardzo słodka i odrobinkę pijana, ponieważ przygotowałyśmy na dziś szarlotkę z dodatkiem miodu pitnego i konfiturą z róży . Jeśli

Symfonia Smaków

Proponowane wyszukiwania